Přejít na obsah

Rozměry kol


thomas_b_b

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

auto bude sice až začátek března, ale již jsem koupil komplet zimáky.

Barum Polaris 5; 205/60 R16 92H
Dezent TZ 6x16; 5x100; ET35; 57,1 mm
Rok výroby pneu 4919, takže opravdu čerstvé.
Ještě k diskům ,středová poklička by se měla dát nahradit originál pokličkou Škoda.
T.

IMG_20200131_043336674.jpg

IMG_20200131_043346013.jpg

IMG_20200131_043353511.jpg

IMG_20200131_043359511.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Nebudu nikomu nic vyvracet, ale před lety jsem taky kupoval Alu i s atestem a dnes bych to neudělal i když jsou možná někdy hezčí, jak tu kolega napsal. Originál byl vždy pevnější. A při tom, jak se to se dnes dováží nevím odkud,  dávám přednost originálu. Když jsem teď scháněl  disky pro manželku, každý den jsem sledoval net. Sice ano, trvalo to 2 měsíce ale hop a  origoš  jsou tu. Původně jsem chtěl taky černé nakonec jsem si ale vybral klasiku, stříbrné. Ale to je jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu celkem rozumím, není nad osobní zkušenost... Já ji zatím nemám a na ty disky co jsem objednal byli dobré reference. Podotýkám že jde o 17" disky které jsou o proti 16" citelně dražší... proč jsem zrovna vybral 17" už nebudu znovu psát, to jsem vysvětlil již ve svém dřívějším příspěvku...

Ps. šel jsem na to od lesa a vybral - černý lak/leštěná čelní plocha (čti černo/stříbrné) ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme nového Kamiqa, hlavně s ním bude jezdit žena krátké trasy město, meziměsto (cca 40 km denně), tak jsem taky řešil jaké zimní kola, a nakonec nechávám jedny originál disky 17" a budu přezouvat jenom pneu.  55 výška je už rozumná i na zimu a auto na nich i vypadá dobře. 

Po letech kdy jsem měl vždy na zimu plecháče (u několika aut), tak už to pro auto co jezdí na 99 % mimo hory, nebudu řešit. Raději koupím lepší zimní pneu. 

Co jsem jsem zjistil, tak pokud budete chtít nasazovat řetězy u Kamiqa tak pozor, podle výrobce jdou pouze na 195/60 R16 (?!) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To byla také jedna z variant, ale jen gumy se blbě skladují (nechávám je v servisu)  a navíc platil bych stejně, tak zvítězila varianta koupit 17" alu disky... Do hor prakticky nejezdím takže řetězy potřebovat nebudu ? A jak říkáš auto na 17" vypadá líp ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
On 4/4/2020 at 8:07 PM, Leoš1960 said:

Koukám, že v techničáku nejsou zapsány zimni 17'' pneumatiky. Může je tam zapsat prodejce?

A kdo říkal že nejsou v techničáku zapsané zimní 17" ??? V techničáku je zapsán rozměr 205/55 R17 91V a je jedno jestli zimní nebo letní.

Já jsem ke svému Kamiqu dostal zimáky Hankook o rozměrech 205/55 R17 91V a pochybuji že by dealer provozoval a poté i prodal auto na neschválených pneumatikách. ?

Editováno: , autor: dalik73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Česká legislativa říká, že zimní gumy nesou označení M+S, M.S, M/S nebo MS a že za zimní se považuje též speciální dezén, u něhož je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení ET, ML nebo MPT. 

Písmena M a S znamenají „mud and snow“, tedy bláto a sníh, o gumy do mrazivého počasí přímo nejde. Na to, kterou pneumatiku lze iniciálami M a S označit, není předpis. 

Písmena M+S i ikonka hory s vločkou mohou být na pneumatikách vedle sebe. Zimní pneumatiku ale spolehlivě označuje jen ten druhý symbol. 

Na základě dobrovolnosti se přední evropší výrobci pneumatik shodli, že kromě označení MS, které vyžaduje legislativa, budou za účelem lepší orientace zákazníků opatřovat své výrobky emblémem hory se třemi vrcholky a sněhovou vločkou. 

Tak takhle to vidí výrobci a zákon... ? ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...