Přejít na obsah

Parkovací světla při zapnutém blinkru.


tomdd

Doporučené příspěvky

Myslím ty parkovací světla, možná to měla 105/120? Nepamatuji, ale nějaká škodovka to byla. Prostě mě tato funkce obtěžuje a nechci ji. Poradí někdo? Tím autem se moc nejezdí, takže batarka bude vybitá dost i bez nějakého zbytečného svícení. 

Editováno: , autor: tomdd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsechna nova auta v kterych jsem sedel to maji. 

Pokud to nektera nemaji jak tvdis, muze to byt pouzitim LED technologie s nizsi spotrebou a tim delsim intervalem nouzoveho osveleni treba. 

Tve auto bylo schvalene do provozu s touto funkci a ty bys nemel deaktivaci ohrozovat ostatni. 

Doufam, ze te nikdy nepotkam a tim debatu s tebou koncim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fabia III to má, pokud má automatické zapínání světel, tak se to aktivuje jen ve tmě (+ ona umí rozlišovat případ kdy zapomeneš vypnout směrovku - nesvítí a případ kdy dáš směrovku až po vypnutí motoru - svítí parkovací světla na dané straně). Vypnout to asi jinak nejde, je to prostě vlastnost a mají to všechny novější koncernová auta... Proto je v autě taky akustická signalizace aby člověka při vystupování na toto upozornila.

 

Jinak parkovací světla samozřejmě nesvítí pokud necháš páčku blinkrů v nulové pozici:

image.thumb.png.e3e4c3389a2167359ca1680a00dac265.png

Editováno: , autor: Martab
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, dík za vysvětlení. Tu F3 mám asi 2 roky a ještě jsem si té funkce nevšiml. Asi je to tam udělané fakt rozumně. U té F1 mě za pár měsíců už několikrát upozorňovali, že svítím. Takže je jen otázka času, kdy vybiju baterku. Ale, jak jsem pochopil, mělo by to po otevření dveří kvílet? To nedělá, vytáhnu klíček, otevřu dveře, na palubce nic nesvítí, nepípá, vystoupím, zamknu a svítí levá nebo pravá strana. Takže bude chyba někde v tom pípáku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, pípat by to mělo (myslím že snad Junior neměl signalizaci, jinak by to mělo pískat). Když necháš rozsvícené světla, vytáhneš klíček a otevřeš dveře, píská to?

 

EDIT: Tak podle ceníku z 2004 má mít i Junior signalizaci.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík, zkusím opravit ten pípák, nenapadlo mne, že by to mělo pípat, při tom zápalem blinkru. Teď si uvědomuji, že blbne spínač ve dveřích řidiče. Zlobí otevírání 5.dveří. Po tom už jsem pátral, má to souvislost s otevřením dveří řidiče. Když otevřu jen dveře řidiče, 5. dveře většinou otevřít nejdou. Když otevřu jiné dveře, tak 5. jdou. Vlastní pípák asi pípa, někdy jsem ho už slyšel, i když většinou jezdím na denní. 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho co popisuješ s těmi dveřmi, bude nejspíš špatný mikrospínač ve dveřích řidiče, auto nepozná otevřené dveře a proto nepípá a ani neodjistí kufr (lze ověřit i tím, že přepneš světlo na stropě tak, aby se spínalo s otevřením dveří, pokud se světlo rozsvítí, je snímač OK, pokud světlo nereaguje, tak je snímač KO)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jo, užitečná funkce to může být. S tím pípákem to i dává smysl. Bez něj je to trochu k vzteku. V každém případě ale Felicia a Forman tuto funkci parkovacek neměli. Takže proti nim mi to přišlo jako funkce pro zlost. Proto ten, pro někoho nepřijatelný, nápad s demontáží, to se omlouvám. Zítra vyzkouším spínač ve dveřích. Dá se k němu nějak civilizované dostat/proměřit? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...

Opráším toto téma, z nějakého důvodu mi svítí s blinkrem obě strany. Je jedno, jestli dám páčku doprava nebo doleva, pokaždé svítí levé i pravé zároveň. Kdysi to fungovalo správně, podivoval jsem se nad tím, že svítí jen půlka, neznal jsem tuto funkci.

Nějaký nápad, kde hledat chybu a uvést to do původního stavu? Vše ostatní svítí jak má, relé i ovladač světel, tempomat, blinkry, dálky ok.

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...