Přejít na obsah

Motory 1.6 TDI 55 kW vs. 66 kW vs. 77kW


Doporučené příspěvky

Proč zakládáš nové téma? Toto už se tu vše řešilo, namátkou např. tady a tady. Motory jsou hardwarově identické, jediný rozdíl je v SW. Tzn. ano, z 55kW motoru lze udělat tovární 66 nebo 77kW. Nejlepší je ale svěřit motor někomu zkušenému a důvěryhodnému, kdo ti ho poladí na míru nad rámec továrních 77 kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Založil som to pretože táto téma samotná iba ohľadom tohto tu nie je. Určite je veľa ľudí, ktorých to zaujíma, Bude to, podľa mňa takto viac prehľadnejšie. Verím tomu, že 99% ľudí, čo má 55kW verziu bude nad tým minimálne uvažovať a po prečítaní všetkých príspevkov v tejto téme pôjdu do toho.

 

Predstavoval som si to ako napr. túto tému:  https://forum.skodahome.cz/topic/72369-motory-14-tdi-pd-51-kw-a-59-kw/  Roomster - 1,4tdi 51kW a 59kW

Také porovnanie ako je v poslednom príspevku v tej téme by niekto nemal?

 

Ďakujem za odpoveď. Super správa, že tie motory sú fakticky totožné a rozdiel je len v SW, ešte lepšie info je, že je možné ísť aj nad 77kW!

Vidím, že sa celkom vyznáš. Chcem sa Ťa spýtať, predpokladám, že do tých 77kW zmena nebude mať absolútne žiadny vplyv na životnosť motora, spojky, prevodovky atď. Koľko myslíš, že je také rozumné maximum z toho dostať, tak aby to nebolo na úkor životnosti? 81kW 85kW alebo 96kW? 

Najazdené km nemajú nejaký rozhodujúci faktor v úprave? napr. motor do 150 000km sa môže bezproblémov upraviť alebo nad 250 000km už je tam nejaké riziko alebo pod.? 

Krútiaci moment by šiel o koľko asi zvýšiť? Na akej hodnote by bolo asi maximum s ohľadom na životnosť a spoľahlivosť?

 

Rád by som, keby sem napíšete aj svoje skúsenosti a poznatky o svojich úpravach, prípadne priamo referencie na nejaké dôveryhodné a skúsené firmy, ktoré sa týmto zaoberajú v ČR alebo aj v SR.

 

Vopred ďakujem všetkým za príspevky, rady a odporúčania.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...