Přejít na obsah

Driving mode - ECO


Wjencik

Doporučené příspěvky

Zdravim Po roku a pol jazdenia som si uvedomil asi nezmysel nastavenie driving modu. Ked sa navoli rezim eco tak pri automate sa zvoli rezim prevodovky E (rychlosti E1,E2,E3) t.j. Pri zdvihnuti nohy z plynu ostane iba rychlost E a zasvieti ECO tip (auto akoby slo na neutral). Pride mi to ako super eko tip kedze auto nebrzdi motor a vie sa pohybovat plynulejsie. Problem ale je ze po vypnuty zapalovania a dalsej jazde sice ostane navoleny ECO Mod ale prevodovka je uz v standardnom rezime D a vtedy ekotip nieje aktivny cize pri zdvihnuti nohy z plynu motor sam brzdy auto (prip.rekuperacia)
Mate to aj vy takto odpozorovane ?? Je to original umysel skodovackych inzinierov alebo len nejaka softverova chyba v mojom pripade? Suvisi to nejak s rekuperaciou vlastne?

Editováno: , autor: Wjencik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano přesně takhle to plachtění funguje všem, není to žádná novinka a na DSGčkách už to pár let bude. Ale celej zkurvenej eco mod nepoužívám, protože už v Dčku ta převodovka motor dostávají rejži podtáčením. Byť to plachtění není úplně pitomý, občas si to dám na dlouhejch cestách po dálnicích...

Editováno: , autor: headerTDI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za postrehy, slo mi skor o to ci aj vam ten Rezim prevodovky E vypne po kazdej jazde. Lebo podla mna to nieje spravne. Ak raz mam rezim ECO tak aj prevodovka by mala byt v rezime E pri kazdej jazde + plachtenie. Nerozumiem preco sa prevodovka stale vrati do standardneho rezimu D. No a co sa tyka spotreby tak to je pravda ze pri brzdeni motorom je spotreba "0" ale pri posuvani je potom potrebne zase pridat ( ked uz vam auto dost spomalilo) a tam je potom u spotreba vacsia ako pri porovnani plachtenia s obcasnim suchnutim plynu podla potreby pri plynulom posuvani. Chapem sice ze ked je motor spojeny s kolesami ako v rezime D, pomaha to rekuperacii a spotrebe ale naco potom daju do rezimu ECO plachtenie ktore je tam aktivne len pocas jednej jazdy. to mi nedava zmysel prave.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 minutes ago, fero182 said:

Neviem, ako tebe, ale mne sa vzdy aj rezim prednastaveny pocas jazdy (Comfor,Sport, ECO nepouzivam tak neviem) prepne do Normalu.

No tak pozeram ze treba uviest aj model auta a rok lebo pri kazdom motore aute je to inak. Ja mam 2018 Karoq 1.6.TDI style. Napr ja nemam ani mod Comfort iba ECO NORMAL SPORT a INDIVDAL.  Citam ze niekomu plachti aj na normale od roku 2019. Ked sa ti vrati stale mod do normalu tak to je asi len zalezitost softveru.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam model 06/2019 2.0TSI. Comfort je asi ked mas DCC, ale mozno sa mylim.  Este je aj rezim snow. Popravde, ale vzdy sa mi prepne vsetko do normalu. Hladal som to aj v návode a tam bolo nieco v tom zmysle napisane, ze to je normalna vlastnost, ako aj start stop ked vypnes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja som si tiez myslel nazaciatku, ze personalizacia zahrnuje ulozenie do profilu vsetkych nastaveni, zial som sa mylil. Comfort je taky plavnejsi, prejazdy zakrut v nom sa mi zdaju velmi plynule. Ale tento rezim si davam na dlhe pohodove trasy. Ale zvacsa jazdim aj tak normal, sport.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takto samou motorizaci a výbavu, jako ty a DSG. Máš po každém vypnutí a znovu nastartováni nastavenou volbu jakou jsi měl. Akorát, aby ti to jelo v tom modu, tak ho musíš znovu potvrdit. Je to nepochopitelné, ale ŠA dělá spoustu nepochopitelných věcí. Hold někdo nepřemýšlí u práce. Akorát to kazí reputaci dobrých aut. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Proboha co je na tom skvělého. Ta volnobězka je úplně  na nic. To není karburatorova stodvacitka. Máš větší spotřebu, větší emise, opotrebováváš brzdy. Ještě to někdy je a někdy ne, jak se tomu zrovna chce. Mám 2020, kde je to nevolitelne. Jezdí se s tím příšerně. Další je ukazatel na displeji že to jede na 2 válce. Proboha koho to zajímá? Proč mě to neustálým blikanim odvádí pozornost od pohledu z vpřed když to stejně nijak neovlivnim. Vymýšlejí samé kraviny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...