Přejít na obsah

Vrzani, drnceni a jine zvuky


jamescze

Doporučené příspěvky

Klepe ten kovový "jazyk" jako že se houpe a mlátí do sloupku, nebo se to klepe jako uvnitř sloupku ? Pokud jde o druhou možnost, řešilo se to i na nové Suzuki Vitara. Je to sice úplně jiné auto, ale umístění bezpečnostních pásů ve sloupku je pořád stejné řekl bych. Řešilo se to způsobem, že se odmontoval krycí plast a v horní části kde se "jazyk" nachází, se dotáhnul šroub uchycení pásu. V horším případě se podložil mechovou (pěnovou) lepící páskou aby tlumil vibrace. Jelikož i po dotažení stále během jízdy po nerovnostech cvakal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oteplulo sa nad 10 a zacalo to tupe buchanie pred spolujazdcom. Vyzera to ale na stlpik Ackovy, nie palubovka. Viem, ze to mali aj iny. Uz Vam to riesili v servise, ci niekto doma si to riesil? Ako som pozeral, airbag tam nie je, tak zvazujem, ze si to spravim sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera po hrbolatej ceste to vrzalo tiez. Vonku bolo 8°C predpokladam, že to bude robiť aj v lete. V servise som bol ešte pred vianocami a prijmaci technik sa tvaril, že nič nepočuje a robil zo mňa doslova blbca, lebo všade nebola hrboľata cesta a samozrejme to nerobilo a prave vtedy sa pytal no robi to? Ja že teraz nie ale na inom useku to robilo a keď som sa vratil na ten hrboľaty usek nič nepočul a pritom to aj moje deti v aute počuju. Ale to prijmaci technik nedokaže ani pochopiť, že vybočeny volant je a nie je chyba na strane geometrie. On vždy sa ohaňa dobrou geometriou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Ja som čiastočne zistil , že niekedy mi klepe kovova koncovka bezpeč. pasu ale hrkota aj krytka pod zrkadlom co su tam asi senzory a taky vrzgavy zvuk vychádza zo stlpika pred spolujazdcom a to hned na začiatku u palubky už na dotyk vrzga a ked počas jazdy som ju držal nevrzgala to asi budem riešiť nejakym tesnenim z okien čo sa daju kupiť . Avšak najpr to ukažem v servise kde budem aj ine veci reklamovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, vormen napsal:

Dneska se auto vyhrivalo pul dne na slunci, venku 20 a ukazuje se, ze orchestr v palubni desce zacina koncertovat. Pokud hraje radio, tak to nijak nerusi, ale uz to nezni ciste plastove, ale je tam naznak kovu. Naposledy jsem tohle resil u F1.

Jo, jo..... já to říkám pořád, že dnešní výroba aut ve Škodovce je nějaká moc uspěchaná. Třeba moc šetří na nepravých místech.  Nevím tedy čím to je, že např. frantíci ve stejné kategorii aut nějaké takové problémy nemají?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, již jsem někde psal, že má rodina provozuje frantíky tj. peugeoty a citroeny a nikdy jsem u nich nezažil (když mě svezou),takové problémy s hlučností, vrzáním klepáním apod.  jako u Škodovek.  Neberu to podle nějakého fóra, ale podle osobních poznatků. Nevím čí to tedy asi bude, na druhou stranu veškerá má rodina s frantíky chodí poctivě na předepsané servisky a kupuje jen nová auta a starají se o ně jak je předepsáno, na druhou stranu používají je i na podnikání, takže statisícové nájezdy jsou pravidlem. Nikdy jsem od nich neslyšel o žádné podstatné závadě, nebo problému a to se o autech bavíme spolu pořád. Že by zrovna oni měli takové štěstí na dobrá auta, a ostatní ne, no to se mi nějak nezdá, spíše ta kvalita šla nahoru, nebo spousta uživatelů aut na údržbu tzv. kadí a jen jezdí a jezdí? 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic není méně relevantní jak osobní poznatky. Mě francouz vrzal a pak mu totálně odešel motor. Naopak scala mi nevrže vůbec ani po zatlačení. Co to vypovídá? Že ostatní lžou? Ne jen, že prostě ne každý kus se povede a záleží na štěstí na co člověk narazí. Obecně v mém okolí nemá nikdo problémy s koncernovými vozy ani s francouzi, to jsem měl problém jenom já. A opět co to dokazuje? Jen něčí malý rozhled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Vržou vám vnitřní madla dveří? Přišlo mi, že se rozvrzalo při manipulaci vnitřní madlo dveří řidiče, a to tak, že když se na něj v zatáčce nelepilo koleno, vrzlo si. Jako rychlé řešení jsem madlo rozebral a máznul indulonou co byla po ruce :). Je to o dost lepší, ale ne dokonalé. Pokud by to vrzalo dále, tak zkusím buď servis (ale auto tam kvůli tomu týden nechávat nechci), nebo nějaký tlumící sprej na vnitřní plastové spoje.

 

Jinak je auto naštěstí tiché. Při nižších teplotách jen sem tam lupne něco vpravo u spolujezdce (palubovka x A sloupek).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten A stlpik by zaujimal mna, ci ste niekto rozoberali, alebo viete z info zo servisu, ci z ineho fora, kde je problem a co s tym presne treba robit. Lebo tuto vadu mi v servise nechceli odstranit a vyhovarali sa na okuliare v schranke. No puka ten stlpik a pustil by som sa do neho teda sam doma, ak by niekto mal info, ze co presne tam treba uchytiti, ci kde podlepit, resp. ako to riesit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se do A sloupku nechce rýpat, jelikož je tam airbag - zas tak zkušeností s demontážemi v autech nemám. Ale když stisknu palubovku těsně před A sloupkem, je slyšet ten "lup" jak se něco něčeho dotkne. Samotný A sloupek po dotecích drží jak má a nevydává zvuky,

Brýle ve schránce stačí vyndat a je jasné, že ty nějaké pazvuky nedělají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Michal Tvrdík v A stlpiku nie je airbag, ak sa dobre pamatam. Pozeral som to a nebol na stlpiku napis airbag. Neviem to ale teraz overit. V B stlpiku je okenny a ostatne su v palubovke a v sedankach ak to viem spravne. Ak by tam bol airbag, tak to ani ja nebudem davat dole. 

Hej, len oni sli na skusobku bez mna a brile som zabudol v aute. Proste to bola vyhovorka servisu, lebo mam to i nahrate a brile ivsetkoine som z auta vybral. Tazko sa to inak dokazuje, ked mne to robi nad teplotu 15C. A verim, ze pri teplote zase vyssej ako 20-25 to zase stichne, lebo ked som ho kupoval, bolo teplejsie a nerobilo to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja tiez ked pritlacim na stpik pri palubke vrzga a dost na lavej strane to nerobi. Ja mam obavu ze v  servise to este viac dobabru. Ked bude lepsi cas dam pod  ten sttlpik tesnenie z okna allebo nejaku gumu skusim podlozit aby to nevzgalo a nebola ho vidiet. Mne to robilo aj pri horucavach. 

Ak by servis odosielal staznosti uzivatelov npriamo do centraly mozno by sa tym aj niekto zapodieval ale myslim ze servis kasle na nas. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • Pawouk změnil název na Vrzani, drnceni a jine zvuky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...