Přejít na obsah

Ostřikovače - přední, zadní, čerpadlo


Simply Clever

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Presne aj môj problém tieklo mi to cez dvojcestný ventil na motorčeku ostrekovačov.

Originál motor okolo 50 eur tak FEBI BILSTEIN 26259 za 6 eur musí stačiť

Ešte kto by potreboval číslo dielu tesnenia medzi čerpadlo a nádobku

443 955 465

431 955 465

Editováno: , autor: gtride
doplnenie komentára
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

mal som priesak kvapaliny v motorčeku zadného stierača. Pri rozoberaní sa mi podarilo "doraziť" tú spojku hadičky.

Vedel by mi niekto poradiť kde by som zohnal náhradný diel?

Ďakujem

 

Obrázok1.jpg

Editováno: , autor: Wen
úprava textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Vcera som sa dostal k motorceku nakolko som mal podozrenie ze mosadzna trubka veducu k triske je prelomena a potvrdilo sa to, tento diel asi samotny zohnat nejde, podarilo sa mi to zatial opravit silikonovou hadickou ktora sa dava do motorovych pil z nadrze do karburatora, trosku je problem ze hadicka je poddajna a teda ma miernu snahu sa pootacat za stieracom, mosadznu trubku som musel odvrtat lebo bola zahrdzavena v dutej skrutke stieraca.

20180203_150003.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím

Na Fabii hatchback 2005 mám nějak zvláštně řešený ostřik zadního okna. Drtivá většina kapaliny odteče rovnou na SPZ a ne na okno. Motorek a vedení je předpokládám ok, jelikož kapaliny je dost. Spíše si říkám, že by tam snad měla být nějaká tryska?

Díky

IMG_20180817_122543.jpg

IMG_20180817_122551.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tryska je pod tím víčkem uprostřed stěrače samozřejmě. Víčko jde odklopit i celé sundat. Zkus trysku pročistit jehlou. Mě to jednou pomohlo. A zkontroloval bych jestli mě po delším ostriku zadního skla někde nekape voda pod autem. Může být jen lehce uvolněná hadička u motorku vepředu a nemá to dostatečný tlak. Popřípadě pokud nekape z kufru něco.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já si právě myslím, že ta tryska chybí. Původně tam nebylo ani to víčko. Když to řeknu blbě, tak voda stříká přímo do té krytky. Jenom si nějak nedovedu představit, jestli je ta tryska kompletně pryč nebo je zalomená.

Editováno: , autor: Bombos3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bombos3 odklop tu kritku a mrkni ci tam tu trisku vobec mas, nasledne by som zobral dole vnutorny krit 5dveri stiahni hadicku veducu do stieracovej skrinky zo skrinky odskrutkuj plechovy krit a s nim vytiahnes aj mosadznu tenucku trubicku ktora vedie vodu na trisku skontroluj ci ta mosadzna trubicka je cela nakolko choroba tychto trubiek je odhnit a odlomi sa,teda je mozna ze polovica trubicky sa stratila aj s triskou. Opravna sada je drahsia ako celi motercek, ten sa vsak oplati z vrakoviska no zase je potrebne skontrolovat v akom je stave prave tato trubicka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle té fotografie to vypadá,že tam tu trysku vůbec nemáš! Ten kryt zadního stěrače je součástka,kterou rády strhávají kartáče myček. Mohlo se stát,že se při tom ulomila i ta tryska.Případně se podívej na jinou Fábii,jak to má správně vypadat,když je ten ostřikovač funkční. A ten kryt by měl jít odjistit na straně naproti stěrači zespodu vyháknout a odklopit nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ziadnu narezlu maticku nemusis sundavat, sundej tapec a na motorceku je plechovej krit a drzi ho asi 5skrutek tie odskrutkuj a das dole plech a na nom je mosadzna trubicka tu vytiahni a skontroluj ci je cela nezlomena a na konci musis odstranit zalomenu trisku, ked tu trubicku budes davat naspat precisti tu dutu skrutku ktora ide cez sklo a premaz ju vazelinou a az potom vrat mosadznu trubicku, takto predlzis zivotnost aj funkcnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže nakonec byla opravdu zalomená ta tryska. Bohužel nebyl venku ani kousek té zalomené a vůbec nešla ven, takže jsem jí musel zatlačit dovnitř mosazné trubčky. Nyní již vše funguje ok  :-) :punk:

Teda pominu-li, že se mi podařilo ztratit "cvoček" tapecu někde v plechu zadních dveří :wallbash: Měl jsem sebou USB endoskop a stejně jsem ho nenašel.... <_< za jízdy slyšet není, ale za to při každém otevření a zavření 5. dveří. Podle zvuku je někde v úrovni SPZ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
V 13. 11. 2006 na 19:57, profor napsal:

no v kufri je další spoj ako je lavy C stlpik tak podnim, niekde som to tu postol ten obrazok tak hladaj..

viz. obrazek vyse

Presne tam som to mam rozpojene a od kupy som sa trapil,rozobral zadny tapacir,dal dole podblatnik a hladal rozpojenie pri cerpadle,alebo v motorovom priestore a ono to bolo v tom cecku.Este som si aj trysku vzadu posteloval spendlikom,lebo striekala az na strechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 11. 2007 na 15:40, Dave33 napsal:

To ještě nic není zjistil jsem, že mě teče kapalina s ostřikovačů tak jsem to rozdělal a teklo to z toho rozdělovače co je pod motorkem, tak to vezmu a jdu do škodule a borec mě říká nemáme, ale stojí 1300kč !!! mám ho objednat, tak jsem myslel, že ho vezmu něčím přes hubu, ale on za to nemůže.

Presne aj mne sa stracala kvapalina,nakvapkane vzdy rano pred lavym kolesom,tiekol presne ten rozdelovac na motorceku,kupeny novy od Mayle,ale zda sa mi,ze tam siel nejako lahko dovnutra a mam pocit,ze slabo drzi...je mozne,ze uz je roztiahnute to tesnenie medzi motorcekom a nadrzkou?Nema niekto cislo dielu?

Tak som nasiel...

 

431 955 465

Editováno: , autor: Patrik1971
Doplnenie cisla dielu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...