Přejít na obsah

Columbus - náhodný šum


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám v o3/2014 Columbus a v poslední době mi začaly šumět repráky, dělá to jen občas a u všech vstupů, ať už je to rádio, nebo přehráváni přes BT, šum je nezávislý na hlasitosti, i když mám zvuk ztlumený tak to začne šumět a trvá to třeba 10 sec, BT v autě jsem aktualizoval na nejnovější verzi, též to nepomohlo. Nemá s tím někdo zkušenost? Popřípadě zda někdo neví, co by to mohlo způsobovat. Předem díky.

Editováno: , autor: Mmatyas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, michal.vrbka napsal:

Mě to dělá pouze v případě, že mám v cigaretovém zapalovači kabel a nabíjím mobil. Po odpojení šum zmizí. Zkoušel jsem jen na rádiu, u jiného "média" jsem nepozoroval. Třeba to bude mít souvislost.

To u mě bude problém někde jinde, v zapalovači nic připojeného nemám, metodou pokus omyl, jsem i zkoušel odpojit telefon od BT auta, zda to nebude mít vliv, třeba kvůli aktualizaci sw, ale též nic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Napadly mě čistě teoreticky dvě věcí - první - ulomený spoj někde na desce, víme, co dokáže bezolovnatá pájka, druhý - Columbus disponuje aktivní eliminací vnějšího hluku, takže by mohlo být něco v tomto systému, ať už SW/FW, tak i hardware - různé senzory a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
V 18. 1. 2020 na 10:37, MilaR napsal:

Dobrý den, má stejný problém. Jen jsem všiml, že to dělá pouze za jízdy. A až je auto v interiéru zařáté. U stedeneho auta prvních 10km jde zvuk čistě.

Mám to víceméně stejně, mám podezření, jestli někam nezatéká, protože mi přijde, že šum je častější, když například vyjedu z myčky, nebo zamrzne a následně to roztaje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 10 měsíců později...

Dobrý den, mám stejný problém. Problém se začal u mé O3 (2014) objevovat cca. měsíc zpět. Šum se objeví náhodně buď jednou za týden, nebo prakticky při každé jízdě. Alespoň já jsem vypozoroval, že to nemá vliv na počasí (sucho/mokro) ani teplotě. Zkusil jsem v autě pro jistotu odpojit prakticky vše (od bluetooth až po autokameru) a nic nepomohlo. Podařilo se mi něco málo pro představu nahrát (viz příloha). Nevěděl by někdo, kde by mohl být problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...