Přejít na obsah

Bezdrôtový (wireless) CarPlay v SR


Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám otázku ohľadom bedrôtového pripojenia v Scale s infotainmentom Bolero na Slovensku. Podarilo sa niekomu rozbehnúť bezdrôtový CarPlay v Scale zakúpenej na Slovensku? Čítal som tu aj tu na fóre, že v ČR bezdrôtový CarPlay funguje bez problémov.

 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V manuáli Scaly sa píše:

Obmedzenie pripojenia WiFi
V niektorých krajinách je pripojenie WiFi obmedzené zo zákonných dôvodov. Pri prekročení hranice príslušnej krajiny môže byť spojenie s mobilným zariadením pripojeným cez sieť WiFi ukončené alebo obmedzené.
Vytvorenie pripojenia WiFi je možné iba v prípade vozidiel s online službami alebo s núdzovým volaním.

Tak sa snažím zistiť, či toto náhodou nie je problém v SR.

 

Z toho, čo som čítal, tak sa zdá, že ak je vo výbave Scaly SmartLink, tak by mal byť automaticky bezdrôtový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie, sériovo dodávaný Smartlink je len cez kábel. Ak chceš bezdrôtový, musíš si ho pri objednávke auta zvlášť objednať, keďže sa jedná o príplatkovú výbavu nad rámec bežnej výbavy.

 

Skús sa obrátiť na predajcu, či tvoje auto má túto výbavu. V aktuálnom slovenskom cenníku je uvedené toto, v predchádzajúcich cenníkoch to mohlo byť inak....

image.thumb.png.1c2caf15698d9161d3e73778c66a6885.png

 

V českých cenníkoch je táto výbava súčasťou nejakých paketov, na Slovensku nie je.

 

//doplnenie: Jedine slovenské Monte Carlo ho má v sérii..

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to sú teda poriadne zlé správy :(

 

Auto som kupoval ako skladové vozidlo, vo výbave malo uvedené len SmartLink, takže pravdepodobne problém bude v tom, že je to len v praxi nepoužiteľný káblový SmartLink. Príde mi absurdné pri každej jazde pripájať kábel, hlave pri kratších jazdách po meste. Nehovoriac o tom, že Apple pravdepodobne o rok (podľa odhadov dostupných na internete) zruší káblové pripojenie na iPhonoch úplne a teda nebude existovať ani teoretická možnosť použiť CarPlay navigáciu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pripájanie kábla je vec zvyku... tiež som to najskôr odmietal, ale nakoniec som si celkom rýchlo zvykol na začiatku každej jazdy ako prvé zastrčiť kábel do mobilu. Podľa Fuelia je moja priemerná jazda dlhá 7km. ;)

 

Čo sa týka budúcnosti, podľa mňa bude existovať nejaký adaptér, ktorý prevedie drôtový CarPlay na bezdrôtový. A nie som si istý, či už také niečo aj neexistuje.. 

https://www.youtube.com/watch?v=LVPp_pDXbn4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Připojení kabelem má smysl pouze, když jedu někam dál, ale pokud jedu do práce a zpět 25km, tak přece nebudu pořád připojovat kabel. A pokud se dostanu do nějaké mimořádné situace, zapnu si bezdrát CarPlay a Waze a nemusím zběsile začít po kapsách lovit telefon, kabel a připojovat. Když Smartlink, tak jedině bezdrát, pokud je ta možnost. Ale taky by mě zajímalo, jestli se dá dodělat zpětně, jakej je HW rozdíl, jestli je tam navíc nějaká jednotka, nebo se to musí je SW aktivovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

V ČR mně funguje bezdrátový CarPlay hned od nastavení v autosalonu, telefon se automaticky připojí po nastartování, jen jednou jsem zaznamenal, že po spojení tel. hovoru nebyl slyšet zvuk. Mám ale dotaz ohledně aplikací. Jak ukončím běžící třeba Waze? Jednou se mi stalo, že jsem vytáhl telefon z kapsy doma a Waze si běžel na pozadí a logicky sosal baterku. Takže by mě zajímalo jakým způsobem se dají ukončit právě Google mapy a Waze, příp. ostatní aplikace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 5 týdny později...

Nechce se mi zakládat nové vlákno ke CarPlay, tak to hodím sem. Dotaz na ty, kterým ve Waze už funguje řazení do pruhů - funguje vám to přes CarPlay na displeji v autě? Situace u mě - na mobilu ano, na displeji v autě ne. iOS i Waze appka aktuální k 9. 8. 2020

IMG_3131.thumb.PNG.b1f714ccd571694231a773a11c36217d.PNG

 

IMG_3130.thumb.PNG.d4eab53bd6990232155186935fc92fb3.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...