Přejít na obsah

ventilové vůle


Mote

Doporučené příspěvky

V kterém servisním manuálu je předepsána "Kontrola ventilové vůle"  u motoru 1.0 Mpi? Nepleteš si to s něčím jiným a kde jsi to prosím tě vyčetl? Není to snad jen kontrola funkčnosti toho vlastního zdvihátka, ale to by se dalo zjistit snad jen po jeho vyjmutí, takže doma to nedáš, ale přiznávám do servisní příručky na 1.0 Mpi jsem se teď nedíval a co tak pátrám ve vlastní paměti, tak si na nic takového nevzpomínám.  

Jak píše McMatej, tak tento motor má hydraulická zdvihátka s automatickým vymezováním vůle a navíc s otáčivými rolnami na vahadlech, což je v současnosti co se týče životnosti asi to nejlepší při mechanickém přenosu síly pro činnost ventilů. Teoreticky by takto konstruovaný systém měl vydržet po celou uvažovanou životnost motoru. Maximálně dodržovat předepsané výměnné intervaly motorového oleje a jeho předepsanou firemní normu. Kanálky v hydraulickém hrníčkovém zdvihátku ventilů jsou opravdu miniaturní a špatný olej by mohl mít na jejich správnou činnost dost velký vliv. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K doplnění mého předchozího příspěvku jsem si dal práci a prošel zhruba dílenskou příručku Motoru 1.0 Mpi, k Fabii III (jedná se o stejný motor) Zde je psáno jen o kontrole vůle vodítek ventilů v hlavě válců a to jde jen po sundání hlavy z motoru a za pomocí úchylkoměru, takže pro normálního smrtelníka těžko realizovatelné a zbytečné, zvláště když není nikde předepsána pravidelná a povinná kontrola. Nic dalšího jsem  k tomuto nenašel. Opravdu nevím kde jsi to Mote vyčetl ? Napiš kde to je, popř. pošli ukázku, rád se poučím, nikdo nemůže vědět všechno, třeba jsem něco přehlédl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...