Přejít na obsah

Dlouhé starty při studeném motoru (vyřešeno)


KubiCzek

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se podělit s řešením mého problému. Třeba to někomu pomůže. Je to braný z pohledu laika. Veškeré informace jsem dohledával v Dílenské příručce. Motor 1.8 20V AGN.

 

Problém: velmi dlouhé starty při venkovních teplotách kolem 10°C a míň. V létě vpohodě. Pokud jsem jel delší dobu a motor byl ohřátý ručička teploty na budíkách velmi kolísala.

 

Jedno z možných řešení:

po napíchnutí na VAG chyby

16500 - Snímač teploty chl. kapaliny G62 - nesmyslný signál

16497 - Snímač teploty nas. vzduchu G42 - signál příliš velký

 

Pohledem na snímače vše vpořádku. Nic urvaného nebo zoxidovaného.

Zahřát motor zkušební jízdou a kontrola hodnot přez VAG.

V bloku naměřených hodnot zvolit kanál 003. V prvním políčku jsou aktuální otáčky motoru, druhý je napětí akumulátoru, třetí je teplota ze snímače G62 a čtvrtý je teplota ze snímače G42.

Pokud je v políčku 3 hodnota menší než 80°C je buď motor příliš studený nebo je snímač G62 popřípadě vedení k němu špatné.  Pokud je větší než 105°C je zanesený chladič, vadný čidlo G62 atd.

K políčku 4. Pokud ŘJ motoru nemůže načíst aktuální hodnotu z čidla (vadné čidlo, přerušené vedení nebo oxidace na kontaktech...) je zde konstatně hodnota 19.5°C.

U mě hodnoty při zahřátém motoru v políčku 3 (40-50°C) ve 4 (19,5°C).

Výměna čidla G42 pomohla. Výměna G62 nepomohla. Podle schématu jsem kontroloval vedení jak + větve do ŘJ tak mínus (spojení s kostrou auta je v motorovém prostoru na straně kde je volant  za vzduchovým filtrem v takové plastové nohavici ). Vedení u mne bylo vpořádku.

Problém byl ve svorkovnici u ŘJ motoru kde byli silně zoxidované kontakty (ŘJ je pod předním sklem uprostřed). Před odpojením ŘJ odpojit mínus kabel na baterce. Konektory se odpojují tak, že vytáhnete boční plastový klip z konektoru a přitom lehce vytahujete konektor. Je tam jakoby zámek. Zpětná montáž je šuplík (klip) na boku vytáhnout na maximum a lehkým tlakem na konektor zasunout. Šuplík se sám zamkne.

 

Auto teď startuje mnohem lépe.

Editováno: , autor: KubiCzek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...