Přejít na obsah

Scala + Bolero - pri telefonovani nejde zvuk


Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

Dost mozna se to tu uz resilo, nicmene, ja jsem toto tema nenasel. Muj problem se tyka prenosu zvuku pri hovoru za pouziti jak CarPlay tak HFP. U CarPlay je jedno, jestli je telefon (iPhone 7) spojen pres bluetooth nebo kabel. Telefon je v poradku sparovany, muzu pustit hudbu jak pres bluetooth, tak pres CarPlay...nicmene, kdyz vytocim cislo a chci volat, tak je infotainment bez zvuku (muzu zesilovat/zeslabovat jak chci > bez efektu). Hovor se spoji, ale zvuk z repraku auta proste nevychazi. 

 

Muzete mi prosim nekdo poradit co s tim? Tovarni nastaveni Bolera jsem uz provedl > bez efektu. Aktualizace software auta jsem hledal, ale pise mi to, ze pro tento VIN neni zadna novejsi aktualizace dostupna. Auto je super, ale pokud neumi obslouzit zakladni funkci volani bez problemu, tak je to smutne.

 

Diky moc za rady!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak mam vysledek celeho snazeni...pro me vec, se kterou jsem nepocital. To auto bylo spatne nakodovane snad po vsech strankach. Patrne to nekdo uplne nezvladl prekodovat z prevozniho modu do provozu. Mechanicky je auto v poradku. 
 

- volant natoceny doleva a auto tahlo - laser geometrie v poradku, presazeny volant > stale tahlo a volant se nevracel na stred. Oprava - spatne nakodovana jednotka rizeni, upraveno softwareove (nejaka korekce vetru) a volant je na stredu a auto netahne.


- nefunguje zvuk pri telefonivani pres carplay, android auto ani klasicky pres bt handsfree, zvuk vychazi jen z vyskacu (Pouze radio a senzory) ve sloupcich vepredu, z repraku ve dverich nic. Oprava - spatne nakodovana nova jednotka soundsystemu, ktera byla menena v ramci drivejsi svolavacky.

 

- zamrzani infotainmentu pri prerazeni z R na 1 a nasledny rozjezd > obrazovka zamrzla na screene, kde kamera uz mela tmu a vlevo bylo jen to male auto s indikatorem senzoru. Dalo se to obejit bud zmacknutim tlacitka parkovacich senzoru (ze sviticiho na zhasle) nebo zapnout a vypnout infirainment. Oprava - spravne nakodovani jednotky a mozna tomu pomohl i update.

 

Suma sumarum na tom ve Skodovce laborovali 4 dny.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zeptám se tady, ať nezakládám nové téma: 

v návodu je sice jednoznačně napsáno, že se telefonní hovor přijímá zmáčknutím zeleného sluchátka na infotainmentu (popřípadě ukončuje červeným 🤭), nicméně přijímat hovor pomocí např. potvrzovacího tlačítka na volantu nejde? Zkoušel někdo, nebo lze dokódovat? Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ide to, vieš aj ako písal Kubo na maxidote prepnúť na telefón a vybrať tam i volanie, ale žiaľ len z posledne volaných, nie z tel. zoznamu.

Ale tie volania je aj tak lepšie asi hlasom vytáčať. Teda odkedy som prešiel na ios, mi volá cez to tlačidlo na volante. Predým na androide sa tam aktivovala hlasová voľba navigácie googlemaps.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozes mat na maxidote navolene hocico. Ak ti niekto vola, zobrazi sa ti tam prichadzajuci hovor. Co je fajn.

Som uz 2 tyzdne doma zavrety pre koronu, aj som zabudol ci je to koleckom, alebo tlacitkom 😁

Ale pekne to tam pise, co stlacit na prijatie hovoru.

 

@keras ako oises,  nic lepsie ako samostatne zelene a cervene tlacitko na volante neexistuje. Mal som to na predchadzajucom aute. Tu neni o com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Mně tedy taky zvoní obojí a myslím, že je tomu tak od začátku. Jediné, co by to (podle mě) mohlo změnit, je zatržení "zvuk médií" u připojení BT, což já mám záměrně vypnuto, neb by mi jinak nevyzváněla sms. Můžu zítra event. zkusit. 

Editováno: , autor: marskama
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, já mám zase opačný problém s příjmem hovoru. Jde zajistit, aby přijatý/volaný hovor byl reprodukován pouze v telefonu, nikoliv v reproduktorech infotainmentu. Např. auto stojí, kličky v zapalování, lidi ve vozidle, někam chci zavolat nebo někdo zavolá a hovor je slyšet v infotainmentu pro všechny nahlas. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ale takový pocit, že když je zapnutá navigace WAZE v mobilu a zrcadlena na infotainment tak po vypnutí BT v mobilu se automaticky BT nahodí, prostě BT ikona se po chvíli v mobilu zaktivuje. Máte s tím podobnou zkušenost? Pak by ovšem úplně nešlo využít telefonování s pouhým vypnutí BT.

Editováno: , autor: petersony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nevím, já mám na volací obrazovce (tel Samsung S10), tedy to je na obrazovce, kdy již je zapnuto volání a tel. vyzvání, pouze možnost Repro, BT, Klávesnice, Videohovor, Přidat hovor. Ale přepnout na zvuk v telefonu? Možná, že se tato nabídka objeví až když je telefon připojený k infotainmentu, teď to zkouším mimo auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...