Přejít na obsah

Letní pneu


martkawa

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

 

mám SIII 2.0TDI 140KW, předokolku LK, r.v. konec 2015 na 235x45xR18. Koupil jsem to na Pirelkách se slušným vzorkem,ale byl jsem hodně nepříjemně překvapem hlučností podvozku. Přezul jsem na zimáky Dunlopy winter sport 5 a čekalo mě příjemné překvapení, že sice odhlučnění je celkově asi největší slabinou auta,ale ten hroznej hluk od kol už je mnohem lepší. Sice v pneuservisu neviděli na gumách žádný oskákní ani jiné defekty,ale už je tam dávat nechci.

Takže bych Vás poprosil o vaší zkušenost, na čem jezdíte a který pneu Vám přijdou nejtišší.

Na SII jsem měl jako poslední Nexeny SU1 a ty byly krásně tiché,ale na vodě nic moc.

 

Předem díky

 

 

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Take potvrzuji. Z vyroby osazene Pirelli Cinturato jsou dost hlucne. Zimni Continentaly jsou daleko tisi. Dost jsem si to uvedomil pri prvnim prezuti ze zimnich na letni kola a vyjeti z pneuservisu. Odhlucneni Superbu neni nic moc. Aerodynamicky hluk od prednich sloupku a kolem prednich oken :-( A dostalo me, ze se v prubehu nabidky objevila polozka akusticka skla. Jak to, ze nebyla nejlepsi skla na mem Superbu 2/2016, kdyz mi prodavali “vlajkovou lod” si nak neumim vysvetlit. Ma prosim nekdo tip na letni pneu pro Superb co by byly tiche?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drobné odhlučnění v podobě lepších skel a odhlučnění dveří proběhlo od roku 2017. Ale při srovnání moc velké zlepšení nepozoruji.

Nikdo žádné zkušenosti s jinejma pneu.To všichni jezdíme na Pirrelkách ?!

 

 

Editováno: , autor: martkawa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Praveze ja som mal 2015tku v 140kw  dizly,este bez dodatocneho odhlucnenie a bez moznosti akustickeho zasklenia,obute Pirelli,po kupe modelu pred FL 2019tky 1,5 TSI s vylepsenim odhlucnenia a priplatenym akustickym zasklenim som bol praveze sklamany,pretoze komfort od pneu s obutim z fabriky Bridgestone Potenza bol ovela horsi,ako na predchadzajucej 2015tke.Nasledne som vymenil za Pirelky v 19tke a je to opat vyrazne lepsie.Za mna teda prave opacne...Pirelka velmi ticha a slusna pneu po vsetkych strankach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Není pneu jako pneu, i od stejného výrobce, jelikož se klidně liší ve směsi při stejném modelu pneu, jde o to, pro jakou automobilku jsou vyrobeny nebo aftermarket, i země hraje roli, rychlostní index, pak ještě jestli mají další prvky jako ochranu bočnice, nouzový dojezd, nosnostní index např. XL atd. Také na jakém autu to je obuto, identické pneu  205/55R16 na Octavii 3 a Suberbu 3 budou jinak hlučné díky rozdílné konstrukcí náprav a podvozku, Superb bude hlučnější. Jde též o pocitovy hluk, záleží kudy se šíří. 

 

Je to alchymie, vždy je nutno hledat index hluku, nejméně mají dlouhodobě Dunlop i 67db.

 

Taky se hluk mění s proběhem km, klidně začnou bejt hlučné i po 10tkm.

 

Máme ve firmě 2 auta, které jezdí jen na zimních pneu jako záložní a každej si je chválí, jak jsou tichá a komfortní. Taky jsou nákladově na pneu + pneuservis nejekomičtější. Pneu skoro nezmizí ani v létě, což nás za poslední roky dost překvapilo. Zvažujeme přejít z 50% flotili na zimu. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedro nevedro chovají se predvidavě a nejsme mladí janci, ani právě netvrdnou a skoro nezmizí dezén, proto jsme byly překvapení, situace vznikla tak, že jsme je zapomněli přezkout a všimli si toho až na jaře příštího roku ?

