Přejít na obsah

DSG výměna oleje


Prexik258

Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové škodováci.

Kamarád má Rapida 2012 1.4 TSI 90KW DSG - 7 stupňu a řeši výměnu oleje ale nechce tam lít jen tak něco a řešíme jaká norma se tam vlastně lije. Normálně by jsme si to vytáhli ze servisky nebo škodováckého servisu ale narazily jsme na problém že auto je dovoz z rakouska a v servisní knížce to není uvedeno a v servise škoda nám to  nechtěli zdělit protože by jsme olej neměnily u nich.  Tak se chci zeptat jestli to někdo neví nebo tuto výměnu podstoupil a má v servisce tuto informaci napsanou a podělil by se. Google jsem použil ale u každého se norma lišší tak nevím jestli jich tam je víc nebo jsem asi hloupý. Díky Prexik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to řeším tak, že na infolinku ve Škodovce vždy pošlu na jejich email:  info@skoda-info.cz  určitý specifický dotaz s VINEM příslušného  auta a počkám si na odpověď. Někdy to trvá i pár dní a musím se i někdy připomínat, ale nakonec to z nich skoro vždy vytáhnu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

žádná norma u DSG není.Pouze a jen originál olej.Nikde se o náhradě nedočtete.Pouze Febi dělá náhrady,ale už je pouze na Vás,zda-li do převodovky,která stojí ofiko pár desítek tisíc chcete ušetřit pár kaček na oleji.Stačí si přečíst web pana Sixty a budete vědět.

Jednou k nám na servis přijel pán že chce vyměnit olej v DSG a vytáhl olej Febi a odmítl jsem to-nechci řešit pak problémy u drahé převodovky.Tak asi tak.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

@Tonda-B To podle uvážení jsi vzal kde? Zrovna u DSG je to 60000 km nebo 4 roky, pokud zrovna nemá DQ200 kde je to doživotní, ale i tak bych se držel toho co u ostatních skříní.

Jinak životnost je myšlena produkční cyklus výrobku, to je cca. 4-5 let.

 

Celkem zajímavé je i toto

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
Ahoj, mám Rapida s motorizací 1.4 TSI 92kW DSG7 (DQ200). Chystám se na výměnu oleje v převodovce, ale samozřejmě už třetí autorizák mi řekl, že se tam olej nemění a že náplň je doživotní, čemuž nevěřím 😃
Začal jsem tedy hledat a studovat výměnu oleje v DSGčku mimo značkový servis. Jen se v tom teda ztrácím a nemůžu najít jednotný názor, protože se člověk dočte, že se má měnit jen olej v převodce, bez proplachu, v mechatronice se náplň nemění. Přitom většina servisů, které jsem našel dělá proplach a mění i náplň v mechatronice. A teď se v tom vyznat jaký je správný postup 😃
Je tu někdo, kdo nechával měnit olej v DSG a jakým postupem? Budu rád za každou radu. 🙂
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...