Přejít na obsah

Termostat 1,2 tsi


Doporučené příspěvky

Hoj, mám podezírám svůj termostat, že zůstává otevřený. Motor se mi sice ohřeje, ale až tak nejdříve po 10km, když teplota oleje je asi tak na 75°. Ručička stoupá jen velmi pomalu, oproti dřívějšku.

Je nějaká finta, jak termostat na 100% odzkoušet? Když už stojí 2tisíce, tak ať si jsem jistý.

Motor je CBZB, 77kw

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem sledoval teplotu motoru přes aplikaci Torque v mobilu a poměrně rychle se ohřeje na cca 60°, pak to spadne na 40° (zřejmě se otvírá okruh pro topení), pak to pomalu leze na správnou provozní teplotu a udržuje ji mezi 86°a 97°. 

Může někdo zkusit vysledovat průběh ohřívání u jiných 1,2tsi, jestli to mají podobně? Jen mě zajímá, jestli kvůli dřívějšímu "topení" má smysl něco měnit. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to  zas tak divný nepřijde. Pokud by byl termostat KO, tak by to po chvilce na volnoběhu padlo třeba na 70, při jízdě z delšího kopce a bždění motorem taky.  Ten pokles teploty by mohlo dělat připojení vodní pumpy, ta by měla ale začít pracovat až při 87st., kdy elmag. ventil na základě signálu z ŘJ  ovládá podtlakem clonu na čerpadle a několikrát s ní v intervalu cca 7s pohne tam a zpět. Pokud bys náhodou v ten moment vylezl z auta, tak uslyšíš takový mlaskání.  Samozřejmě záleží na profilu trasy, já po rovince po 5km ohřeju vodu na provozní teplotu a olej má cca 50. Nevím, proč by měla teplota spadnout z 60, když termostaty a spínání čerpadla mají teploty 87 resp. 80. Už jsem měnil dřív termostaty na dvou autech a tam právě byl problém udržet provozní teplotu na volnoběhu jak jsem psal na začátku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však já na začátku taky psal, že nakonec se ohřeje, ale poslední dobou nějak později, tak za 8-10km, (podle aktuální venkovní teploty). Možná je vadnej jen ten termostat, co pouští vodu do topení (otvírá moc brzo) 

Jak jsi psal, termostaty jsou tam dva, jeden (modrý) pouští vodu do topení (KO) a druhý (červený) do chladiče (ten se zdá OK)

 

Výstřižek a.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RAPID 1,2 CBZA 63kW. Teplota lezla běhěm 7 km kontinuálně nahoru bez propadu, občas se zastavila, to když jsem se rozjel na 90km/h, po chvíli jízdy touto rychlostí ale začala opět stoupat až na konečných 72°C (teploměr na palubce ukazuje 90°C), olej skončil na 58°C. Teplota okolí 8°C. RAPID má PTC a climatronic. Trasa po rovině, jedno delší stání na křižovatce cca 1,5 minuty.

IMG_20191125_071329.thumb.jpg.1db499b09bfbe717dad74deb7e9427a3.jpgIMG_20191125_071344.thumb.jpg.2bb8b77e1bda6f5c8ab00b464dc94893.jpg

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Hoj, jsem si nevšiml, že sem někdo psal.  

Já to nechal při  starým a neřeším. Spotřeba léto-zima rozdíl asi 0,3l/100km, což je paráda. Takže jsem uvážil, že není co řešit.

Ale je pravda, že letos jak byly mrazy -10 a méně, tak s ohřátým motorem na 90, při jízdě kopce mi ručička padala. To se u jiných aut nestává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...