Přejít na obsah

1,4 TDI váha vzduchu


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás přátelé,

Možná jsem špatně četl, možná přehlédl, možná nepochopil, ale:

Dočetl jsem se zde, že pokud je vyšší spotřeba, pomůže výměna váhy vzduchu. Koupil jsem novou váhu Magneti Marelli. Dočetl jsem se, že je dobré při montáži na vagu vymazat nějaké hodnoty, proto jsem toto svěřil  odborníkovi. vyměnil váhu, na vagu vše smazal, auto se pak jevilo ostřejší, ale asi, cca po 50 km se mi rozvítil "motor". Vrátil jsem se zpět a vyčteno: "nevěrohodný signál"... Vrátila se stará a OK.

Zkusil jsem dát jinou novou od Hitachi a "risknul" jsem to a dal jsem ji tam jen tak bez vagu, mazání, etc. Auto jede, nic se nerozsvědcuje, ale motor je letargický a znatelně mu bylo z původního temperamentu. Spotřeba zatím cca stejná...

Můžete mi prosím toto vysvětlit, poradit co s tím?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vaha vzduchu vs spotreba:

zvycajne vaha zostarne tym stylom ze dava riadiacej jednotke nizsiu hodnotu prietoku vzduchu ako je skutocnost , jednotka potom samozrejme dava menej nafty podla "dymovej" mapy , aby to nedymilo = spotreba aj vykon pojde dole

ak nahradis vahu vzduchu diodou ktora jednotke posle za kazdych okolnosti plne mnozstvo vzduchu , budes mat vykon jak svina a budes dymit.

zeby sa nieco u dizlaka mazalo, neviem , myslim ze nie; u F1 urcite nie

spravna vaha bude mat vykon aky ma mat, nespravna (čina) mne tahala v pohode od spodku ale krutiaci moment koncil pri 3000otmin (vtedy zacinala posielat nizsi prietok ako bola realita))

skoncilo to prepinacom kde po meste som mal vahu, po dialnici diodu (na tu diodu mi to hrabalo na trojke na pridanie plynu a bol to 1,9TDi 74kW, ale samozrejme dym)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...