Přejít na obsah

Dorazy zámků dveří alá Audi


miklisek

Doporučené příspěvky

@ferokulda Zámek LZ dveří jsem dnes ještě musel jednou dousadit, pořád měl jiný zvuk než ten druhý u zadních dveří. Je to opravdu velice citlivé a stačí, když je malinko (třeba i jen necelý mm) jinak a už je to slyšet. Nyní je konečně přesně tak jak byl původně. Ostatní zámky jsem už vůbec nepovoloval a tu ořezanou gumu nacpal do původních spar okolo.

 

Ke zvuku zavírání dveří. Nečekej zázraky, ale jistý pozitivní přínos oproti stavu bez těch dorazů tam bude. Ty gumy stojí pár drobných, tak snadno to vyzkoušíš sám a uvidíš. Kdybys nechtěl s tím experimentovat a mít tišší zavíraní dveří, tak ti mohu poslat moje původní pryžové klíny od mikliska, co se úplně snadno nasadí na dveřní třmen. Plus ti k tomu mohu přidat i ty moje plastové krytky šroubů třmenu z Ali. Sundal jsem je, protože o ně šoupe ten nový gumový lem zámku. Vpodst. ti mohu na vyzkoušení poslat moje dosavadní řešení s krytkami a pryžovými klíny na třmen, které zvuk zavření dveří taky utlumí. Případně mi písni SZ, ať to zde neplevelíme 😉

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti nevím Tome, zda to broušení není moc práce. Já si prostě s usazením zámku a třmenu pohrál a žádné cvakání neslyším, dveře jdou zavírat zlehka a tiše. Chce to holt jen trpělivost. Je pravda, že já jsem musel chtě nechtě vzadu třmeny sundat, protože pod krytkama na hranách byla rez a byla nutná oprava, tedy odrezení Loctite SF 7505 a zatím ošetření základovkou.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, pak je to opravdu správně. Ale já jsem docela rád vyvaroval seřizování zámků a třmenů. Jednak nevím jestli bych to vůbec správně dovedl a navíc několikanásobné povolování a utahování šroubů může pod jejich hlavami prodřít lak. U to mého jednoho zámku jsem pod hlavy šroubů raději foukl lithiovou vazelínu, protože už tam byla na pozink obtištěný kroužek od povolování a utahování šroubu. 

 

Každý jsme na to prostě šli jinčí cestou 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Výrobu jsem ukončil. Když se to objevilo na Alíku, už to nemá cenu. I když o kvalitě, funkčnosti a kompatibilitě s autem pochybuju. Nešlo totiž použít stejnou šířku vpředu i vzadu. Rozdíl 1mm, aby to fungovalo na obou dveřích. Navíc chybí náběh na hraně.

To samé Auto Kelly, ti to mají totiž z té Číny taky. Za 30Kč, když origo v Audi stojí 280Kč.

Jako lepší řešení považuju ten návlek na otvor zámku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...