Přejít na obsah

Koupili byste si Vasi Scalu znovu?


Franta Novak

Doporučené příspěvky

Údajně to je takhle v "pořádku" s těmi brzdami. Jsou tam malé šponky. Proto to píská. Proto jsem do toho servisu ani nejel. Vysvětlil mi to jeden borec, jeden z mála těch normálních. Že by mi to mohli vyčistit, ale zaplatím si to a na to jsem se mohl... :-) A je dost možný, že by to pak dělalo zase. Asi hold kvalita. Mě to na chvíli přestalo pískat, už jsem se radoval a teď už to zase píská.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@jedlaa co treba vzcistit? ak by to bolo o cisteni, to spravim doma za hodku. ja si skor myslim, ze material kotuca a oblozenia si nesadli. To pri niektorych brzdach byva. Robi to stale pri dobrzdovani a myslim si, ze kym nepride na vymenu platniciek, tak to tak bude stale. Isto ale pri vymene original, co dava skoda nebudem uz davat a hlavne si skusim zistit i kto je vyrobca origo, aby som sa im vyhol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Polu 2015 mi to taky občas píská, ale jen sporadicky, nenašel jsem žádnou souvislost. FIII sice nepíská, ale zase brzdy furt reznou. Takže člověk si nevybere. :)

Jo a pískaly po 2 letech brzdy i na Tiguanu při couvání za studena. Takže nahodit muziku do rádia a neřešit, na funkci to nemá vliv. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky přidám postřeh - mám 1.5 TSI DSG STYLE

 

1) Ano, rozhodně, auto mě baví, rád ho řídím. Líbí se i rodině, je pohodlné a v době koupě to bylo rozhodnout se mezi Octavia III facelift bez solidní výbavy nebo tohle s výbavou - nelituji.

Můj hlas pro znovu zakoupení vozu Scala je i přes výskyt několika neduh: Prasklá zadní obrysová světla na 5. dveřích (vyměněna při opakované reklamaci), padaní opěradla sedadla řidiče (přerušil Covid-19. Nyní čekám až se objeví finální řešení), Kontrolka hladiny kapaliny do ostřikovačů (nastavím při první servisce).

 

2) -

3) Kupoval jsem hotovku, takže mám pouze přípravu na tažné - pokud by byla možnost, tak rovnou tažné. Dále El. 5. dveře, asistent pro odbočování, sportovní sedačky a chybí mi asistent dálkových světel.

4) -

 

K asistentům:

LA - využívám pouze na dálnici, ostatní fungují spolehlivě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice brzy, ale ne pozdě?

 

1.5TSi DSG STYLE, Emotion, Comfort,Extra a Navi paket, sedadla v kůži/ suedia  viz. "Tánina bílá moon Scala"

 

1) Ano koupili bychom si ji znova, prostor, technologie, provedení interíéru, vzhled exteriéru, kvalita zpracování.

Motor 1.5TSi s DSG je prostě pecka, úsporný a dá se s ním i zablbnout ?Celkově auto jako takové je plnotučné rodinné nebo solidní mama car.

Ve Scale se má žena cítí moc dobře a fajn se s ní parkuje. Panorama jedním slovem nádhera, okno do nebe, jen je v autě více teplo i přes zataženou roletu, asi pojede víc klima ale za to to stojí, bez váháni doporučujeme?

 SCALA budí dost pozornosti, navíc když řídí žena, chlapi se jen otáčejí? prej zvyšuje sebevědomí ???

Jinak Nám se zdá trochu hlučnější, proto jsme odhlučnili a jsme spokojeni.

Z poruch, za 3 týdny provozu a 1600km, vržou vsechny madla dveří, v mlhovce je voda a asi padá opěradlo ŕidiče, ale to nemohu100% potvrdit, zatím prkotiny.

Není to C-class za 1,3 mil. že.?

 

2)*****

 

3) Kupováno jako skladové, ale v konfiguraci kterou bychom si zvolili, má připravu na tažné což je milé překvapení, tak vlastně nic.

Jak řekla Táňa, tohle auto je přesně podle našich představ.

 

4) k plné nám chybí:

SCC totálně k ničemu, snížený podvozek a ještě tvrdý ve standartu na už tak tvrdším autě, proboha proč?!

Nemáme kompletní tažné, takže pouze příprava jako přijemný bonus viz výše.

Nemáme mode select, rovněž k ničemu, pokud auto nemá DCC s posuvníkem nastaveni tvrdosti podvozku jako např.: Superb/ Arteon

Nemáme ostřiky světel, díky bohu za to!

Nemáme automatický parkovací systém, pro nás k ničemu, máme v Superbu/ Arteonu a použito 1x

Nemáme Vyhřívané čelní sklo, super výbava, ale nesmí mít drátky, docela se lesknou, hlavně v noci a u S2FL mě to dost vadilo.

Nemáme el. sedadlo šoféra, bez paměti totálně k ničemu navíc pomalý přejezd když venku prší je akorát na nasrání.

 

Tak snad to někomu pomůže ?

