Přejít na obsah

dodělávka line assit


radekc

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz ohledně dodatečného dodělání asistenta hlídání jízdy v pruhu. Koupil jsem nově Kodiqa výbava L&K a trochu mne překvapilo, že tohoto asistenta nemá stejně jako upozornění na značky. Vím, že tu už podobné téma bylo a řeší se to kamerou za sklem, zajímá mne jak je to, ale u této verze. Auto má light assist a má i ACC takže ta kamera by to měla snad podporovat nebo se mýlím? Nebo se dělá X druhů kamer a každá podporuje něco jiného?

 

Díky

Editováno: , autor: radekc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@radekc tak to jsi asi nekonfiguroval auto sám, když tam nemáš co by jsi chtěl ne? To, že je výbava L&K ještě neznamená, že má úplně všechno, záleží co si kdo vybere a věř, že oproti "základní výbavě" všech stupňů výbavy je vždycky ještě co přidat.

Jinak ten Lane assist není zas taková pecka. Nevím jaká je manželka řidička, ale mojí ženský to dokonce vadí, když ji to zasahuje do řízení a mele s volantem, já už jsem si zvykl, ale znovu bych si to už asi nepořídil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Můžete mi někdo potvrdit, že vám auto umí na dálnici při zapnutí blinkru přejet z pruhu do pruhu samo. 

 

Nevím jak se to jmenuje, nemůžu to za boha nikde najít, ale v Audi mi to funguje a v Kodiaqu ne, přitom na 100% vím, že to dělal a uměl. Jenže jak s tím nejezdím a mám více aut, tak nevím kde to nastavit. Díky moc. 

 

Servis tvrdí, že to neumí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Za mě se jedná o jeden z nejméně potřebných asistentů. Netýká se samozřejmě již používaného asistenta, který řidiči zakáže odbočit, tj. zasáhne mu do řízení, když chce změnit pruh a senzory zaznamenají přibližující se vozidlo zezadu - ten vidiím jako prospěšný. Ale chápu, že autonomita se blíží stále blíž a blíž...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě přijde že ty asistenti v Kodiaqu nějak umírají 😀, už to ani samo nebrzdi, když si to pučím a čumím na ženský. 1/10 to zafunguje, ale chodce toho by to vždycky na pohodu přejelo. To přejíždění z pruhu do pruhu to fakt neumí, při zaplém LA to klidně pošle do auta vedle, jelikož blikající kontrolky v zrcátku si žena občas nevšimne, hlavně při rychlých změnách pruhů (nájezd a přejezd přes pruhy na odbočení apod.) Kdyby to aspoň zapipalo. Nevěřím tomu, v servisu vše prej OK, ale co to má umět sami neví. Jak ty auta střídám, tak škodovce v asistentech bdělosti nevěřím.

 

Ale adaptivní tempomat funguje na 100%. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...