Přejít na obsah

Kroucení karoserie


Martin Obšivač

Doporučené příspěvky

Mám Octavii III rok 2017 1.8Tsi se střešním oknem. Koupena jako ojetá. V době koupě najeto necelých 9tis.km.

Bohužel mě čím dál víc znepokojují zvuky které auto vydává při přejezdu nějakých nerovností (nemyslím průjezd dírou). Nejsou to zvuky od podvozku ale tak nějak z celého vozu. Hodně to bylo slyšet když bylo auto namrzlé (ješte při jízdě pokryté námrazou). Tehdy jsem ty zvuky slyšel dost výrazně a taky od toho elektrického střešního okna.

Myslím si,že je to vlivem kroucení karoserie při průjezdu přes nerovný povrch.

V práci jezdívám různými typy oktávek (různé generace, různý nájezd kilometrů,různé stáří ale 99% je kombi a vždy nafta) ale nikdy jsem tohle nepozoroval.

Myslím,že ani moje předchozí octavia II 1.6Mpi rok 2004 tyhle zvuky nevydávala. Ale to může být jen můj dojem protože současná octavia je cenově daleko výš než ta předchozí a tím pádem mě více znepokojuje každý detail.

Je možné,že se karoserie u auta s el.střešním oknem víc kroutí?

Nebo bylo auto bourané?  (kupoval jsem to u autorizovaného prodejce Škoda tak nečekám nějaký podvod)

 

Nějaká rada/doporučení/zkušenost?

 

Díky a přeji hodně kilometrů bez nehody.  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele vrzajici střešní okno je moje noční můra, jak tady kolega poznamenal a tím mě i přizval. Souvislost s nehodou? To na mě zkoušeli v autorizaku taky, než jsem jim vysvětlil že zrcátko, disk a blatník s cenou opravy pod 30000 v autorizaku neuznávám jako argument.

Jinak rozdíl v mém případě mezi letními 19" a zimními 17" nulový.

 

Resumé: auto 6x v servisu, 3x technici přímo z Bolky, jednou auto odvezeno do MB a vrže to furt ikdyz málo [emoji853]. Víc mám ve svým tématu na konkurenčním fóru, nebo jestli tě něco zajímá tak se ptej [emoji6]

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problémom krútenia sedanu je priestor výrezu kufra( dlhý ničím naprieč nespevnený otvor) tam má ta karoséria veľkú slabinu pevnosti.Problém škrípania panorámy trápi aj kombi a tá je na krut o dosť pevnejšia(osobne vlastním a možem potvrdiť) Ale samozrejme  že pazvuky pochadzajúce z panoramy  sposobuje pri prechode nerovnosti jej chvenie v streche.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

 

Také bych přispěl mou zkušeností...Na mé OIII 2013 liftback mi opravdu strašným způsobem vrže/křupe střešní okno. Byl jsem několikrát v autorizovaném servisu kde provedli nějaké promazání - ANO skutečně pomohlo.... asi na týden.

Máte někdo podobné zkušenosti? týká se to asi spíše krátkých OIII,  jelikož Combi mají panoramu jako obyč střešní okno neboli: díru v plechu stropu kdežto krátka má kolem skleněné výplně ten polykarbonátový kryt a ten zřejmě za to vše může... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12. 1. 2020 na 20:54, bojler napsal:

Kola zasadni vliv na vrzani mit nebudou. Obecne je treti generace velmi tuha, nebylo auto havarovane? Autorizovany dealer nemusi mit jen nebourane. Nesmi jen v takovem pripade tvrdit opak. 

No... K velké tuhosti má hodně daleko i když o proti 2 je velké zlepšení. Řekl bych dostatečně na normální poklidné ježdění. A jak už bylo zmíněno velikost kol má na kroucení karosérie samozřejmě taky vliv. 

Editováno: , autor: Joker 85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...