Přejít na obsah

kocourek2019

Doporučené příspěvky

Zdraví Vás,

mám problém vzadu za spolujezdcem mi přestalo svítit osvětlení  nohou, tak jsem vyměnil žárovku, ale stále nesvítí. Pod sedadlem řidiče mi svítilo osvětlení nohou, tak jsem si řekl vypojím svítidlo a zkusím to zapojit pod sedadlo spolujezdce. Bohužel při prvním vycvaknutí  pouze bílý plastík (ještě jsem neměl vůbec svítidlo venku), tak mi v tom momentě přestalo svítidlo svítit a od té doby nesvítí. Vůbec netuším co se mohlo stát a proč obě svítidla i po výměně žárovek již nesvítí. Máte prosím nějaku radu? Jedná se o Superb r.v. 2011. Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj @kocourek2019 .. išiel by som na to vylučovacou metódou. Ak predné svietia, tak problém bude až niekde pri konci tipujem. Podľa schémy ide o paralelné zapojenie. Ak máš multimeter, alebo nejaký kamarát, tak by som zmeral napätie na káblovom konektore svietidla. Ak tam bude 12V, tak je problém v samotnej lampičke (kovový prevod vedenia, usadenie žiarovky ...). Ak tam napájanie nebude a máš to origo, tak podľa farieb vytrasuj ďalšiu spojku(konektor) pod tým istým sedadlom. 

Takouto vylučovacou metódou by si mal na to prísť. 

Celé za predpokladu, že predné svietia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj @weixiao.. díky za radu. Problém už jsem vyřešil přes multimetr od známého. Byla vadná polovodičová dioda, kterou jsem vyměnil. Pozn. přesně stejný typ diody. Svítidlo svítí, jen občas za jízdy problikne nebo zhasne a opět se zase rozsvítí. Např. když brzdím světlo zhasne, jakmile se rychleji rozjíždím tak se rozsvítí. Už jsem rovnal kontakty ve svítidle ke kabelové redukci, zabezpečil diodu, aby byla pevně s kontakty. Byla trochu volná a pohybovala se. Ale stále se občas stane, že svítidlo zhasne a opět zas rozsvítí někdy až po poklepání na svítidlo. Jedná se maličkost, ale přeci není úplně OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...