Přejít na obsah

upgrade zrcátek na el. sklopná, problém


Pavel T

Doporučené příspěvky

ahoj, rozhodl jsem se pro dodělání el. sklopných zrcátek a proto jsem koupil:

- L+P zrcátka s el. sklápěním

- nové řídící jednotky do obou dveří, ŘJ u řidiče 7N0959793A  a ŘJ u spolujezdce 8X0959792H 

- dále nový ovladač na štelován zrcátek s funkcí sklápění.

 

Jednotky ve dveřích jsem vyměnil za nové a nechal je dokodovat (přepis čísel jednotek a povolení funkce sklápění, nainstaloval jsem nový ovladač zrcátek a ještě před totální výměnou zrcátek jsem ty nové zapojil na nečisto  chtěl odzkoušet funkčnost. A v této fázi nastal problém:

   Pravá strana funguje komplet. Tj.: blinkr bliká, osvětl. nohou svítí, zrcátko se dá naštelovat a zrcátko se sklápí

   Levá strana funguje špatně. Tj.: blinkr bliká, osvětl. nohou jak kdy, zrcátko se dá štelovat, ale sklápí se opačně než to na druhé straně

Jednoduše P je sklopené a L je v normální poloze. P odklopím a L se sklopí. Nejsou synchronní! Když chci stáhnout okénko u řidiče, tak ovladač je taky přehozený, na povel dolu nereaguje a na povel nahoru ho stáhne dolu a naopak.  Ostatní okna v pořádku. Prostě jen ta levá strana u řidiče dělá neplechu.  Otázka co s tím je? špatná jednotka dveří řidiče? Nevím jestli náhoda, ale zadní dveře mi přestali fungovat úplně. nestáhnu okno nic. Už jsem v tom tak zamotaný, že nevím jak dál. 

Vím, že třeba Ferda by mohl vědět, ale k němu to mám daleko a vždy se k němu dostanu jen v létě, když jsem poblíž na dovče. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsnazší cesta je dát i vlevo jednotku 8X0959793H a nahrát tam data pro Superba2..

 

google našel na první dobrou:

https://www.mihocar.cz/ridici-jednotka-dveri-predni-leva-skoda-superb-ii-lift-3t0-8x0959793h/d-129060

 

Není to doporučení ke koupi jen odkaz nalezený googlem....

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čelní sklo mám se senzorem deště a senzorem světla, ale zrcátko mám úplně holé. Myslel jsem, že dokoupím jen vnitřní samozatmavovací zrcátko a zapojím. Jestli je to tak, že musím i sklo, tak na to házím bobek a asferický sklíčka raději prodám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som dorabal vnutorne samozatmavovacie zrkadlo iba.

Kupil som z allegra a kupil konektor na zrkadlo a kable pripojil na napajanie do vnutorneho osvetlenia stropneho svetla.

Samozrejme musis tam najst trvale 12V. Lebo je tam elektronika, ktora po zavreti dveri zhasne vnutorne osvetlenie.

Ale ak chces tahat kabelaz ak poistkam, tak prosim.

 

Zrkadlo funguje bez problemov! Senzor smievania je totiz priamo v nom.