 

tyto auta zatím nehavarovali z naší strany, jedno dostalo naráz že zezadu v létě, pojišťovna nic na pneu nenamitala, plnění na 100%. Samo jezdí jen ČR. 

 

Není to doporučení, každý ať si jezdí na čem chce. U nás třeba pneu nesmí mít pod 3.5 mm na ničem, rovnou se kupují nové. Nedojiždíme kvůli vodě na dálnicích, kde převážně se auta pohybují nejvíc. 

Editováno: , autor: LEdit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Asi oživím tuhle diskuzi. Očekával jsem, že se zde dovím, které letní pneu nejlépe vybrat na S3 a nic...

 

Zajímalo by mě, zda vybrat 215/55/17 raději Nexen N Fera SU4 94W nebo Barum Bravuris 5HM 94W. Větší kola než 17 dát ani na S3 nemůžu, takže vybírám ze 17.

 

Pokud mi řeknete, že jsou tohle shity (ano asi nebudou takové, jako Michelinky, když stojí 1/2) tak jaké vybrat gumy? Tyto vyjdou na cca 7 za sadu. Pokud bych si koupil Goodyeary Eff grip Performance tak 2. generace stojí tunu nebo není ani skladem a jedničková generace stojí 11-12 za sadu. Vyplatí se rozdíl? Nebo jít do Continentálek za taky podobnou cenu?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co čekáš, že se dozvíš? Na to není v rámci výběru jasná odpověď. Zapoj hlavu. Když nekoupíš vyloženě čínu, tak neuděláš špatně. Jestli chceš to nejlepší, tak vyber z pětice Michelin, Continental, Goodyear, Dunlop, Bridgestone.

Ale ani jiné značky nejsou špatné. Nebál bych se ani Barum, Matador, Toyo, Vredestein, Hankook, Sava, Kleber, Nexen, Falken, Yokohama, Nokian.

Co se týká přilnavosti: pětice mě nikdy nezklamala, ale nejsem takový střelec, abych mezi nimi pozoroval nuance. Přilnavost klesá stárnutím a tvrdnutím gumy. Chtě nechtě proces vulkanizace a oxidace vlivem tepla a UV záření pořád probíhá i přes účinné látky, které jsou v pryžové hmotě obsaženy.

Co se týká hlučnosti. To je hodně subjektivní záležitost... jak jsem se mnohokrát přesvědčil.

Nájezd u pneumatik neřeším. 

Závěrem - chceš-li mít jistotu drž se osvědčených značek. Chceš-li ušetřit, jdi do zbylých známých, které jsou menším kompromisem. 

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 4. 2020 na 20:10, jaroslav75 napsal:

mám tyto Bridgestone Turanza již na několikátém autě v různých rozměrech a jiné bych na léto nechtěl a ano, je to tak, po přezutí zjou hlučnější, ale jen než se trochu sjeté, nevím, kolik na těch letních máš najeto, ale když se teď dívám do tvého vlákna, nejspíš nic, když máš auto z ledna...

 

adit. v návaznosti na následné příspěvky jsem se šel dívat na auto, opravdu nyní Potenza, MADE IN POLAND :-(

Ano máš pravdu.  Auto mám od ledna.   Letní Potenza (Made in Poland) R19 tam mám asi 14dní.   Najeto málo.   Pokud ztichnou bude to OK, ale podle toho co píšou ostatní to nevypadá... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo chlapci, když máte na autu typu superB s ne zrovna ukázkovým odhlučněním podvozku a podběhů pneumatiky rozměr R19, který má šířku pneu 235, se s hlukem od kol musíte smířit. Na mondeu mám sice R17, ale šířku taky 235 a ta široká styčná plocha sama o sobě je největší generátor hluku. Intenzita hluku jde modulovat tvarem dezénu, ale u těchto rozměrů už jaksi bohužel s tím moc dělat nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Pouzivam Michelin Pilot Sport 4 S. Vyrobce uvadi, ze maji hlucnost 71 dB. Prijdou mi docela tiche. Maji skvele jizdni vlastnosti (perfektne sedi v zatackach, kratsi brzdna draha ... drzi dobre i za mokra), ale sjizdi se o neco rychleji nez ostatni. Pro me TOP pneu.

Editováno: , autor: uxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...