Přejít na obsah

Kontrola tlaku v pneumatikách


Diamant

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Panove poradte prosim, jak se dela ten reset TMP? Odkoduje a nakoduje znovu? Kamos ma O2 FL cca 2009-2010, jednotka 1K0 907 379 AQ, kodovani 0000257, sviti kontrolka tlaku, na tlacitko vubec nereaguje, VAG hlasi 01325 - Control Module for Tire Pressure Monitoring (J502), 004 - No Signal/Communication. Po smazani je tam hned znovu ... Vse ostatni na vagu OK, zaclo to pry z niceho nic ... Diky moc ...Dan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Monitorování tlaku v pneumatikách Systém reset

Předpoklady:

zapalování ZAP

[Vybrat]
[03 - Brzdové Electronics]
[Základní nastavení - 04]
Skupina 042
[Go!]
Aktivujte základní nastavení.
[ON / OFF / Další]
[Done, Zpět]
[Zavřít Controller, Go Back - 06]





Pneumatika Press sledování tlaku v pneumatikách lampy (K220) by měl blikat.
Nyní zkontrolujte nahuštění pneumatik a opravte v případě potřeby.
Stiskněte a držte sledování tlaku v pneumatikách Tlačítko (E492) a ABS / ESP Tlačítko (E256) po dobu 2 sekund.
Krátký tón by měla znít po stisknutí / držení těchto tlačítek po dobu 2 sekund a blikání by se mělo změnit na trvalé osvětlené sledování tlaku v pneumatikách lampy (K220).
Reset se nyní provádí, a jakmile necháte tlačítka přejděte na sledování tlaku v pneumatikách lampy (K220) musí zhasnout

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...

Ahojte akurat som sa dopracoval na koniec tohoto vlakna    :( ale nenasiel som odpoved  vedel by neikto poradit  mam OII 2011 1K0 937087 Q da sa aktivovat TMP cez MaxDot ? v ESP  1K0 907 379 BJ jednotke som to aktivoval ale na pristrojovke nevidim nic ani v menu disp. ani kontrolka Dik JAro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravim, pochopil jsem správně, že jde nakódovat TPM do 02 předFL MR2008 (pouze ASR) bez resetovacího tlačítka s tim, že si ho budu resetovat pomocí VAG kabelu? Zkusil jsem to tak, ale TPM nefunguje.

V autě je ABS jednotka 1K0 907 379 AF, tak jsem zkusil od původního kódování odečíst číslo, abych TPM dokódoval. ABS kódování přijalo a na palubce se při zapnutí zapalování s ostatníma kontrolkama rozsvěcí i symbol TPM. Jenže TPM nefunguje jak by mělo, po výměně pneu se poprvé rozsvítilo až po 500km (ačkoliv tlaky kol se nezměnily) a nyní mám od poslední výměny už 1000km a pořád se nerozsvítila kontrolka. V jednotce ABS ani budíků chyby nejsou, ale jedna se objevila v centrální elektrice:

01521 - Sensor for Tire Pressure

008 -- Implausible Signal - Intermittent

Freeze Frame:

Fault Status: 00101000

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 1

Reset counter: 128

Mileage: 0 km

Myslel jsem, že to první vynechání bylo kvůli výměně kol pár stovek km po nakódování a jednotka se jen nestihla naučit obvody pro aktuální kola, ale při poslední výměně už by je po 10tis km na letních umět měla. Reset v základním nastavení ve skupině 42 jsem zkoušel, funguje, ale nic se nestane. Co mám špatně nakódované, případně musí se něco kódovat ještě jinde? Nebo je to celé špatně a TPM takto provozovat nejde?

Díky za rady.

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to by TPM opravdu reagovat asi melo. (Ja to od nakodovani jeste nezkousel, takze je mozne, ze mi to treba taky nefunguje.) Ta chyba v centralni elektrice je divna. Nekodoval jsi neco i tam? Predevsim je divne, ze to hlasi cokoliv se senzorem na kontrolu tlaku, protoze tam zadny takovy senzor nemas. Hodne lidi uz to aktivovalo i v gateway a to potom hlasi chybu porad, ale to asi neni tvuj pripad. Zkousels tu chybu smazat? Objevi se znova?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som si to tiez nakodoval len ABS a po prezuti zimnych pneu sa mi kontrolka rozsvietila po najazdeni cca 100-150km takze to asi funguje a myslim ze ked sa ti zobrazuje tato chyba Sensor for Tire Pressure mas asi nieco zle nakodovane lebo predpokladam ze v kolesach nemas ziadne snimace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Tak zdravím vás,potrebuji poradiť na octavce II,se mi rozsvitila kontrolka tlaku v pneumatikách.Za jizdy sem vypnul motor a zase nastartoval a kontrolka začala svietiť.Samozrejmne první pokus vymazani chyby byl podle manualu,nepomohlo.Navštívil sem servis origo škoda (Qalt).Tam nanovo nakodovali ABS,po odkodovani kontrolka zhasla ale ak to spet nakodovali tak chyba zase obnovená kontrolka svieti.Technik se vyjadril ze napíše do mladé boleslavy a ze zažada o technickú pomoc,odpoveď z mladé boleslavy,nanovo nahrať nový softvér do automobilu.Tak dnes nahraty nový softvér a kontrolka tlaku pneumatík stále svieti.Tak vás chcem poprosiť o radu ako to vyriešiť.Vopred ďakujem za odpoveď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...