Přejít na obsah

Karoq - dodělání elektrických pátých dvěří


Catexcavator

Doporučené příspěvky

  • o 10 měsíců později...

Nechci zakládat nové téma, takže se přifařím k tomuto příspěvku:

 

V rámci dodělávky el. otevírání zadního víka, jsem demontoval plastový kryt prahu kufru a vyskočily na mne jakési dvě plastové destičky s oboustrannými staniolovými polepy (viz foto). Musely být pod krytem jen přitisknuty, protože nemají žádnou lepící plochu.

 

Otázky jsou:

1) jaké má být jejich uchycení a přesné umístění?

2) k čemu vlastně slouží?

 

Děkuji za fundované odpovědi.

 

 

Kufr.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Nedodává, musíš poshánět komponenty a dodělat si to sám, nebo s pomocí někoho, kdo to zvládne. Pro případné zájemce přikládám podrobný rozpis, mám jen obavy, že pracnost a hlavně cena dostavby většinu zájemců odradí. Já jsem do toho šel, protože mě ŠA nabídlo řešení v podobě připlatit si při koupi vozu 55 000 Kč za verzi Style a pak by mi to zahrnuli do sestavy s VP za příplatek 13 600 Kč. Virtuální pedál mě nebere a tak jsem to řešil touto formou. Na el. otevírání jsem si hned zvykl, je to paráda. Pokud bys do toho šel a měl zájem o poznatky z dostavby, ozvi se.

 

El kufr..txt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samotná instalace by nebyla tak náročná, kdyby Číňani neměli tak dlouhé dodací lhůty v posílání zboží do ČR. Objednával jsem u nich piny do konektorů, protože je velmi neekonomické je kupovat zde. Např. pin do konektoru ŘJ kufru 000979243E lze v ŠA koupit ve formě tzv. opravárenské sady, tj. kousek drátku s uvedenými piny na koncích za "pouhých" 440 Kč. Ale až výsměch je to, že si u nich můžeš koupit pouze balení v sáčku s pěti uvedenými kusy! Výsledná cena je nasnadě. Navíc pro mne, který v tomto případě potřeboval jen 2ks těchto pinů by šlo vyloženě o vyhazování peněz. U Číňanů je lze sehnat za zhruba 3.50$ (10ks). A jak jsi v rozpisu viděl, kupoval jsem u nich více věcí. Obecně mohu říci, že piny byly pro mne největším problémem. Kódoval jsem samozřejmě u Guru Ferdy25, bez jehož znalostí s touto tématikou bych do toho ani nešel. Ty to k němu, jak píšeš, máš kousek. Abys věděl o co jde, přiložím lehce depresivní foto z chaosu ve fázi rozpracování a foto útěchy z doby před konečným zadeklováním tapeců. Pokud však děláš do autoelektriky, neměla by pro tebe být montáž větším problémem.

 

 

Rozpracováno.jpg

Hotovo.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, Ferda25 je šmat to se ví, taky jsem u něj byl.

Pěkný drátochaos to sám nedám, to by mi musel někdo pomoct.

Koukal jsem, na  Alíku prodávají sadu pro Kodiaka i s kabeláží cca. 400 $, ale zatím jsem se nikde nedočetl zda má s tím někdo zkušenosti?

Kdyby tam šli aspoň dát pružiny, ale je tam jen 14 mm místa, to je málo.

Zatím moc děkuji za informace, teď musím pořešit následky po srnce, trochu mi poradila levou stranu a na konci února jede auto do servisu a další možný čas pro instalaci  je příští Leden a Únor.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj, zjistil nekdo k cemy jsou ty dratky u zamku kufru? Na me dneska vykoukly z diry vedle zamku kdyz jsem neco daval do kufru, a celkem by me zajimalo co to je.. a vubec si rikam jestli ten muj kus auta neni nejakej divnej, u spolujezdce pod sedadlem mam vyrizly do koberce ctverec, jakoze koberec(nebo jak se ta podlaha nazyva) tam je ale je tam jasne udelany rez do ctverce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 9. 2020 na 18:40, ondra.rs napsal:

K těm drátkům - úplně střelím, někde jsem to četl, ale už to nemůžu najít - není to pro kontrolu těsnosti karoserie? Něco na způsob vodivosti.

Anebo anténa keyless? 

Ano je to na test vodotěsnosti .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 10 měsíců později...

Dobry den,

kupil som si Karoq (este nanho cakam), mam tam elektricke otvaranie a zatvaranie piatych dveri s virtualnym pedalom. Teraz pozeram, ze elektricke otvaranie a zatvaranie piatych dveri je samostatna polozka, ktoru nemam. Chcem sa spytat: budem mat v kufri tlacitko na elektricke zatvaranie dveri? Dakujem za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano budeš stejně tak v kabině bude tlačíko na ovládání otevírání a zavírání dveří, ten popis s virtuálním pedálem je nadstavba k obyč el otevírání.

můžeš otevřít bez použití rukou a nebo klasicky tlačítkama - i na ovladači

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám dodělané el. otevírání 5. dveří (Karoq), vše funguje OK, ale potřeboval bych dodělat tlačítko pro otevírání/zavírání v kabině auta. V současné době mám tam na střegovém panelu dodělané tlačítko (bylo volné) pro autom. parkování a tím lze pouze zavřít ty 5. dveře, ale nejdou otevřít, což je pro mě podstatnější. Může někdo poradit? Jsem z jihu Čech: Vidím, že tady chválíte Ferdu25, nemáte na něho kontakt? Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...