DSC_4071.JPG

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ti to funguje, když to máš zapojené jen na vnitřní osvětlení? Mám stažené elektrické schéma zapojení zrcátka a je tam 6 drátů (pojistky, hlavní řídící jednotka, osvětlení vnitřní, osvětlení couavcího světla... dal si z hlavy nepamatuji) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferdo, děkuji ti za rady ohledně ŘJ. Měl jsi pravdu. Koupil jsem jednotku, jakou jsi popsal výše a zrcátka už fungují. Nemám ji zatim dokodovanou a ještě vše nefunguje tak jak má ( automatické zamknutí auta po rozjezdu a zadní pravé dveře jsou totálně mrtvé), ale to je v plánu dnes, tak snad to klapne a bude vše v cajku. Ještě jednou velké díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mám asi nějakého šotka v autě. ŘJ v řidičovo dveřích  jsme přepsali a dokodovali. Ale zadní P dveře, nekomunikují dál. Když ŘJ v zadních dveřích odpojím od všech kabelů a zpětně zapojím, tak se dveře rozsvítí, okno jde stáhnout ale jen ovladačem na těchto dveřích,  ale od řidiče nestahnu nic, nezamknu je... Diagnostika zadní dveře vubec nenačte, hazí chybu.  Vše fungovalo do té doby, než jsem dal řidičovo ŘJ 7N0959793A, pak už zadní dveře nefungovali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkusil jsem ještě zaměnit zadní ŘJ mezi sebou a zjistil jsem, že jednotky jsou v pořádku. Vadnou jednotku jsem tedy vyloučil. Ale tady už moje možnosti nejspíš končí. Zkusil jsem zajet za místním autoelektrikářem, ale ten mě poslal k šípku, že nemá čas a dál se se mnou již nebavil. Takže ted jezdím s odstrojenýma tapecama,abych je nemusel neustále sundavat, zadní dveře mám nonstop otevřené, tak čekám, kdy se nějaký nenechavec do auta podívá. Už mě to začíná pomalu... když by mě někdo dokázal nasměrovat po čem jít, budu moc rád. díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existují jen 3 možnosti, proč nekomunikuje zadní jednotka:

1. špatné dráty v husích krkách - otestuješ, že vrátíš úplně původní jednotku do dveří spolujezdce

2. pokud vše funguje mimo zrcátek, tak je možná chyba v kódování, že někdo odkódoval zadní jednotku z nově zakoupené

3. pokud je kódování v pořádku, tak je bohužel nově koupená jednotka ve dveří u spolujezdce taky vadná

 

Následující možný krok je koupit novou jednotku:

https://www.mihocar.cz/ridici-jednotka-dveri-predni-prava-skoda-superb-ii-lift-3t0-8x0959792h/d-129061

Opět to není doporučení ke koupi, ale jen možnost!!!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferdo, jednotku spolujezdce jsem teď neměnil. Já už tuhle (8X0959792H) jednotku měnil kdysi dávno, když jsem do původních zrcátek dodělával osvětlení nástupního prostoru a s vyhlídkou do budoucnosti, že jsem sklopky chtěl, tak jsem jednotku tenkrát vybíral tak, aby se mi v budoucnu hodila i na sklápění.  Ted jsem měnil pouze tu u řidiče a to v první fázy za špatnou a po tvé radě už za tu správnou. Zkusím mrknout do průchodek ve dveří na kabely. Vím, že S2 na to trpý. Velice si vážím tvých rad. Děkuji a dám vědět. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes proběhla oprava kódování od člověka, který zná a umí. Vše napravil a zadní dvere už opět fungují. Jen mě překvapilo, kdyz mi pan tvrdil, ze se zrcatka neumi samovolně po nastartování odklopit. Nebo sklopit podrzenim tlačítka na DO.  Prý nepodporuje ŘJ... To mě trošku štve, myslel jsem že je to standard u sklopnych zrcatek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a to mě právě nefunguje. Podržím tlačítko 5 seknund a nic. Zkoušel jsem i "kalibraci" oken přes DO.  Jediná možnost jak sklopím zrcátka je ovladačem ve dveřích. Po nastatování se mi neodklopí a musím odklopit opět ovladačem na dveřích. Jak jsem již psal, pán, který mi kodoval řekl, že mi tuto funkci nepodporuje ŘJ. Na pánovi bylo ale vidět, že trošku pospíchá a zřejmě se tim, už nechtěl (nemohl) déle zabývat. A nebo mluvil pravdu. Takže by mě zajímalo, jestli je opravdu možnost, že jsou v S2 ŘJ, které tuhle funkci sklápění/odklápění neumí podporovat?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...