Přejít na obsah

Poškrábané zadní světlomety


Horza

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

je normální aby mělo ani ne dvouleté auto takto poškrábané zadní světla? S autem na myčku nejezdím. Umývám ručně houbou a potom vysuším ručníkem z mikrovlákna. Kdysi jsem sušil klasickou jelenicí a škrábanců jsem si nikdy nevšiml. IMG_1357.thumb.jpeg.27941bf2dbea9969ddd1baac38cc17eb.jpegIMG_1360.thumb.jpeg.ca6f0f4d44e6b908c007519983b9bc9d.jpegIMG_1358.thumb.jpeg.22a018ec3855e64ff1bf17a8257116de.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že ne. B sloupky mám zedřené taky, ale to je snad na všech autech. Mám ještě Golfa 7 (5 let starého) a tam jsou zadní světla jenom lehce poškrábané. Je to viditelné pouze zblízka a jenom pod nějakým úhlem. Auta umývám stejným způsobem.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělat s tím něco jde. Plasty mají ochranou vrstvu laku, stejně jako karoserie (samozřejmě jiný lak a tloušťka), takže pokud škrábance nejsou hluboké, tak se dají rozleštit. Mam hodně dobré zkušenosti s pastou Meguiar's Ultimate Compound, ale je potřeba o tom něco vědět...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díval jsem se na přípravek od Sonaxu na odstranění škrábanců z plastu. Myslíte, že by to mohlo pomoc a nepoškodilo by to nějak světlomety nebo zmíněné B sloupky?

 

https://www.sonax.cz/eshop-autokosmetiky-sonax/autokosmetika-sonax/odstranovac-skrabancu-z-plastu-sonax-detail.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak princip leštících past je vždy stejný. Některé fungují líp, některé hůř. Ve finále se dá použít i zubní pasta na bělení zubů. Je to prostě abrazivum. Leštit to ručně je strašná makačka, ale je to nejbezpečnější. Já si na tyhle věci před lety koupil excentrickou leštičku, která tu práci provede tak 10x rychleji, ale zase je potřeba si to dost nastudovat. Ve špatných rukou se dá nadělat víc škody, než dobroty... Každým leštěním se ubírá vrstva ochranného laku. Pokud uberete moc, je pak potřeba díl přelakovat, nebo potáhnout ochranou fólií kvůli UV záření. Plasty bez laku pak degradují "zežloutnou" poměrně rychle. Podle těch fotek to jsou ale jen povrchové škrábance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady. Dnes jsem umýval auto a při večerním přeparkování jsem si všiml, že také přední světla jsou podřená. Nevím jak je to možné. Už jsem celkem naštvaný také na laku jsou vidět sluníčka. Nechápu jak nebo kde se to mohlo stát. Ty zadní světla jsem dneska ručně "přeleštil" tou pastou od Sonaxu a pomohlo. Můžu tím přeleštit i ty přední? Nezmění se nějak optika toho světla? 

IMG_1440.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nn, čím čistší a průzračnější plasty jsou, tím lépe je s nima vidět a světlo dopadá kam má. Ten předek dostává největší záhul od provozu - kamínky atd, ale zamozřejmě mytí taky. Já si min rok světla rozleštil a polepil transparentní UV fólií a jsou jak nová :-) Jestli to máš všude, tak se zamysli, jak auto meješ a koukni se na Ytube, jak se to správně má dělat, aby se zamezilo škrábancům. Vše se dá opravit, ale je to drahá sranda. Přeleštění celho auta je tak aspoň 5000. Malé škrábance se daj schovat voskem, nebo nějakou politurou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem také vlásečnicově poškrábané zadní  světla na mé O3 FL. Jednoho dne jsem byl v servisu Škoda na rozleštění škrábance na dveřích a rozleštili mi i ty zadní světla a jsou jako nové:) Ty přední bych raději nepokoušel jejich povrchová úprava není tak kvalitní a mohlo by dojít k jejímu nevratnému poškození opravdu!. At si necháte rozleštit přední světla u koho chcete pomůže to vždy jen na chvilku. Nechal bych to jen na krajní možnost. A ten přípravek od Sonaxu jsem už používal před roky a fungovalo to tak nějak no. Nejlépe to fungovalo na sklíčko hodinek Prim:) nejhorší kvalita plastu na O3 je na budíkách v přístrojovce. I když jsem koupil ty nejjemnější mikrovláknové utěrky a předem jsem to navlhčil a  dotýkal jsem se jich opatrně stejně tam jsou škrábance!!! :) Nedá se nic dělat šetří... No a to je na autě znát všude kam se člověk podívá... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tempo je něco co na moderní auta absolutně nepatří, tu určitě ne. Oslov někoho ve svém okolí kdo se věnuje renovaci laků a detailingu. Světla ti bude schopen rozleštit a budou jako nová. Potom doporučuji nechat na ně dát keramickou ochranu.

Editováno: , autor: Radas99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...