Přejít na obsah

Problém s otevřením auta.


MarekRada

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Octavií II a nechal jsem ji 3 týdny stát před domem s vybitou baterii a včera jsem nabil baterii a vložil do auta, rozsvitil se mi palubák ale nejde mi odemknout dálkovým klíčem auto a zámek mi někdo vylomil při pokusu o krádež, tudíž se nemohu dostat do auta. Mám jen otevřenou kapotu. Nevěděl by někdo co s tím?

Editováno: , autor: MarekRada
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existují firmy, co se zabývají tímto otevíráním nedestruktivní metodou, kolegovi takhle jeden člověk auto "vyháčkovával". Použil nějaký balonek, který vsunul mezi rám dveří a střechy, napumpoval a pak nějakým nástrojem chytnul za kliku a otevřel zevnitř. nevím jak přesně to bylo, už je to tak pět let zpátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horný roh predných dverí pomaly odťahovať najlepšie s pomocníkom pomocou poriadnej pásoviny zabalenej v textile až do vzdialenosti, keď prestrčíš zahnutý drôt na protidvere a potiahnuť za klučku.. Chce to čas a pevné nervy. Mali by sa otvoriť. Susedovi som to robil na aute viackrát a tak som si kúpil ten nafukovací mech z Alíka.

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ešte máš platnú záruku mobility (chodíš s autom do autorizáku na pravidelné servisné prehliakdy), mohla by ti vedieť pomôcť škodovácka asistenčná služba. Zabuchnuté kľúče v aute majú v popise práce, pravdepodobne by mohli pomôcť aj s týmto. Prípadne ešte pozri svoju poistku, aké asistenčné služby ponúka... prípadne za koľko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, kubasta napsal:

Někdy pomuže Škrtat mínus kontaktem o mínus pol na baterce a zámky se odemknou. Na Fabii to fungovalo docela spolehlivě. Za zkoušku to stojí.

tohle určitě ne, hrozí odpálení nějaké ŘJ

elektrickým rázem se zámky za určitých okolností dají odemknout, ale napětí se musí pustit JEN do správného drátu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zámek je tam na 100 %, jinak by nedržely zavřené dveře, jen tam není vložka.

Vložka vypadá nějak takto:

https://www.moto-center.cz/octavia/vlozka-zamku-zamek-dveri-leva-skoda-octavia-ii-2004

Zezadu z ní kouká taková packa, ty jí máš velmi pravděpodobně ulomenou, proto se klíč protáčí, stačí ji vyměnit.

A pokud místo té packy vrazíš do zámku štoubovák a otočíš, tak během sekundy máš otevřené auto. Takže vyndej záslepku, vezmi plochý šroubovák, vraž ho do té díry, kde není vložka, najdi ten zářez a otoč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak zavolej na pojišťovnu. Mě v rámci asistenčních služeb zdarma otevírali auto a to jel "zámečník" 100km tam a 100km zpět. Nestalo mě to ani korunu. Líná huba a dál to všichni známe [emoji6]

 

Ale základ je jestli je safenutá. Pokud ano bude to složitější. Pokud ne tak kličkou otevřeš přes balónek v rohu za deset minut sám.

 

Jinak kolega wittmann má pravdu, po použití "polského klíče" neboli lámáku jde vždy otevřít jakýmkoliv plochým předmětem ikdyz občas to chce trochu cviku.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...