Přejít na obsah

Únik oleje z převodovky


HlouchyJR

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně ohledně úniku oleje nejspíše přes gufero pravé poloosy. V AS jeden mechanik doporučil bezokladnou výměnu, ale druhý doporučil počkat, že prý takový únik je normální. Co doporučujete? Vyměnit nebo dál jezdit a zatím neřešit. Pro mě je nepříjemné, že vlastně nevím, kolik oleje z převodovky uteklo, i když kaluž pod autem není, jen drobný mastný flek na krytu na který kape z držáku převodovky viz foto. Díky moc za radu

Jedná se o OIII Combi 2015 1.6TDi 5stup manuál. 

IMG_20200216_194105.jpg

IMG_20200215_170920.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to žádná tragédie, ale normální ten únik oleje určitě není. Gufero stojí pár korun a 1 - 2 hodiny práce? Déle to trvat nemůže.

Příležitostně bych to nechal opravit, už jen z toho důvodu, že olej teče na silentblok reakční vzpěry motory a po čase ho zničí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak gufero vyměněné, cena cca 3tis Kč. Z převodovky uteklo 1dcl oleje, takže doplněno. Prý se ale u OIII nejedná o ojedinělý případ a servis to už párkrát řešil, tak se určitě vyplatí kontrola jednou za čas ;-) 

Editováno: , autor: HlouchyJR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HlouchyJR Možná to deci co údajně vyteklo ani nevyteklo. Měnil jsem olej v převodovce (přesně podle DP) a vyteklo namísto 2,1l jen 1,8l. Šetří se kde se dá, obzvlášť, když litr oleje do převodu stojí patnáct stovek. Možná to nevíš, ale množství oleje v převodu se dá změřit jen když se úplně vypustí, což pochybuji, že při výměně gufera udělali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dělal mi to kamarád, co pracuje v AS jako mechanik, takže mu věřím. Olej kompletně vypustili, dokonce mi ho "nějak" prý vyčistil od pilin (i když jich tam bylo minimum, prý je vidět, že auto jezdí dálky a ne městský provoz) a doplnili. Vyteklo přesně 1,56l a při výměně má vytéct 1,7l (je rozdíl kompletně rozebraná a nerozebraná), takže únik 1,4dcl. Takže bych tomu asi věřil, že to deci vyteklo, už jen podle fotek, jak to kolem gufera vypadalo ?

IMG_20200307_075104.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj,

mám podobný problém, ale nemohu zaboha dohledat o jaké číslu dílu se jedná a experti u nas v AS rekli ze tayk nevi a ze to nejdriv musi rozebrat a pak uvidi,coz jsem odmítl, unik je takovy ze to jen rosi za par tisk km se utvori kapicka, ale vymenit bych to chtel.

Jedná se o pravou stranu poloosy O3 2017FL 5ti kvalt, nemohl by mi nekdo poradit cislo dilu nebo odkaz na nové gufero? moc dekuji

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...