Přejít na obsah

Světlomety svítí nízko


FilipFF

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam SIII r.v. 2016 a jak píši v nadpisu, připadá mi že auto svítí příliš nízko.. v noci vidim jen pár metrů před sebe a už mě to celkem štve. Nemělo by si to ty světla zvoudnout samo auto když jedu? Bavim se o potkavacich, dálkové světla svítí naprosto v pořádku. Protože když nastartuju, tak se vždy světla nahnou do stran, nahoru a dolu a pak do polohy kde zůstanou a ta mi právě nesedí..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, měl jsem s tím taky problém, že mi potkávačky svítily moc blízko před čumák a tak jsem zajel do servisu a nechal je to zkontrolovat.

S nastavením světel se nikdy nehejbalo, ale vyndával se přední nárazník a s tím i celá světla a tam vznikla asi ta odchylka.

Na regloskopu to bylo jen malinko pod, že takto to normalně nechávají, tak jsem ho poprosil, ať mi to dá, jak to má být. teď velká spokojenost, auta neblikají  a já vidím jako drív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte.

Nakolko o technike svetiel nieco viem a mam za sebou rozne skusenosti s ludmi ktori pouzivaju regloskop,doporucim nieco ine,laicke logicke a bude Vas to stat tak 20minut casu.Svetlomety svietia so sklonom 1%co znamena 1cm na 100cm.Cize chodte niekam do podzemnej garaze,postavte auto 10m od steny,zmerajte si vysku stredu sosovky nad vozovkou v cm(superb ma myslim nieco okolo 71,5)nasledne zasviette stretavacky a na 10m vzdialenej stene(merane kolmo k vozidlu)musi nizsia cast linie svietit o 10cm nizsie ako ste namerali vysku stredu sosovky-cize 61,5cm myslim.

Osobna skusenost je taka,ze technici pri merani nedavaju pozor na to ci je regloskop spravne vo vodovahe a dochadza k zlemu nastaveniu,alebo nastavia svetla podla sklonu na hmlovky(co je 2%).Ak budete mat takto nastavene svetla,vsetko bude legalne v poriadku a mate maximalny mozny dosah.

Co sa tyka referencovania svetiel-krokovy motorcek si len najde svoju nulovu polohu,neberie do uvahy kde sa realne svetla nachadzaju.Cidla naklonu len koriguju vysku nastavenia voci zatazeniu(pohupovaniu).

 

  • Líbí se mi 2
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...