Přejít na obsah

Lehký úbytek chl. kapaliny AKL


Mysty

Doporučené příspěvky

Dobrý den, všiml jsem si, že přes zimu mi lehce ubývá voda. Je to již druhou zimu, co tento jev pozoruji. Cca po 1-1,5 tis. km sleduji úbytek vody z rysky MAX po rysku MIN (i lehce pod ní). Hadice nejsou natlakované, vždy měkké. Jezdím jen krátké trasy (cca 5km, někdy i méně) a jednou za čas jedu max 20km po městě. Nádobka krásně čistá, žádná známka oleje ve vodě. Víčko oleje má emulzi, ale barva odpovídá emulzi z krátkých tras (je to jen trošku). V létě emulzi nikdy nepozoruji. Měrka krásně čistá. Auto nekouří bíle.

Byl jsem s tím v servise, mechanik řekl, že je to odpar, který je v normě. To se mi moc nezdálo, zajel jsem do dalšího servisu a tam mi bylo řečeno to samé, tak se ptám zde, je tomu opravdu tak prosím? 
 

Od jaké hladiny má auto začít hlásit, že je nedostatek chladící kapaliny? Když je hladina lehce pod MIN, ještě to nehlásí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlášení o nedostatku kapaliny v nádržce se generuje na základě toho, že hladina poklesne pod dosah elektrody detekce chladicí kapaliny. Ta je mnohem níž, než je ryska MIN.

Kapalina může taky sáknout někde, kde to není moc vidět. Jakmile se potrubí zahřeje, to málo prosáknuté kapaliny se odpaří a spoje pak vypadají suché. Nejlepší je projít si spoje trubek, dokud auto ještě není zahřáté. Může taky prosakovat kapalina lamelami chladiče - já to tak měl také, systém se nezavzdušňoval, ale jakmile se voda ohřála a natlakovala se, prosakovala u chladiče v místech, kde horní část chladiče přechází v lamely. Nebylo to ani vidět, protože to bylo schované za příčkou karoserie. Zjistil jsem to, až když se měnil chladič kvůli nedobrždění v koloně, místo průsaku bylo zelené od kapaliny :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...