Jump to content

Vaše spotřeba

Michal T.

Recommended Posts

@marskama Trasa je za jeden den, samozřejmě pár přestávek. Jelikož to bylo v zahraničí, a největši část v Rakousku, snažil jsem předpisově, to znamená dle GPS a max +5km/h. Pokud to ovšem provoz dovolil. Podle té průměrné 102 km/h se nedá říct že se nějak často jezdilo pomalu v provoze, vzhledem k faktu, že se jelo předpisově ;). 7 kvalt a act, a občasné vyřazování (pravda, při ACC moc nevyřazuje, jestli vůbec?) dost nahrává nízké spotřebě. A v rakousku mají hodně tunelů 110km/h a zón kde se jezdi pomaleji pro snížení hluku vůči přírodě.

@kecka tak to nevím jak to :D, čekal jsem i menší spotřebu, možná kdybych nepoužíval ACC. Dá se jezdit možná hospodárněji, ale popravdě ještě že existuje ACC a DSG, to by mi asi upadla pravá noha, člověka to tak nezmůže, když jde o delší trasy.

EDIT: s BMW jsem jel taky přes rakousko zpět z dovolene ve 4 lidech za 5.2/100, právě proto bych čekal spotřebu lepší v autě které je o 14 let mladší :D

Edited by self

• 2 years later...
  • 7 months later...

Ahoj všem,

Uvažuju nad 1.5 tsi 110 kW DSG, Uvítal bych reálnou spotřebu na dálnici od někoho kdo s tím už delší dobu jezdí. 
Jezdil bych do práce, 10 kilometrů okreska, pak 50 kilometrů D1, takže docela kopce, rád bych jezdil tak těch 135 km/h. 
Předem díky, obecně by byl asi lepší diesel ale nějak k tomu mám obecně odpor, možná zbytečně. 
Předem díky za odpovědi

Edited by RDO

Vidím, že se nikdo nevyjádřil, tak jestli k něčemu bude, svěřím se s poslední právě dokončenou jízdou: cesta z dovolené z Rakouska, 500km, drtivá většina po dálnici (ŘŠ kout, Německo) se skiboxem na střeše, 3 osoby, plný kufr, tempomat na 135km/h, spotřeba 6,4l/100km. 

17.2.25 z domu do Martina SK, 255km, průměr 83km, 5,8l, dnes zpátky, stejná trasa(Martin-Žilina-dálnice až do Nového Města n/Váhom,pak přes Myjavu , Holíč, Hodonín na dálnici směr Brno, sjezd Blučina) - 259km, průměr 80km/h, 5,5l/100km,

v kufru 120kg nářadí, slunečno.