 

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sedadla maji základní tvar v kůži. Oproti standardu jsou zdálo se nám měkčí.

Spotrovní nebrat, jsou moc tvrdé. Původně jsme chtěli monte carlo, ale stačilo se posadit a byli jsme vyléčení? vedle stála Scala v kůži a tam jsme si popřesednutí z MC připadali jak v obýváku v sedačce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z čeho přesedáš??

To padající opěradlo se vyřeší, je to otázka času. Jistě tohle vyřeší elektrické sedadlo, bohužel i se svými dalšími negativy, pokud ale jezdíš sám, volba jasná?

Mrkni do mého tématu, včera jsme se byli se Scalou trochu vyblbnout a něco málo jsem k tomu napsal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna toto je jediný korejec se mě líbí a který bych si koupil, ale že by i30 byla o třídu výš oproti Scale? To snad A3 nebo CLA,ne? Neberme ovšem ten výkon.

Ale znám jednoho co tvrdí že tucson je lepší než Touareg, přitom tucson je lepší duster...

 

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyhrievane celne sklo pre citlivejsich na vyhlad by som nedaval. Mne to osobne vadi a neviem si na to zvyknut. Tie droty rozkladaju vecer svetlo s protiiducich aut a mam z vyhladu rozmazany dojem. Plus k tomu tu nestastne pracujuce full led a niekedy je teda vyhlad dost limitovany. Co sa operadla tyka, poslednych 150km sa mi to akosi zaseklo a je to neskutocny pocit, sadat do auta a mat tu istu polohu. Uz mi to pride ako nieco neprirodzene a uzasne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, riešim kúpu nového auta. Neviem sa rozhodnúť medzi ceedom a scalou som vážne zufala. na ceede mam rezervovanu tento týžden jazdu a mam možnosť kupiť predvadzačku gold+led pack s motorom 1.4 tgdi 140k (oktober 2019) za slušne peniaze. čo sa týka scaly tak ta je januar 2020 a vychádza drahšie o cca 700eur (po vybavení zlavy od znameho) ale motor 1.0tsi 85kw s vybavou style kde je pre zmenu už aj virtualny kokpit. škodovka ale teraz jazdy neumožňuje. čo by ste si vybrali? auto by sa využivalo hlavne do roboty po rychlostnej ceste (22km) a po meste. Prevažne som v nom sama občas sme dvaja ked nesiem aj mamu do roboty a občas idem s našimi na chatu kde je kufor plny niekedy aj auto obsadene 5timi ludmi same zatačky stupania, potreba rychlo obehnuť. Fakt som už z toho na nervy. Čo myslite? Momentálne mam auto s vykonom 77k.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@petka1892 najlepsie by bolo, ak by si mala moznost obe odskusat, aby si vedela z hodnotit i po motorickej stranke a stranke ako ti vyhovuje. co sa kvality a zavad tyka, ceed neviem posudit. scala ale ma dost detskych chorob, takze este by to chcelo cas, aby to odladili.

ak hladas priestor, scala jednoznacne. auto ,(nechcem nikoho urazit) s motorom vysavaca 1,0 pri osadke 5osob tahat nikdy nebude. objem a krutiaci sa nahradit neda softwarom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus projít testy, třeba:
https://www.arservis.cz/data/cf9/000059_000043.pdf
https://www.arservis.cz/data/cf9/000059_000044.pdf

 

Scala s litrem bude úspornější a ne o málo, na druhou stranu je to slabší litr. Škoda že nejde ta testovací jízda no, nevím jaká je u vás situace, ale třeba nějaký bazar, kde mají Scalu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 49 minutami, Martab napsal:

Zkus projít testy, třeba:
https://www.arservis.cz/data/cf9/000059_000043.pdf
https://www.arservis.cz/data/cf9/000059_000044.pdf

 

Scala s litrem bude úspornější a ne o málo, na druhou stranu je to slabší litr. Škoda že nejde ta testovací jízda no, nevím jaká je u vás situace, ale třeba nějaký bazar, kde mají Scalu?

ďakujem za testy idem pozrieť. v aaa som videla ale tam určite isť nechcem a na nete su bud skladovky alebo predvadzačky sem tam sukromna osoba a tie otravovať nebudem. pisala som do dvoch predajni u nas v meste tak jedna z nich bude mať model o 3t a budu ma kontaktovať ohľadom jazdy no popravde nechce sa mi čakať ešte približne mesiac. na spotrebu nepozeram len chcem aby to proste išlo aj ked podradim s plnym kufrom a ludmi na palube 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujimave este nedávno sa do takych aut davali 1,6atmosfery s 160Nm 80kw a jazdilo sa. Co je porovnatelne s 1.0 70kw. Tak ze 85kw bude stacit, trhac to nebude, krutak to ma a na normalnu jazdu uplne v pohode. Hlavne treba sadnut a previest sa (to je najlepsia rada co dostanes) , ono 3valec.... 

 

Keby dotycna povedala co ma za auto a motor teraz. 

Editováno: , autor: atlan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...