Přejít na obsah

Amundsen vs. Columbus - aký veľký rozdiel a priplatiť si?


Doporučené příspěvky

Pořád tady nadáváš jak je Amundsen nepřesný atd.  Nic takového jsem nepostřehl.  Ani to že by nelogicky brzdil pozdě nebo brzo před obcí.    A i kdyby tak si přece můžu ACC vypnout ne?

Stejně mám nejdradši adaptivní tempomat bez toho aby mě do rychlostí někdo kecal....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, ferda25 napsal:

až Vám bude pACC díky špatným mapovým podkladům nesmyslně přidávat ještě v obci na 90 km/h nebo díky nepřesné poloze brzdit ještě x metrů od cedule města

 

Brzdit podle cedule je s ohledem na jejich umístění u nás nesmysl, v Itálii pak i s ohledem na značky omezující rychlost naprostý úlet. Toto jako argument pro Columba neobstojí. Více odboček za sebou už alespoň částečně dává smysl. Pro ty, co se nedokážou zorientovat ještě před samotnou akcí.

 

Jakým postupem si multifunkčním volantem můžu přepínat aktuální zobrazení displeje infotainmentu? Tzn. když chci vidět menu media, telefon, car a v nich jednotlivé funkce ovládat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, ferda25 napsal:

 nebo díky nepřesné poloze brzdit ještě x metrů od cedule města, ve městě budete přemýšlet když bude víc odboček za sebou, která je ta správná, protože Vaše poloha je nepřesná, tak si řekněte,....ještě, že máme co jsme chtěli. 

 

Naprosto souhlasím. Mám Amundsena. Nepřiplácel jsem ho,byl v zákl.výbavě. Něco tak otřesnýho co v dnešní době muže někdo dát do auta co se minimálně navigace týče ,jsem nepochopil. 12ti letý TOM TOM.. je proti tomu nebe a dudy. Nenašel jsem v navigaci Amundsen ani jednu věc co by se tak starýmu TomTomu aspoň přiblížila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, ferda25 napsal:

Viz. návod k obsluze.

 

 

Takže nijak. Pokud nebudeme chtít prohlašovat za rozumnou alternativu hlasové ovládání, které má úspěšnost asi jako noty na buben a ve srovnání s googlím asistentem nebo Siri je nepoužitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

mam Amundsena, zkousel jsem i par dni Columbuse a musim rict, ze za ty penize mi to nedava smysl :( Navigaci na Amund. teda nepouzivam (radsi mam pripojen telefon a jedu pre Waze, pripadne Mapy.cz). Jen mne stve, ze toto nejde zrcadlit na digitalni stit... to ale nejde ani u Columbuse...

Za mne tedy, kdybych mel i Bolero s AC, tak mi to staci:) rad pouzivam jenom jedno zarizeni kdyz to jde a v nem mam vsechno. 

  • Pozitivní 3
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
V 5. 1. 2020 na 13:15, jaroslav75 napsal:

Určitě připlatit, těch plus je neodiskutovatelných a na Waze bych zapomněl a připlatil si Škoda Connect. Android auto ok, ale je to jisté nepohodlí na rozdíl používání Columbusu. Prostě to, co je v autě napevno je vždy pohodlnější, tím spíš u auta za nemalý peníz. Ale je to jen můj názor, i když podpořeny zkušenosti, a Amundsena bych nechtěl ani náhodou, těch nedostatků oproti Columbusu je tam dost, však to není rovnocenné zařízení.


ahoj, ja osobně jsem si za Columbus připlatili.  Dokonce jsem si koupil nejnovější telefon od Apple za 35k. A výsledek je ten, že nemůžu telefonovat pomoci Bluetooth. Zajimave je, že při nižších verzích infotaimentu jak od škody tak Seatu. Mi to normálně funguje.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, 

zvažuji koupi ojetého Superbu III a vybírám výbavu a potřeboval bych poradit s infotainmentem. Koukám se po L&K. 

Chtěl bych navigaci, ale z toho co jsem si přečetl tady na foru bych asi volil Kolumbuse. 

 

- Jsou nějaké rozdíly ve funčnosti Kolumba ve verzích vozu před r.v. 2016 a po faceliftu tuším 07/2017? Nemyslím dotyková tlačítka vs. manuální tlačítka

- Umí kolumbus nějak prediktivně pracovat s adaptivním tempomatem? Tj. přizpůsobí rychlost jízdy situaci před vozem (zpomalí před vesnicí, atp)? Pokud ano, ve všech verzích stejně, nebo novější umí víc?

- dělá škodovka updaty i na starší generaci toho kolumba a přináší to i nové funkce, nebo jen opravy chyb

- jsou rozdíly v mapových podkladech mezi verzí před FL a po FL?

- nepodařilo se mi nikde najít provnání funkcí kolumbuse v jednotlivých verzích (rocích výroby), nemáte to někdo?

 

 

prosím vás, nepište mi, že nejlepší je spojit telefon s autem a pouštět si tam waze nebo jiná podobná mapa ... jde mi jen o vestavěnou navigaci ....

 

Děkuji

 

Martin. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Amundsen (MJ2021), protože mi na Columbusu s touch (2017/12) scházela přímá volba pomocí tlačítek (Rádio/App/Nav/Car) a taky zoom v mapě pomocí kolečka.

Celkově nevím v čem má být Columbus na úplně jiné úrovni, já jsem s Amundsenem spokojený (až na pár bugů, které občas vylezou). 

Otisky prstů jsem tak měl jen na tlačítku menu.

Na tlačítka hlasitosti jsem ani jednou nesáhl, nejsem masochista a kolečko na volantu na to stačí.

Home zobrazení se nějak moc konfigurovat nedalo a nevyhovovalo mi to. 

Ovládání Columbusu byl tak vždy stisk menu, výběr kachle v menu, prostě nanic. Zoom na mapě pomocí dvou prstů funguje možná na tabletu na pohovce, ale při jízdě na silnici je to nebezpečné, doporučuji zoomovat při zatáčení, člověk si to neuvědomí do té doby než se o to poprvé pokusí.

V Amundsenu má spolujezdec i hlasitost a zoom kroutítkem.

Navigace Amundsen (MJ2021) funguje, ale data o zácpách má ale Waze lepší.

U Waze mi zase vadí zobrazení kde nerozlišuje navigace Waze hlavní a vedlejší cesty a pro orientaci je tak podstatně horší.

Používám tak obě, podle toho kam jedu. 

Bohužel starší Amundsen neznám....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

honza-marek: článek je z 11.7.2013

Ferda25: Jinak pravdou jest, že ještě dnes Amundsen na nájezdu na magistrálu v Praze píše klidně 90km/h a na magistrále potom 70km/h i když tam už dva roky je pouze 50km/h

PSE: Právě ta data o provozu jsou u Amundsenu problém, když chceš někam jet s tím, že víš o zdržení které pravidelně trvá cca 10 minut a Amundsen ti hodí bez zeptání zbytečně trasu přes půl města. Tam kde to člověk moc nezná, to může být asi docela problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...