Přejít na obsah

Letní pneu


martkawa

Doporučené příspěvky

@eiben no tys tomu dal korunu???

Přece pneumatiky musí držet zvlášť za zhoršených jízdních podmínek, ne? A ty co nedrží jsou k hovnu.

 

Tuhle tvoji hlášku jsem slyšel naposled od fízla když jsem ve Fabii na suché cestě za jasného počasí nedobrzdil a ano bylo to na BARUMKÁCH?

Všude kouř z gumy, rachot z ABS  najednou rána, nikomu nepřeju, proto jsem na Barumky zaujatý.

 

Co se týče Bridgestone Potenza S001 235/40/19 co mám na Superbu z výroby jsou hlučnější, ale myslím že na spotřebu (cca 5.8L/100KM) a na grip jsou perfektní.

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 5. 2020 na 7:02, eiben napsal:

Perfektne sedi v zatackach nevim co s tim porad mate. Pokud nejezdim jak prase tak se mne v zivote nestalo, ze by mne v zatacce ustrelila guma. At je to Cina nebo Barumka

 

před 8 hodinami, eiben napsal:

I pri svizne jizde v zatacce kazda guma drzi. A jestli je mokra vozovka tak prizpusobim jizdu k povetr. podminkam a nejedu svizne

Když si jsem si ten Blábol s prominutím přečetl hned jsem si vzpomněl na moje poslední dvě Story ....

Nedávno mi kluk na motorce vletěl v protisměru v levotočivé zatáčce do mého jízdního pruhu. Nemělo by se to stát ale stalo samozřejmě v nejblbější miste v ještě blbější čas.

Naštěstí to dopadlo dobře a stačil jsem zareagovat.

Na dálnici jsem si frčel v Klidu 160 a v tom se ženský kterou jsem dojížděl uvolnila jízdní kola na střeše ????? takže jsem si dal cvičně slušný slalom.

Takže člověk může přizpůsobit jízdu podmínkám a nepotřebuje pořád řezat zatáčky ale člověk nikdy neví kdy bude potřebovat mít rezervu v přilnavosti pneumatik.... obě situace bych těžko vyřešil kdybych měl na autě Čínu nebo podobnou pneu natož v létě zimní pneu jak tu někdo naznačil ?.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším kde se vyrábí pneu Kingstar, ale Asie to nejspíš bude. Dostal jsem k firemnímu vozu (KIA) zimní zdarma. Hned první rok na mokru katastrofa, druhý rok jsem musel koupit jiné, auto 3x na geo, táhlo doprava, zakoupeny Dunlopy táhnutí vyřešeno a maximální spokojenost. Toto je má zkušenost s low-endovou gumou, ale slyšel jsem chválu i na Tomkaty, já to ale testovat nebudu, nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci.

 

Editováno: , autor: Stanson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdil jsem na pneu Landsail (Čína) a neměl jsem s nimi problém. Byly na zánovním autě z Rakouska, takže nevím jestli je tam nedal dealer (ŠA) jen na prodej, ale nebyly zas úplně fungl nové. Bez problému jsem jezdil 3.roky, akorát 4.rok se začaly dělat na boku boule a začala se oddělovat kostra. Tak šly pryč. Jinak značku Landsail jsem v Rakousku na autech viděl, u nás občas taky. Tomket má taky docela v Rakousku dost reklamu, asi cílí na spořivé Rakušáky.

Osobně Čínu nekupuju a nekoupím, stejně tak Barum, Matador, Sava, Kormoran. Nic proti nim :-)

Ale nemusí to být jen o značce, ale i konstrukce a složení směsi je důležité, kolega má celoroční Michelin Crossclimate a teď po zimě mají 3-4 mm a na mokru začaly dost plavat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 42 minutami, Martin Bednář napsal:

Ja osobne, jak se dostanu na 5mm, tak kupuji nove.

Trochu zvláštní, ale proč ne, každý jsme nějaký. Když si koupíš sedmičku vína, tak z ní taky vypiješ jenom dvě deci a pak koupíš novou? Nebo to tak máš jenom s pneumatikama?

Nicméně až se budeš zbavovat 5mm pneu, určitě napiš, rád si je od tebe vezmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze guma se 3-4 milimetry na vode plave je celkem normalni...
Ja osobne, jak se dostanu na 5mm, tak kupuji nove.

