Přejít na obsah

Čidlo venkovní teploty fabia 2 tdi


Maryska

Doporučené příspěvky

U mně čidlo venkovní teploty ovlivňuje zvyšování volnoběžných otáček, při studeném motoru. Když je pod 4*C, tak jsou vyšší, než se motor zahřeje. A když vyjedu z garáže, a teplota ukazuje nad 4*C, tak jsou otáčky nízké. Po chvilce až čidlo ukáže, že je venkovní teplota nižší, tak se otáčky zvednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takúto odpoveď som ešte niekde nenašiel, vždy som sa ohľadom tohto čísla dočítal že je iba informatívne a nemá nič spoločného s manažmentom motora, podľa tvojej odpovede teda má.Patrim k tým šťastlivcom, ktorý majú problémový studený štart na 1.4 16V 63kw.Čidlo teploty vody nemá na štart vplyv v mojom prípade či je zapojené alebo nie, žeby čidlo vonkajšej teploty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ruku do ohně bych za to nedal, ale mám dlouhodobě vypozorovaný ten zvýšený volnoběh, podle venkovní teploty. Může to být taky podle teploty nasávaného vzduchu. Ale to zpožděné zvýšení otáček při vyjetí z teplejší garáže, reaguje ve stejný okamžik, jak klesene ukazatel venkovní teploty na palubce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 1. 2020 na 9:32, Maryska napsal:

To je blbost,tohle čidlo je jenom informativni nic neovlivnuje.

 

Není to blbost. Automobilka nebude dávat do auta (navíc levného) několik snímačů na totéž, když může použít údaj z jednoho snímače pro víc funkčních skupin. Snímač vnější teploty vzduchu G17 je primárně součástí systému klimatizace, rozhodně není jenom informativní.

 

Umístění a demotáž snímače viz dílenská příručka "Topení - klimatizace", skupina 87 - Klimatizace, 5.8 Demontáž a montáž snímače vnější teploty vzduchu G17. Je to na straně 52 v pdf, 48 podle číslování stránek v dokumentu.

 

"Umístěn pod spodní mřížkou předního nárazníku vlevo
Demontáž
– Vozy do MR 2010 - demontovat z předního nárazníku spodní kryt/kryt mlhového světla vlevo.
– Vozy od MR 2011 (mimo Scout) - prostrčit ruku mřížkou v nárazníku vedle levého mlhového světla.
– Vozy od MR 2011 Scout - demontovat přední nárazník ⇒ Karoserie - montážní práce; opr. sk. 63.
– Uvolnit -šipky- snímač -1- z držáku a vyjmout.

Montáž
Montáž se provádí v opačném pořadí."

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak chcem nasimulovať napríklad teraz v "zime" aby ukazovalo +15C aký treba použiť odpor približne a od koľkko stupňov sa dá používať klimatizácia,skúšal som pri +1C zapnúť klímu no na aktualnej spotrebe sa nič nemenilo,kďežto ak zapnem klímu v lete tak sa zmení spotreba napríklad na voľnobehu z 0.7-0.8 na 1.1.-1.2 l,teraz nič.

a ešte kde v diagnostike VCDS vidím tú teplotu v akej jkolonke,lebo je tam teplota vody,nasávaného vzduchu ale toto som nenašiel.

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...