Přejít na obsah

slot na sim pre Columbus


Doporučené příspěvky

Pokud nevytvoříš hotspot z mobilu, tak ano, se službami Škoda Connect nepočítej. Nebudou mít online síť a auto bude offline. Jednoduše nebudeš mít zdroj internetu a bez něj to nefunguje :-)).

Ty přenesené MB vcelku sedí. Já mám 600MB za cca 2roky. Záleží, zda-li poskytuješ posádce (dětem) hotspot z Columbusu, což asi ne. V opačném případě by ty přenesené MB byly několikanásobné.

 

Co se kreditu týče, ten má Twist na rok, pak zase musíš dobít. Prostě je tam podmínka 1xza rok dobít aspoň za 250CZK. Je to napsáno všechno v podmínkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Práve dnes som bol u svojho operátora (Tmobile sk) požiadať o "duplicitnú sim" keďže uvažujem, že si aktivujem Škoda Connect. Mám u nich paušál.Cena je ľudových 15.89€ :-) 

Dostal som 2x nové sim karty. 

 

https://www.telekom.sk/casto-kladene-otazky/-/faq/co-je-twin-sim-karta

 

https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/twin-sim-karta

 

Editováno: , autor: titanius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Jako přiznávám, že je to trošku nesmysl co jsem tady napsal ale nějak jsem se nad tou cenou nepozastavoval, já to mám v rámci fleet tarifu zdarma. 

Však tam musíš mít tedy esim a sos modul, jinak by ti nic z toho nefungovalo ;). V tom případě je tam ta simka jenom pro funkce columbuse a pro pasažéry všechno ostatní jde přes integrovanou esim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sranda ale je/teraz som to skusal/,ze simka je stale vytiahnuta zo slotu a funguje mi na dialku nezavisle kurenie,aj overenie uzamknutia auta cez apku.Ved aj toto su veci z balika Skoda Conect,tak ako je to mozne bez sim v slote?

To zajišťuje Care Connect, nikoli Škoda Connect přes SIM. Ta má na “starost” vyhledávání zvláštních cílů, plánování tras a zadávání cílů z domova apod..

 

Edit :@jaroslav75 - přesně to jsem hledal[emoji106].

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pres tu SIM ve slotu jede jeste aktualizace map, a pak hlavne online dopravni informace, kolony, uzavirky atd., coz je asi dulezitejsi nez hotspot v kabine (i kdyz ten je taky super, LTE antena je na strese / v zadnim skle / zadnim narazniku a ma lepsi prijem signalu nez mobil, dokonce i v oblastech, kde by uz mobil signal nemel).

 

Za me super vec. Malo dat Ti to asi preneslo proto, ze jsi vyuzival jenom tu dopravu, pac ta se nacita automaticky, kdezto aktualizace mapovych podkladu se vyvolava rucne v nastaveni pro kazdou zemi nebo cast zeme zvlast.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 1. 2020 na 1:22, jaroslav75 napsal:

není pravda, zde je přehled jak to funguje a k čemu je sim karta ve slotu (nebo data před hotspot) a k čemu vestavěná e-sim

 

31.05.2017 19-40 Office Lens.jpg

 

je to už sice postarší materiál (z O III FL), mezi tím přibylo vzdálené uzamknutí a odemknutí vozidla (přes vestavěnou e-sim) a nové funkce pro vozy iV (rovněž přes vestavěnou e-sim)

 

rovněž už bohužel neplatí zdarma 3 roky, ale vždy jen 1 rok a rovněž už u nových aut není dostupná služba Google Earth a už vůbec ne Street View, kterou mělo jen zepár vozidel  

 

To už tady dával jeden ignorant pravidel.

 

https://forum.skodahome.cz/topic/135978-škoda-octavia-iii-facelift/page/70/?tab=comments#comment-2246400

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pánové, chápu to tedy správně, že když dostanu nový vůz, tak tam žádná SIM karta k tomu nebude a musím letět někam do trafiky koupit SIM kartu?

Měl jsem za to, že Škoda nabízí k novému vozu automaticky i SIM kartu, která funguje rok a pak se prodlužuje ta licence.

 

Děkuji za vysvětlení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To záleží, co za nový vůz a kdy to bude. Pokud teď objednáš SIII a dostaneš MR 2020, nebude tam žádná SIM, ale s Columbusem tam bude ta možnost si pořídit SIM vlastní.

Pokud si pořídíš SIII model iV, v autě bude zabudovaná eSIM a zmizí možnost dát si do auta SIM vlastní (na místě jednotky pro Columbus ve schránce pro spolujezce bude jen záslepka). Data pro zabudovanou eSIM poskytuje výhradně ŠA prostřednictvím Cubic Telecom.

 

Je velmi pravděpodobné, že MR 2021 dostane novou jednotku MIB3 a pak výše popsaný model pro iV bude platit již pro všechny nově dodané SIII.

 

Já jen doufám, že časem bude nějak možné si do auta nahrát vlastní eSIM s tarifem od místního operátora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje i jiné řešení - vytvořit hotspot z mobilu automaticky po spojení mobilu s Columbusem přes Bluetooth. Na Google Play je aplikace Automate, v ní se vytvoří podmínka pro vytvoření hotspotu a funguje to samo. Zapnu zapalování, připojí se mi mobil přes Bluetooth a po několika vteřinách mám spojený Columbus s internetem přes hotspot v mobilu.

Screenshot_20200228_085849_com.llamalab.automate.thumb.jpg.ec0fb89df7933f86ccdabba4f65a342c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...