Pokud si to můžeš finančně dovolit a cítíš se bezpečněji, proč ne. Jak tu zaznělo, každý to máme jinak.
Já měl aktuálně 2-3mm a už jsem se rozhodl pro výměnu a to hlavně kvůli jízdě na vodě.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 5. 2020 na 0:16, l79 napsal:

Bez problému jsem jezdil 3.roky, akorát 4.rok se začaly dělat na boku boule a začala se oddělovat kostra.

 

Což se mně stalo naposledy s Matadory v roce 1999. Může to být problém kusu, ale tak jako si člověk (pokud není nucen ekonomickou situací) nekupuje u Vietnamce boty, tak spořit zrovna na pneu mně přijde zvláštní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měnit gumu v 5mm  je kravina.Dokonce nám to říkali i představitelé Michelinu,dělali i testy za mokra a někde byl o tom článek.

Jinak boule se dělají většinou po projetí dírou,bouchnutí pneu o obrubník atd.Velmi-velmi zřídka jen tak a u osobáku jsem to neviděl,spíš nákladní,tam kvůli přetížení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Michelin dělal testy opotřebených pneumatik v porovnání s konkurencí .

Samozřejmě se jim to hodilo ukázat ,že jejich pneumatiky mají při opotřebení pořád dobré vlastnosti o proti konkurenci , protože některé značky pneumatiky mají opravdu o hodně jiné vlastnosti hlavně za mokra při opotřebení než když jsou nové a ty testují všichni.

 

Edit: hlavně pneu značek noname ... Čína a podobně to byla katastrofa.

Jsi se měl rovnou zeptat kluků přímo od Michelinu. 

Dělají si vlastní testy produktů od konkurence a určitě by jsi se i nějakou zajímavou Story dozvěděl.

 

Editováno: , autor: Joker 85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cisto fyzicky a logicky, ked je pneumatika nova, tj dezen nejakych 7mm, o kolko vody viac dokaze odviest cez vselijake drazky a lamely oproti pneumatike, ktora ma 4-5mm? Podla zakona staci mat 1,6mm (na Slovensku). Preco teda nejazdit az po 1,6mm?

 

Preco sa pravidelne nerobia aj testy pneumatik ojazdenych na 40-50% vselijakymi renomovanymi organizaciami? Mna nezaujima len to, ake vlastnosti ma nova guma, ale aj to, ake vlastnosti ma po dvoch sezonach, resp. x km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Zdravim,

Mam Skodu Superb 2.0TDI 140Kw. Rozmer pneu 235/45R18 Hankook Ventus Prime2 . Dnes pri prezuvani pneu som objavil, ze pneu na zadnej naprave su z vnutornej strane zjazdene na cord (vid obrazok). Na pravej strane je to horsie, na lavej trocha lepsie ale tiez uz trcal.

Dost ma to zaskocilo a nemuselo to skoncit vobec dobre. Dezen sa mi javil na pohlad OK, dokonca som presiel cez STK pred par tyzdnami.

Co moze byt problem ?  Geometria ? Poradite niekoho, kto geometriu robi poctivo v BA/MA ?

Vdaka,
M.

P.S. Auto ma 4 roky, mam ho rok. Kupil som ho trojrocne po operativnom lizingu, bez nejakych zasadnych poistnych udalosti (ale faktom je, ze typek co ho mal predomnou prerazil jednu pneu na obrubniku)

[url=https://ibb.co/3Y146gM][img]https://i.ibb.co/S7N5YFd/IMG-8828.jpg[/img][/url]
[url=https://ibb.co/SQfb74s][img]https://i.ibb.co/0BsTVRD/IMG-8829.jpg[/img][/url]

IMG-8829.jpg

IMG-8828.jpg

Editováno: , autor: embeckar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Caute, mam este len dva mesiace Superb 3 (r.v.01/2018, 110kW s DCC) na 19" a dost na stve hluk od kolies. Preto chcem poriesit na leto nejake dost tiche pneu 235/40/19, nech to tak nie je pocut. Videl som, ze sa to tu riesi, no ziadny konkretny model pre tento rozmer som tu nevidel. Vie mi niekto napisat co su osvedcene pneu na tento rozmer? Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...