Přejít na obsah

Měření tlaku v pneumatikách


Prazak123

Doporučené příspěvky

Scalu Ambition 70kW jsem koupil na discích s letními pneu a nyní jsem si na zimu koupil disky DEZENT TZ 6X16 5X100 ET35 57,1MM a pneu CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860 195/60R16 89H. Teď mě kamarád vyděsil, že snad budu muset ještě kupovat nějaké snímače tlaku v pneumatikách. Můžete mi někdo "polopatě" vysvětlit jak to je a zda mě tedy zítra v pneuservisu kola přezují nebo pošlou něco dokoupit? Díky.

 

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scala a myslim ze cela Skoda pouziva neprime mereni=nejsou tam primo snimace tlaku ale spocita se to nejak z jinych dostupnych snimacu, tusim ABS. Proto neuvidis nikde konkretni tlaky pneu ale jen pripadne info ze nekde muze byt problem. Nic navic potrebovat nebudes. 

Editováno: , autor: jamescze
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není Hyundai ani Toyota, žádná čidla za 5 tis tam nejsou. Bere to hodnoty z čidel ABS na každém kole. Méně vzduchu, větší odpor otáčení ...

Návod str. 156

https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Scala_NW1/11-2019/Manual/Scala/A05_Scala_OwnersManual.pdf?_ga=2.27093624.472686584.1576446247-be19ace2-7013-4edc-bbf7-bed7e880f17c

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Měření" tlaku pomocí ABS je o ničem. Správné nahuštění má zásadní vliv na spotřebu je nutné ho kontrolovat na každém kole, což jistě ocenění řidič zvlášt v zimě ;-). Systém ABS také nevaruje, pokud začně unikat vzduch z pneu a šlo by ji nechat včas opravit, což může být problém např. na dovolené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda už může mít oba systémy:

Asistent sledování tlaku - pomocí ABS sleduje odchylky otáčení kol, měkké má menší poloměr a točí se tedy rychleji.

Asistent kontroly tlaku (volitelně pro Superb, Kodiaq) - pomocí drahých a dočasných snímačů v kolech měří během jízdy tlak v pneumatikách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volitelno pro superb. Schvalne ten superb som vypichol, kedze ho brala priatelka do firmy vo vybave L&C. Samozrejme snimanie v seriovej vybave cez abs. Ako uviedol caster. Nedostatok tlaku signalizoval az vtedy, ked to uz citila na volante a kym na dialnici dokazala bezpecne odstavit, pneumatika bola v haji. Takze na tie snimace sa v tomto smere nespoliehajte ani v v nasich scalach!!!

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Cestou do práce po cca 20km ma upozornilo, že mám pokles tlaku v pravej pneumatike. Zasiel som na benzínku a dofukal obe predné na 2,5 a zapísal v aute že hodnoty sú ok. Cestou z práce mi už nič nehlasilo a tlak bol ako som dofukal. 

Je možné že zblbol snímač teraz v mraze a snehu? Ešte sa mi to nestalo. 

Aké boli hodnoty pred tym neviem lebo som sa nepytal pri výmene pneu. v servise

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Měření tlaku v pneumatikách
  • o 5 měsíců později...

Zajímalo by mě jak je to s přesností měření na pneu které jsou plněné dusíkem. Někde jsem četl, že běžné měřiče PNEU nejsou schopny změřit správný tlak pokuď je kolo dofouknuté plynem/dusíkem ? Je to pravda ? Případně který měřič tlaku doporučujete ? 

Pak by mě zajímalo mám PNEU 17" s hmotnostním indexem 93 standartně se dává 89. Pneu je jen tužší a trošku je prý horší komfort ale zase více odolá nárazům a je odolnější celkově. Ale zajímá mě zda místo tlaku 2.3 kPA (co je na víčku nádrže napsaný) nemá být pro hmotnostní index 93 tlak vyšší ? Třeba 2.5 kPA ? Přijde mi, že by to chtělo dofouknout. 

Dále je rozdíl v tlaku v plnění dusíkem a běžným vzduchem ? V tom smyslu jestli ty tlaky nemají být odlišné od normálního vzduchu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Chlapi, chcem sa spýtať, že ako Vám ukazuje stav tlaku v pneu, keď to máte nastavené? Lebo ja mám nový infotaiment a software a stále mi svieti, že nastavte stav tlaku v pneu cez set, ale nič sa po nastavení nezmení a neukazuje žiadnu hlášku, že stav pneu ok či tak.

Predtým som mal notifikáciu, že pneu sú ok, keď boli nastavené a šiel som do menu pneu na kontrolu. Teraz to mám stále takto, aj ke´d uložím tlaky pneu. Ani vypnúť auto a zamknúť nepomohlo.

IMG_6652.jpeg

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved to som pisal, ze som urobil. Da hlasku ze tlaky ulozene a zase tam svieti to set nastavte tlaky. Ak dam tu obrazovku kde mi predtym ukazalo ze tlaky su ok ci take nieco, tak mam toto teraz. Nevypise nic ze su ok, len ze mam dat set. Vies mi vyfotit co tam mas po nastaveni? Ci toto je standard noveho softwaru, ci zase to nie je 100% ne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...