Přejít na obsah

Aplikacia Car Scanner + ELM327 adapter


Doporučené příspěvky

Mili priatelia,

 

natrafil som na Android aplikaciu Car Scanner, ktora vie citat aj rozsirene OBD parametre. Tieto parametre nie su dostupne v beznych aplikaciach typu Troque.

 

Co potrebujete:

  • Samotnu aplikaciu - mne funguje free verzia stiahnuta z Google Play vo verzii 1.48.1. Podla popisu sa po zaplateni zbavite reklam. Ak narazim na "odomknutu" niekde na webe, hodim sem odkaz
  • ELM327 adapter - ja som pouzil verziu Bluetooth 1.5

 

Mne sa podarilo na VW Golf VII 1.2 TSI CYVB 81kW manual (platforma MQB, vyrobeny 2016) nacitat hodnoty ako teplotu oleja vo vani, vysku hladiny oleja, teplotu paliva, zatazenie alternatora.

 

Hodnota oleja zodpovedala tomu co ukazuje palubny pocitac (zohriaty motor). Ten ako vieme zobrazuje az pri teplote nad 50°C. Dnes skusim otestovat, ci mi OBD nacita aj nizsie hodnoty po studenom starte.

 

Co sa tyka zatazenia alternatora, mozno bude neskor zaujimave porovnat hodnoty pri zapojenej aj odpojenej jednotke inteligentneho dobijania, v zime a aj ked sa otepli.

 

Poprosim skusenych uzivatelov, ktori maju dobry adapter a chut participovat na tejto teme, aby sem napisali svoje skusenosti s Octaviami, Fabiami, Superbmi, Yeti atd.

 

Edit: ak sa v teme objavi odkaz na archiv, kde je viacero typov instalaciek (arm64-v8a, x86 atď), je to preto lebo vyvojar to tak zrejme musi spravit. Ked instalujete z Google Play, sam rozpozna vas operacny system a architekturu. Ked Instalujete sami zo kopirovanych suborov, skuste postupne kazdu, a jedna vam snad pojde uspesne.

 

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=cs&u=https%3A%2F%2Fstackoverflow.com%2Fquestions%2F56824557%2Fwhat-is-the-difference-between-armeabi-v7a-arm64-v8a-x86

 

760845568_CarScannerv1_48.1-vyberprofilu.thumb.jpg.6306586b9c8bc438b95b416099ccfafe.jpg

 

1626982303_CarScannerv1_48.1-citaniedat.thumb.jpg.2801c7941c289e6c97bb759577166c53.jpg

 

1115221_Teplotaoleja.thumb.jpg.5f462f26b2288085207ba520ff7e6d2c.jpg

 

POZOR, AUTOR UPOZORNUJE NA VAM UZ ZNAMY PROBLEM, TREBA POUZIT SPRAVNU VERZIU ADAPTERA, NA TRHU SU AJ ZLE KUSY (POTVRDENE SKUSENOSTAMI UZIVATELOV), VIAC INFO NAJDETE V SAMOSTATNEJ TEME, PROSIM CTENYCH UZIVATELOV FORA ABY SVOJE OTAZKY A SKUSENOSTI OHLADOM NAKUPU SMEROVALI DO NEJ.

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab skús inštalovať priamo z Obchodu Play v mobile. Z webu cez PC ani mne nechcelo inštalovať, hoci som mal všetky zariadenia kompatibilné.

 

Inak vyzerá to naozaj zaujímavo... Smartgate sa môže ísť schovať! Skúšal som len narýchlo, ale napr. teplotu chladiacej kvapaliny som tam videl pod 50°C - čo sedelo vzhľadom na ešte nezohriaty motor auta.

.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okopírováno z ru. fora

Stručný popis:
Sledujte provoz svého vozu v reálném čase, chyby čtení, statické obrázky a další diagnostická data, změřte zrychlení a mnohem více!

Popis:
Aplikace pro diagnostiku a monitorování vozu pomocí adaptéru ELM327.

Vlastnosti:
1) Přizpůsobitelný dashboard s mnoha obrazovkami. Zobrazte potřebná data ve formě, která je pro vás výhodná.
2) Chyby čtení (rychlé a podrobné).
3) Resetujte chyby (rychlé a hloubkové).
4) Sledování výsledků autodiagnostiky počítače.
5) Čtení freeze rámců (stav parametrů motoru v době registrace chyby)
6) Kontrola připravenosti vozidla na testy šetrnosti k životnímu prostředí.
7) Podpora všech vozidel kompatibilních se standardem OBD2 ( další informace najdete na webové stránce carscanner.info ).
8) Auto Scanner obsahuje předkonfigurované profily připojení pro širokou škálu vozidel.
Některé profily připojení vám poskytnou další možnosti (zejména pro Toyota, Mitsubishi, GM, Opel, Vauxhal, Chevrolet, Nissan, Infinity, Renault, Hyundai, Kia, Mazda).
9) Režim palubní desky lze použít jako projektor na čelním skle automobilu. Získejte zdarma to, co bývalo dostupné pouze pro prémiová auta!
10) S Auto Scannerem můžete provádět přesná měření zrychlení!
11) Auto Scanner může zaznamenaná data zaznamenat pro následnou analýzu.
12) Auto Scanner může sledovat spotřebu paliva a vést podrobné statistiky o spotřebě paliva a spotřebě paliva.

UPOZORNĚNÍ: Seznam zobrazených parametrů se u každého vozu liší a 100% nezávisí na programu Scanner vozidla, ale na řídící jednotce vozidla.

Program vyžaduje adaptér kompatibilní s ELM327.

PS. A nyní neoficiální část:)
Toto je moje první aplikace pro Android, ale první Car Scanner vyšel na platformě Windows Phone a získal tam velmi dobrou popularitu (docela hodně stažení na „mrtvé“ platformě + hodnocení 4,7 z 5), pak pro iOS, kde má také určitý úspěch (hodnocení 4,6 z 5), takže doufám, že se vám program bude líbit. Jsem vždy otevřený komunikaci a novým návrhům, takže pokud máte připomínky, návrhy, návrhy nebo dodatky - jste vítáni.
Aplikace má nákupy v aplikaci, ale většina funkcí je k dispozici zdarma .

Kromě toho uživatelům fóra w3bsit3-dns.com poskytuji bezplatné kódy pro plnou verzi (reklamy jsou deaktivovány + stejná 1% omezení jsou odstraněna) výměnou za dobrou recenzi na Google Play.
Postup získání propagačního kódu:

 # 
 
1) Stáhněte si program z Google Play
2) Umístěte na trh 5 hvězdiček s pozitivním komentářem uvádějícím značku a model vašeho automobilu a (nebo) doporučte program na některé sociální síti (VK, Facebook, Twitter, Instagram, Drive2 jsou vhodné nezapomeňte nechat odkaz na program ve službě Google Play Market). Není třeba psát recenzi o bezplatné distribuci kódů nebo tak nějak. Pamatujete si první pravidlo bojového klubu? Neříkejte nikomu o bojovém klubu!
3) Pošlete mi snímek obrazovky s recenzí v osobních zprávách (QMS) a napište, že potřebujete kód pro Android (rozdávám také propagační kódy pro iOS) a pošlu vám propagační kód.Neposílejte mi prosím e-mailem žádosti o propagační kód a do tohoto vlákna nezapisujte žádosti o kód! POUZE OSOBNÍ ZPRÁVY ! . Chcete-li používat soukromé zprávy, musíte být zaregistrováni na tomto fóru.
A také, prosím, napište značku, model a rok vašeho automobilu. Možná můžu přidat nějaké nové čip pro vaše auto, a můžete mi pomoci vyzkoušet.
4) Psaní v předmětu je zbytečné. Pokud chcete obdržet propagační kód, budete muset zjistit, jak soukromé zprávy fungují.
Obvykle posílám kódy 1krát denně pozdě večer. Pokud jste kód neobdrželi, počkejte.



Vyžaduje Android: 4.3 a vyšší
ruské rozhraní: Ano

Vývojář: 0vZ
Domovská stránka: http://carscanner.info

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ovz.carscanner
POZOR ! DOPORUČUJEME KE STAŽENÍ APLIKACE EXACTLY Z HRA GOOGLE! GOOGLE PLAY VYBRÁ NEJVYHODNĚJŠÍ MOŽNOST PRO VÁŠ TELEFON.

Beta testování přístupu k dosud nezveřejněným verzím programu: https: //play.google.co...ing/com.ovz.carscanner

Download:
version: 1.50.1



V případě jakýchkoli problémů s programem - kontaktujte vývojáře e-mailem z programu:
1) Nastavení (zařízení v pravém horním rohu) - Kontaktujte vývojáře. Android se může zeptat, který program použít, musíte si vybrat svého e-mailového klienta. Pozor! Nevybírejte klienta Mail.ru jako ořízne diagnostický soubor ! Doporučujeme vybrat standardního klienta GMail.
2) Neodstraňujte ve vytvořeném dopisu nic, pouze popište svůj problém a zadejte parametry vozidla.

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

také jsem během včerejšího odpoledního pojíždění testoval, nejdříve jsem měl problémy se spojením (způsobeno dvěma různými adaptéry, ketré používám - malý modrý a velký černý, oba se jmenovaly stejně), ale nakonec jsem to rozběhl, ovšem mám trochu jiné parametry v live datech (tedy pokud ty screeny výše jsou live data). Bohužel jsem neudělal screeny těch mojich, ale dá se to případně někde nastavit, co se dá zobrazovat, nebo je to dáno "autem"? Protože když jsem šel do menu všechny senzory, tak mi free verze umožnila vybrat max.2 a navíc nevím kam se ten výběr promítne ... říkám nebyl prostor to nějak hlouběji testovat, tak když tak promiňte moje dotazy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...