Přejít na obsah

e1.

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takýto čudný problém. Niekedy koncom leta som zaregistroval, že mi pískajú predné stierače. Trochu ma to nasralo, lebo som ich ešte skoro vôbec nepoužival, ale sral to pes, kúpil som nové. Pár dní dozadu som ich nasadil a včera dážď, a pískajú aj tie nové. Ide ma z toho jebnúť. Ale aby bola ešte väčšia sranda, po cca. 15 minutách jazdy, pískanie prestalo, lenže ja viem, že pri najbližsom daždi to zase bude pískať. Ja to už vôbec nechápem. Video, že ako to píska je nižšie.

Čelné sklo čistím roky a pomerne pravidelne tým istým prípravkom na čistenie autoskiel, tam by problém nemal byť. Že by niečo s mechanikou? Ak máte podobnú skúsenosť, prípadne riešenie problému, prosím dajte vedieť.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím si, že je to v posledních letech problém napříč celou řadou Škodovek. Nevím v čem je ten zásadní problém ( osobně si myslím, že hodně je to o materiálu stírátek), ale pískají, vrzají, hrkají atd. stěrače všech typů co jsem měl a co taky slýchám  hodně od majitelů od Citiga až po Superb. Tak jak mají Škodovky problémy s pazvuky v enteriéru, tak mají problémy s parazitními zvuky stěračů.  Někde tam bude nějaká systémově-technologická nebo konstrukční chyba. Vzpomínám si jak redakce "Světa motorů"  měla podobný problém se stěrači na testovaném Rapidu a tam stačilo vyměnit kus stírátka za nový kus. 

Já jsem si všiml, že mě vrzají, pískají stěrače hlavně když jsou úplně nové, no a když jsou již starší (oběhanější), tak to pískání většinou zmizne.  Hodně mě taky pomáhá, když stírací gumičky občas otřu hadrou, pořádně namočenou v  OKENĚ, nebo něčím podobným. 

Taktéž asi hodně bude záležet na kvalitě montáže celého stíracího ústrojí na konkrétním voze ( že by pondělní a páteční vozy?).

K doplnění ještě uvedu, že zadní stěrače Škodovek je úplně kapitola sama pro sebe, píská a špatně stírá skoro každý !!!!

Editováno: , autor: DušanV
Doplnění k tématu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno cesto z práce domov mrholilo, žiadne pískanie. Parkoval som vonku. Že by za to mohol pomerne rýchla zmena teploty, keď parkujem v garáźi a idem von? Budem to sledovať a budem informovať keď niečo zistím. Keď to bude znovu pískať, samozrejme skúsím aj tú WD40-ku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

To určitě není od břitů stěračů. Moje auto je např. sestavené tak, že jeden trn stěrače drhne o otvor v krytu mezi kapotou a čelním sklem. Nic to nedělá, ale není to dobře sesazené (sklo bylo měněné, což je teď poznat i na nesouměrnosti mezer kolem palubky atd.; dole byl i vnější kryt. Nijak se to u mě neprojevuje. Mám spíš potíž s Aerotwiny, že nestírají krajní polohy (obloček vlevo dole a asi 10 cm vpravu dole, v místě dálniční známky). "Originální" Valea toto nedělaly, ale zase měly tak třetinovou výdrž. Takže v tomto případě pramazat, co jde, třeba i sundat ten kryt. Určitě ne WDčkem, ale konkorem, olejem na šicí stroje aj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nakoniec pískajú samotné stierače. Predvčerom som bol v servise na výmene oleja, tak spomenul danú vec. Stierače sme spustili, hneď pískali. Potom ich servisák pustil vo vyklopenej polohe. Potom sme jeden stierač vrátili späť  a zistili sme, že ktorí píska. Ale nedalo mi to, lebo tieto stierače naozaj pískajú od novoty, tak sme ich medzi sebou ešte aj prehodili. A pískanie zrazu prestalo. Nechápem, ale problém sa zatiaľ vyriešil týmto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...