Přejít na obsah

Lane assist


Jawores

Doporučené příspěvky

Zdar chci se zeptat na funkčnost Lane assistu ve vašich autech, protože se mi nezdá že funguje na 100%.

Když jsem Lane assist zkoušel u S3 nebo kodiaqa tak po nějaké době když viděl že nesahám na volant tak mi šlápl několikrát na brzdu.

U kamiqa je rozdíl ten, že mě 3x upozorní že se mám chytit volantu a když nereaguju tak vypne zmíní ikona z budíku a v nejhorším případě by mě pak poslal do svodidel. A to si nemyslím že je úplně oka.

Zkoušel ho někdo z vás tak důkladně už? Je to normální nebo SW chyba ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ve Scale (a tedy i v Kamiqu) to funguje takto: Pokud je aktivovaný, svítí zelená ikona. Pokud dochází k přibližování k okraji jízdního pruhu, svítí ikona oranžově a pokud máte výchozí nastavení, začne vibrovat volant. Pokud dojde k přiblížení až k bílé čáře, systém sám zatočí (ale neumí auto srovnat, tzn. začne se přibližovat k opačnému okraji jízdního pruhu). Tento stav trvá cca 15 vteřin. Pak následuje zvukové varování i varování v kokpitu. Pokud varování ignorujete a nepohnete s volantem následuje intenzivnější zvukové varování a varování v kokpitu. Pokud i toto varování ignorujete, systém se zcela vypne. Tedy již nezasahuje do řízení ani nevaruje. Opět se automaticky aktivuje po zásahu dořízení a překročení rychlosti 60km/h. Systém nefunguje ve vyšších rychlostech (nad 100km/h), nefunguje v řadě případů, kdy začíná levý odbočovací pruh (přerušovaná čára), obecně přerušované čáry s většími mezerami v zatáčkách, flekatá silnice, mokrá silnice, vyjeté koleje, sníh nebo písek na silnici.

 

Automat na výchozím chování nic nemění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Zdravím, poprečitával som tu rôzne fóra, ale vstupovať do elektroniky nechcem. Človek netuší aké vedľajšie účinky to má a môže sa čokoľvek stať. A tie systémy mne nevyhovujú. Auto má poslúchať a nie sa pliesť do riadenia. Mnohé skúsenosti s akútnym brzdením bez zásah človeka , či podobné veci naozaj netúžim zažívať. Uvidíme v budúcnosti. V škodovke sa stavajú k tomuto /vypínanie systémov vodičom/ dosť rigorózne, tvrdia, že pre bezpečnosť. No neviem.

Tak pekný deň.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...