Pytlák 113 Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Potřeboval bych poradit, jak demontovat lištu s tlačítky: START-STOP, parkovací asistent, varovná světla, centrální zamykání, kontrolní světla čelního airbagu spolujezdce (viz obr.) Poradí někdo? Dík. Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Ahoj, zistil si ako sa to demontuje? Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted December 2, 2020 Author Share Posted December 2, 2020 Ne, nezjistil. Asi to nikdo neřešil. Quote Link to post Share on other sites
Martin Rušaj 204 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 A jestli se mohu zeptat, proč to řešíš ty? Nějaký problém? Quote Link to post Share on other sites
Ras23 3 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Nasiel som toto, ale tusim, ze som videl aj video. Spoiler 1 Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 videl som to... to je asi stary model, na mojom MR2020 som to skusal, ale neslo to ani hrubou silou Quote Link to post Share on other sites
Ras23 3 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Nasiel som aj video, ale je to Kodiakhttps://youtu.be/25Bi9T45QlY Spoiler 1 Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted December 3, 2020 Author Share Posted December 3, 2020 @Martin RušajPred tim cca rokem jsem tam chtel pripojit modul na ovladani START-STOP. Nyni jsem si to "vypnul" Caristou a jiz to pro me neni priorita k reseni. Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted December 6, 2020 Author Share Posted December 6, 2020 Tak mi to nedalo a zkusil jsem to znovu a podařilo se to. Pro toho, kdo by to potřeboval demontovat: - Nejsou tam nikde žádné šroubky. Chce to jen trochu síly a nějaké plastové nebo dřevěné špachtličky. - Doporučuji odstranit plasty v okolí (okolo ovládání klimatizace, pod tlačítky, ...). Jsou jen nacvaknuté, stačí je opatrně nějakou špachtličkou vypáčit. Asi bych nepoužíval šroubovák, to je tak o to něco podřít. - Jakmile jsou plasty dole obnaží se vlastní panel s tlačítky. Ten je držen celkem 8 plastovými západkami. Čtyři nahoře, čtyři dole. (viz foto - červené šipky). - Myslím si, že existuje nějaký přípravek. Já ale žádný nemám, a tak jsem postupoval tak, že jsem do spodní části mezi panel tlačítek a plastový rámeček (zelená šipka) vtlačil tři plastové špachtličky. Tím se uvolnily spodní západky. Pak již stačilo trochu silou celý panel tlačítek zatlačit dolů (tím se uvolní horní západky) a k sobě a celý panel vysunout k sobě. - Je potřeba požít trochu síly, ale s citem. Celá demontáž (plasty, tlačítka) je tak na 5 minut, montáž zpět tak na 2 min. 2 Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 super.. tomu sa povie dobry navod! Dik! Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted December 11, 2020 Share Posted December 11, 2020 idete to teda ztuha, ale nakoniec sa to podarilo... a StartStop je minulosťou :-) 2 Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted December 13, 2020 Author Share Posted December 13, 2020 Jde to ztuha, to vim. A co jsi tam dal za modul na eliminaci ss? Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 tento Plug&Play modul z AA https://a.aliexpress.com/_BO1eFD 1 Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted January 15 Author Share Posted January 15 @medoo A funguje ten modul? Kolega si nějaká z Alika objednal a nefunguje .... Proto jsem to raději řešil vypnutím Caristou .... Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted January 15 Share Posted January 15 Ahoj, zatial funguje uplne bez problemov. Quote Link to post Share on other sites
Pytlák 113 Posted January 15 Author Share Posted January 15 Dík. To asi už fungovat bude. Ten kolegův nefunguje od začátku. Někde jsem našel na webu, že to může být chybným zapojením pinů v konektoru, ale více jsem po tom nepátral. Quote Link to post Share on other sites
medoo 5 Posted January 15 Share Posted January 15 Asi ano, ale ten modul z toho linku mi funguje.. aj ked som tomu zo zaciatku neveril kvoli negativnym recenziam niektorych kupujucich... a nakoniec som milo prekvapený. Hned po starte motora zapne modul deaktivaciu S/S a mam vystarane :-) 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts