Přejít na obsah

Vŕzganie prednej nápravy pri prudkom brzdení a zastavení


Joszi

Doporučené příspěvky

Ja počujem pri prudšom zabrzdení a následnom úplnom zastavení vŕzgavý zvuk (od prednej nápravy). Auto má zatiaľ 3000 km. Pri plynulom dobrzdení to nepočuť. Stretli ste sa niekto s niečím podobným?

Editováno: , autor: Joszi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrzání dělá nějaká guma, s tím mám zkušeností bohatě a většinou vrže jen od podzimu do jara, když je tvrdší kvůli nižší venkovní teplotě a v létě je ticho. 3tis. km je ale málo, to budu mít asi za dva měsíce a nerad už bych měl nějaký silnější pazvuky od podvozku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Joszi napsal:

Ja počujem pri prudšom zabrzdení a následnom úplnom zastavení vŕzgavý zvuk (od prednej nápravy). Auto má zatiaľ 3000 km. Pri plynulom dobrzdení to nepočuť. Stretli ste sa niekto s niečím podobným?

Ja mam to presne bol som v servise ale ako som pisal ten servis je o nicom, cakam na lepsi cas a pojdem inde . Mne to robi od nova  mam uz asi 4500km V servise mi povedali ze je to normalna vlastnost , na otazku preco to nerobi predvadzacka ostal dement ticho. 

Existuje nieco ako oblastny technik preservis skoda slovensko? Konkretne pre vychodne slovensko?

Mne to robi aj v lete nezavisle na teplote. 

Editováno: , autor: petulko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem vrzani napravy reklamovaval na predchozim aute hned od zacatku a bud nic neslyseli, nebo pry je to normalni. A jednou mne to promazali vazelinou, kterou jsem stejne musel v zaruce platit! Po 4 letech a konci zaruky jsem zmenil servis, kde mne rekli, ze se tam menil na zaruku stabilizator a ulozeni prevodovky, takze jsem mel smulu a nechal jsem to tak. No a ted si uzivam ve Scale hrobocy ticho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry vormen, že sme to začali riešiť v téme o Tvojej Scale. Moderátor, môžeš to prípadne oddeliť do samostatného topicu ("Vŕzganie prednej nápravy pri prudkom brzdení a zastavení"). Ďakujem.

 

@petulko neviem o žiadnom oblastnom technikovi, ale v KE by mal byť dobrý servis Auto Gábriel (nemám osobnú skúsenosť, ale na základe referencií od známych).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hej uz som prave pozeral cestu a servis v KE len je to cca 100km tam a 100 nazad :) je tam aj TODOS  a chcem ist kuknut druhe auto do rodiny do autobazaru . 

Ked som mal Feldu riesil som jeden problem s oblastnym technikom a v jeho pritomnosti vsetci v servise boli v pozore a urobili co zadal .

Mohli by sme nasu debatu presunut inde :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mne to skor pride tak, ako keby sa dosticky jemne dotykali kotucov v zakrute. Ani nie vyslovene vrzganie, ale skor trenie kovu. A pozorujem to len po ochladeni teraz. Ale nejak to neriesim. Prezrel som brzdy pri vymene kolies i cele zavesenie a vizualne nebolo nic poskodene, neumerne opotrebene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berte to jako humor, ale když si tak čtu Vaše příspěvky, tak si říkám jestli by z hlediska veškeré s tím spojené logistiky  a námahy , nebylo pro Škodovku vlastně jednodušší třeba  trochu ubrat z odhlučnění motoru. Aspoň by přes ten hlučnější motor nebylo slyšet všechno to skřípání, hučení a lomození od náprav, brzd, palubovky klimatizace, podvozku aj. a servisy bychom neotravovali, když stejně tyhle pazvuky jsou  pro ně normální...........:-) :-) :-) Anebo jako nová  nepříplatková výbava v novém modelovém ročníku 2021,  špunty do uší s natisknutým logem Škoda. Ale neberte to vážně, já jen tak pro odlehčení. :-)

Jinak Vás docela chápu,  já  osobně jsem se za těch cca 40 let jízd se Škodovkami už s tímto problémem smířil. Prostě "Škodovka", tam ty pazvuky budou asi vždycky, co k tomu dodat více.

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@DušanV tak kayda automobilka ma nejake pazvuky. Optimalizacia nakladov, lacnejsie materialy si potom vyziadaju svoju dan. Po tejto stranke si myslim scala nie je na tom zle. Mne sarapatil len ten A stlpik. Ako uvital by som ine madla, ako tie tvrdene lacne plastaky, ale to som uz pri kupe ozelel. Len keby to nedavali i do o4 RS za 35t. Osobne toto vrzganie za radia nepocut. Neviem ake intenzivne su tie zvuky u ostatnych. Ja to tipujem na pracovanie materialu vplyvpom pocasia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

@DušanV prostě starý ostřílený matador DušanV😀😀😀👍 kterého jen tak něco nerozhodí👍🍻

A kéž by jsi měl pravdu, že pazvuky jsou výsadou jen škodovky, mohu potvrdit že Arteon na tom není o mnoho lépe. A jak je na tom eMBéčko vám tady snad brzy napíšu.🙂

 

Zítra jde Scala do servisu, tak potom písnu na co přišli.

Nám to dělá LP strana něco jak píše @petulko při dobrždění v příměm směru i při vytočených kolech. Je to takové chroupání, které se přenáší do podlahy,  něco jako když se mě na S2 vysral homokineťák, ale po 160 000km.

 

 

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto presne som včera zaznamenal hadam prvý krát. Je to ozaj počuť, pri dobrzďovaní tesne pred zastavením auta to riadne počuť. Ako keď v aute pukne v brzdách, keď dávaš dole ručnú brzdu achceš sa pohnúť. Také pnutie, alebo ako by som to popísal. Bolo to potom, čo som bol na umyývarke. Neviem či to má nejaký súvis. 

Uvidíme ako sa to bude správať ďalej. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, píšu až teď, dříve jsem to nestihl 🙄

 

U nás byl problém v tom, že v brzdové desce byl zahryznutý kamínek a další byl mezi plíškem a deskou. Vyčištění a promazání v rámci přátelských vztahů zdarma👍 

Silentbloky jsou cajk, s těma nic nedělali. A zmizelo takové to lupnutí při brždění a couvání při parkovacím manévru "vpřed a vzad".

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám tedy Rapida (1,0 tsi 81kw, takže brzdy možná obdobné jako Scala) a sleduji od předu také takové jakoby lupnutí / puknutí při zastavení a uvolnění brzd. Občas je to slyšet, když sešlápnu brzdu než nastartuji. Je to takový zvuk jako když něco kovového pružného pne a přitom to jakoby lupe.

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tom01 To by měl být u tebe pravděpodobně zvuk brzdových destiček, které nejsou nikdy na 100% vymezeny a ustaveny  v brzdovém třmenu, ale vždy mají určitou vůli. Po povolení brzdového pedálu, kdy jsou brzdové destičky napevno přitlačeny mezi brzdový pístek a brzdový kotouč, dojde k jejich uvolnění  (pístek brzdy se vlivem pryžového obvodového těsnění zatlačí zpět o nějaké ty desetiny milimetru), no a vlivem vůlí a  i  vlivem gravitační síly si destičky tzv. zesednou, a při tom mohou vydávat ten pro někoho kovový, klapavý nebo jiný zvuk. Bývá to více slyšet u aut s horší protihlukovou ochranou, což je asi i ten Rapid u Škodovky, já to u své Fabie slýchávám taky, tedy když se na to soustředím. Scala asi taky nebude žádný velký výkvět v odhlučnění, takže člověk může slyšet  kdovíjaké zvuky, které ale mohou být dle fabriky úplně normální.  Potom někteří z nás, majitelů Škodovek, mohou být nervózní  z těch různých neindetifikovatelných hluků a v servisech se chytají za hlavu, co zas po nich chceme. Asi daň koncernu za neustálé omezování výrobních nákladů a šetření, mnohdy na nepravých místech. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...