Přejít na obsah

Octavia IV a konkurence


Jan R.

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Stal jsem u OIV ještě v salonu a zadek tragický, předek průměrný (asi tak stejný jako nepovedený FL - když už kopírovali Mercedes, tak aspoň linky světel měly být rovnoběžky). OIII zdaleka nejlepší, OIII FL dojebali předel, OIV všechno, ale hlavně zadek, jak z Tipa. A člověk ještě aby si klikal příplatky, pokud nechce ten hnusný volant atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak koncern má ve strategii trochu zvláštní postupy, protože místo, aby nabízel "pohodlný přechod" mezi konvenčními motory a "čistými" elektromotory, na hybridy a mild-hybridy se defacto vykašlal, případně je uvádí o dost později, než ostatní verze. Trochu tuhle logiku, hlavně z pohledu plnění emisních limitů, nechápu. Plusem je, že alespoň stále nabízejí alternativní paliva jako CNG, ale absence mild-hybridu nebo hybridu mě mrzí. Já bych mu dal určitě šanci, resp. bych si jej určitě u nového auta vybral.

@Kuolematon 80000,- navýšení oproti tradiční manuální TSI jednotce je v pohodě, srovnej to s navýšením ceny u jiných motorů mezi MAN a DSG a minimálně těch 60k - 70k tam rozdíl bude vždy, takže by člověk za DSG připlácel tak jako tak.

Editováno: , autor: PetriCZECH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak plugin hybridy jim fungují docela dobře a třeba Octavia je pořád levnější než prius plugin nebo Ford puma a neřekl bych že je horší. Tam si vedou ok. I ta spotřeba se reálně snižuje pokud nabíjíš. Ale ty mild hybridy u nich jen zvětšují komplexnost bez výhod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...