Přejít na obsah

Ked prsi - voda sa leje po bocnych oknach... co robit? (Octavia 3)


kupony

Doporučené příspěvky

Vozidlo: Octavia 3 combi, 1.4 TSI G-TEC (CNG) (vyrobena 10/2015)

 

Problem:  Ked prsi (alebo snezi) - voda bubla za bocno-zrkadielkovym-stlpikom na bocnych oknach a leje sa po nich. Najlepsie je asi si to pozriet na videu (prikladam youtube linky). Robi to na obidvoch stranach!

 

video 1

video 2

video 3

video 4

video 5

 

lave okno:

fotka 1

fotka 2

prave okno:

fotka 3

fotka 4

 

Mam to auto uz 3 roky (kupil som ho zo skoda plus). Ked som sa na to opakovane v servise pytal, povedali mi ze si mam zapnut vyhrievanie zrkadiel, ze si mam natocit fukace na okna... povedali mi, ze gumova izolacia okolo predneho okna je v poriadku a ze oni s tym nevedia co urobit. Servisak to nikdy nazivo nevidel, a ked som mu ukazal video - tvrdil mi, ze som isiel moc rychlo a ze to robia vsetky auta. To urcite nie je pravda, lebo co som pozeral, tak len ja mam vzdy takto lejucu sa vodu po bokoch, ziadna ina octavia to nema... a na videach vidno, ze nejdem nejakou obrovskou rychlostou.

 

Nie je to az taky problem pocas roka... problem to zacne byt v zime - ked su posolene cesty a snezi/prsi... potom cela ta brecka ide po bocnych oknach a ja nevidim ani na tie bocne zrkadla. No a v noci ked prsi a som v meste tak to je tiez problem - ked clovek na krizovatkach nevidi dobre do bocnych okien... urcite to asi nie je v poriadku.

 

Sam sa na seba hnevam, ze som sa nechal len tak lahko v servise odbit (a to som sa stazoval v Blansku kde som to auto kupil a servisujem a aj v Bratislave, kde som bol parkrat v servise). Auto je este v zaruke, ma 91 tisic km.

 

Ak mi niekto viete poradit - velmi ale velmi by som to ocenil.

 

- Stierace mam original skodovacke.

- Auto nebolo nikdy burane (aspon mi tak pri predaji v Skodovke tvrdili)

- Predne sklo nebolo vymienane (mnou urcite nie).

- auto ma chromovanie okolo okien

- auto ma zatvaracie spatne zrkadla

 

Je mozne, ze to ma nieco aj do cinenia s tym, ze od kupy auta som sa stazoval na to, ze pocujem pri rychlostiach nad 70-80 kmh ako keby prefukovalo vzduch okolo tych okien. Raz som servisaka aj zobral so sebou, on samozrejme nic nepocul... a potom akoze priskrutkoval prave dvere troska ale povedal mi, ze su tak ako maju byt. Rozdiel pred a po jeho "zasahu" nebol ziaden.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normálka, keramika hodně pomůže ale vyřešit to nejde. 

Jako všeobecně mi přijde, že aerodynamika trojkovejch zrcátek je horší než byla na OII obouch verzích. Vůbec ve vyšších rychlostech 200+ mi přijdou zrcátka hodně hlučná, ikdyž může být na vinně zvuková izolace. Třeba OII face se sunsetem byla tichoučká..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka :) Mal by si aj nejake odporucenie na znacku? Inac mam obavu, ze na tom bocnom okne asi tie tekute stierace moc nevydrzia, ked ho casto otvaram/zatvaram (pri parkovacej zavore)... a dost casto to okno umyvam kvoli tej spine... ale to ma len tak napadlo, nikdy som ich nepouzil, takze neviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem (vzhledem k velikosti piskly a četnosti použití) vyzkoušel jen dvě značky - Sheron a teď Den Braven. Sheon jednoznačně s delší trvanlivostí (rozprašovač), nedělá tolik fleků, co Den Braven (sprej). Asi bych zkusil hlavně boční, na umyté sklo, nanést třeba 2 vrstvy. Musí se to často obnovovat a lihové ostřikovače to odstraňují. Jinak i na FII s věčně problematickými lištami A sloupků to pozoruji od nova. Děje se to hlavně kolem nohy zrcátka. Problematické proto, že byla svolávačka na to těsnění, čili výměna, pak se to odchlíplo z těch "hmoždinek" (=další výměna) a nakonev výměna skla a ocas, co to měnil, tak do toho zjevně praštil pěstí při usazování, což jsem zjistil za dlouho při mytí na slunci. Takže rozpraskané. Samozřejmě, jak je to odchlíplé, tak to těsní o to hůř.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, kupony napsal:

Vdaka :) Mal by si aj nejake odporucenie na znacku? Inac mam obavu, ze na tom bocnom okne asi tie tekute stierace moc nevydrzia, ked ho casto otvaram/zatvaram (pri parkovacej zavore)... a dost casto to okno umyvam kvoli tej spine... ale to ma len tak napadlo, nikdy som ich nepouzil, takze neviem.

 

@LukášCBR mi před časem doporučil Soft99 Ultra Glaco. Pokud vydrží šoupání stěračů na předním skle pár týdnů, vydrží na bočních sklech ještě dýl nehledě na otevírání a zavírání okna. Vynikající věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...