Přejít na obsah

Nákup nového Kamiqu - výbava, motorizace, atd.


mastibruch

Doporučené příspěvky

Mě prostě přišlo vtipné u auta za půl mega a ještě k tomu SUVéčka řešit spotřebu která stoupne kvůli kolům tak o 0,3l na 100km. Přece si kupuji auto, aby se mi líbilo...

A k té "hloupé" poznámce, klidně si může koupit Superba IV a taky bude jezdit za nula nula prd ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji za vaše postřehy. Mám ještě jedno dilema a tou je motorizace. Mám v plánu objednávat 1.0 85kw no nevím zda to bude na to auto dostačující. Nejsem závodník no predse je to auto docela těžký. Ta 1.5 110kw nevím jak bude spolehlivá a zda se ten výkon vyplatí za to navýšení ceny. Převodovka bude manuální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja objednal 1.0 Tsi DSG i když jsem odpurcem 3 válců. Byl jsem se s tim několikrát projet a úplně to na to auto stačí. Auto je pro přítelkyni, teď má F2 1.2 tsi 77kw DSG a ten Kamiq s tím litrem jede určitě lépe. 1.5 tsi mi prijde zbytečná. Zajdi se s tím projet a uvidíš sám.

Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám litr + manuál a jsem spokojen... žádný trhač asfaltu to není, ale mě stačí a když ho vytočíš tak koníci pěkně zařechtají a auto vyrazí v před. ?

Určitě doporučuji, teda pokud máš tu možnost se v litru projet a pak teprve 1,5... není nad vlastní zkušenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Litr jezdí bez problémů a k tomu manuál. Spotřeba dobrá a motor má sílu i výkon. Navíc se vyhneš problémům které má 1.5TSI. Tomu motoru bych se osobně vyhnul obloukem. Ale je na každým na co má, co vyžaduje apod. Pokud si vše dohledáš zde na fóru o 1,5TSi budeš v obraze co a jak.

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@orinoko.marian Dilema s motorem vyresis jedine tak, ze oba motory projedes. Ja to tak udelal v tezsim Karogu a volba byla jasna - 1,5TSI.

Zde zminovane problemy jsou jiz jen lychym argumentem. Hopsani se podarilo odstranit novym softwarem. Staci se podivat do prislusneho vlakna. Jiz dlouho se to tam vlastne neresi.... A jestli vydrzi dele mitor 1,5 nebo 1,0? To ukaze az cas. Jeden muze zacit odchazet na to, ze je konstrukcne slozitejsi, druhy zase treba na to, ze ho majitele ustvali...

Ve vysledku se budes muset rozhodnout stejne sam, podle penez, podle toho, jake trasy jezdis, jak budes mit auto nalozene, jaky styl jizdy preferujes, ...... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi čteš pouze co chceš. Ano, někdo píše, že se to vyřešilo, druhý  naopak, že  je to stejné a třetímu to je jedno. Ale 1,5TSi má víc problémů než jen to cukání. Takže můžeš číst dál a určitě to najdeš. Ale jak jsem psal každý ať si koupí co chce. Navíc když jsem kupoval ženě auto dost jsem scháněl informace a překvapilo mě, že ty servisy co jsem obvolal mě od 1,5TSi odrazovali, asi ví proč. Ale prodejci zase ví, že mají větší peníze když se to prodá.Takže to za mě.

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna citace z 21.2 2020 a takových najdeš více.  Navíc proč se asi vrací se 1,4 ???


jj, popojíždění a opakované rozjezdy v kolonách jsou i po aktualizaci SW stále peklo, ostatní předchozí potíže rozjezdů (studený motor a chcípání při rozjezdu v křižovatce) jsou naštěstí pryč. Ty kolony jdou alespoň eliminovat přepnutím na sport, resp. individual. No a vzhledem k tomu, jak se zdá, se s tímto motorem u koncernu už dále nepočítá, zřejmě nějaké další zlepšení již nelze očekávat. Jestli ta hybridní 1.4 bude stejně odladěná, tak to nezbývá než popřát koncernu hodně zdaru, já už testovat nedodělky u příštího wagenu nehodlám.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to zas nijak neprehanel s chvalou, prechazel jsem z 1.2 na 1.0 TSi a ikdyz vsude ctu pohadky o tom jak trivalec nevibruje, na zvuku neni poznat, ze ma motor o valec min a jak pekne tahne, tak to neni rozhodne vsechno ruzovy. Ale pokud je prechod z HTP, tak bude 100% spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Hkubes Kdyz budes chtit, na kazdem motoru najdes nejaky problem. Ta 1,5 doplaci na to, ze mela pred casem problem se softem. To je cele. Ale hadat se s Tebou nebudu.

Ja mam 1,5 v Karoqu a jsem spokojeny. V rodine je i 1,0. Takze vim, co pisu. 

Motor 1,0 bude OK do maleho a lehkeho auta, pro klidnou jizdu. 

Ono je stejne dost tezke srovnavat trivalec se ctyrvalcem s o polovinu vetsim objemem. 

Ale jak jsem napsal, kazdy se musi rozhodnout sam, ale hlavne by mel oba motory projet. Koupit jen na zaklade nazoru ruznych "radilku" z fora je blbost.

(A motor 1,4 se urcite nevraci z duvodu nejakych problemu s 1,5. Za vsim hledej ekoteroristy.... ?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pytlák - máš pravdu, že na každým autě něco najdeš. 1,5 nedoplácí jen na ten soft  ale v pohodě. Jak jsem psal stačí číst a zjišťovat co a jak. Motor 1,0  jen do malého auta pro klidnou jízdu hmm, jezdím s tím úplně normálně, když si to od manželky půjčím. Známý to mají v Octávce a nestěžují si a když jedeme spolu na dovolenou nepoznám, že by mě brzdili. A co se týká co a jak koupit vždy jsem psal at se každý sveze  a pozná co a jak a pak si přečtu i názory na kvalitu, na jízdu apod. A věř, že mě to mnohokrát tady pomohlo. A dodnes nelituji. Takže přeji všem úspěch  ve výběru. Od toho je i toto fórum i když ano každý budeme mít svůj názor a tak to má být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už je objednáno. Motor jsem nechal 85kw. Teď ještě musím prodat Hyundai i30 88kw, který teď máme, najeto 49000 a taky 3 valec:). Výbava Style plus paket Dynamic, asistent jízdních režimů, což je příjemná vychytavka, parkovací senzory vpředu a vzadu a modrou race metalízu. Až přijede, dám foto.

Editováno: , autor: orinoko.marian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj všem,

tak mi konečně potvrdili dodání cca 22 až 26 týden (doufám). Od pondělí už jede Škoda na tři směny, tak se to trochu pohne?. Chci se zeptat, zda mají nový majitelé další nové postřehy a zkušenosti. Trochu to tady vychladlo, doufám že se to rozběhne i tady až nám skončí karanténa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ona je nějaká možnost zjistit to přímo ve ŠA?

Já zatím komunikoval jen s prodejcem, ale ten říká, že neví. Smlouvu nemám, jen objednávku a tam datum není.

 

Naposledy před odstávkou říkali první polovina května. Od odstávky žádná aktualizace.

Objednáno v polovině listopadu (!). :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodejce má moznost se podivat na informace do systému, na který tyden je planovana vyroba. - takže ten tvuj je lenivej? [emoji23][emoji23]

 

Ja ted volal a bylo mi řečeno 23. tyden vyroba. Takze spozdeni bude max 2 týdny oproti plánu.

 

Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...