Přejít na obsah

Hlasité pískání z motoru (i bez řemenu)


Hoffec

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

Oběvila se mi podivná a velmi nepříjemná závada na motoru 1.6 FSI. Projevuje se velmi hlasitým pískáním, které se rozezní na zahřátém motoru po přidání plynu a následném sundání nohy z plynu. Někdy to jen kvíkne a někdy se to chytí a pak to píská i na volnoběh a motor jakoby "vynechává", pak si sám přidá otáčky a pískání zmizí a otáčky opět klesnou na standard. Toto se projevuje i při sundaném drážkovém řemenu. Nemůžu říct, že bych si všiml změny tónu pískotu vlivem otáček, což je divný ne?

 

Na motoru jsem před nedávnem dělal rozvody, bohužel musely vačky ven a následná montáž vaček (jejich dřžáku) proběhla nesprávně na silikon, ale pečlivě na tenoučkou vrstvičku. Nevylučuji, že se mohl přicpat olejový kanál zásobující ložisko vačky. Mohla by vačka takhle šíleně nahlas pískat při zadírání? Auto se jinak chová naprosto standartně, výkon v pořádku, když nepíská tak je zvuk podle mě bez problémů. Ocením jakékoli nápady, nevím teď kam koukat dál, rozdělat znova komplet rozvody a motor je až ta poslední možnost.

 

Předem díky, Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...