Přejít na obsah

Vykurovanie interiéru - neželané


Eduard333

Doporučené příspěvky

Ahojte, vysvetlí mi niekto prosím ako funguje vykurovanie v KAROQU (klasické). Mne sa dosť často stane, že mám kúrenie vypnuté (svieti OFF pri ovládači otáčok ventilátora)a aj napriek tomu mi fúka cez mriežky horúci vzduch do interiéru. Hlavne počas horúcich dní je to priam fantastické. Klímu používam minimálne, radšej mám otvorené okno. Keď napríklad uzatvorím všetky mriežky výduchov, horúci vzduch mi ide cez ofuk na čelné sklo. Mne sa to nezdá normálne ako ma chcel presvedčiť jeden pán zo servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Martab napsal:

Ono jde asi o to, že když dáš OFF, tak ty kalpky se zastaví v nějakých polohách a tak to zůstane. Pokud chceš aby šel opravdu vzduch z venku, vypni AC, nastav 16°C a uprav si směr a rychlost foukání dle svých potřeb.

Tomu asi nerozumiem. V akej asi polohe sa klapky zastavia keď som naposledy klimoval a nie kúril. Takže podľa teba funguje len buď vyhrievanie alebo klimatizovanie? Chcem aby išiel vzduch z vonku do kabíny ale nie horúci od motora. AC je samozrejme vypnuté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Martin Rušaj napsal:

A proč nepoužíváš klimu? Zapní auto a nestarej se o to, co a jak funí. To je podobne, jak kdyby jsi měl doma ženskou a nepí...al ji.

Asi sa budeš čudovať, ale sú ľudia ktorím klíma vadí zo zdravotných dôvodov. Aj keď mám rozumne nastavené teploty v kabíne oproti vonkajšej teplote. Ty keby si mal doma ženskou tak ji to fouknes ani nevíš kam lebo nepoznáš ako to vlastne funguje a ani sa o to nestaráš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já netuším jak to funguje, do jaké polohy se klapky nastaví, když se stiskne OFF. To že auto klimatizuje, nemusí znamenat, že je mísící klapka nastavena na "studený vzduch". Teď vařím z vody, ale ony ty klapky klidně můžou mít nějakou "kalibrační" sekvenci při nastartování, něco jako nivelace světel. Do toho nevidíme a ví to jen výrobce. Stav OFF prostě jen zanmená "uživatel po mě nic nechce, nebudu nijak měnit polohu klapek a vypnu větrák".

Proč by mělo fungovat je vyhřívání nebo klimatizace? Klimatizace se dá vypnout, pokud nastavíš cílovou teplotu nižší než je v interiéru, auto topit nebude. Pokud chceš, aby šel jen vzduch z venku, nastav těch 16°C (nebo kolik je minimum) a vypni AC. V takovém případě nebude auto topit (pokud bude v interiéru tepleji než těch 16°C), ale ani klimatizovat, protože AC je "natvrdo" zakázané. Popřípadě nastavit LOW (pak by auto nemělo topit ani v případě že je v interiéru "zima"), jen si zkontroluj, zda se neaktivuje automaticky klimatizace při nastavení LOW (musel bys ji pak ručně vypnout) a potom (LOW + AC OFF) ti půjde jen vzduch z venku.

Pokud ti jde o situaci v létě, stačí stisknout AC OFF a nastavit požadovanou teplotu, dokud to půjde, auto se bude snažit tuto teplotu udržet bez AC, když se touž nebude dařit, prostě bude v interiéru tepleji, ale AC se nezapne. A ohledně těch problémů s klimatizací, osvědčilo se mi nejen nastavit rozumnou teplotu vůči okolí, ale ještě před dojezdem/vystoupením cca 5-10min vypnout AC a nechat teplotu v interiéru pozvolna stoupnout na okolní hodnotu. S tímto postupem nemají problém ani lidé co vozím a stěžují si, že jim v autě klimatizace vadí. (ale měl jsme za to, že zde řešíme topení a né chlazení interiéru).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne na toto jsem se ptal prodejce a bylo mi receno, ze kdyz das OFF, tak klapky zustanou v posledni zname poloze. Jedine jak klapky zavrit je dal teplotu na LOW a potom zmackout OFF. Kdyz to takto neudelas, tak se muze stat co popisujes, ze i pri vypnutem Climatroniku jde z vyduchu v lete teply vzduch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...