Přejít na obsah

kufr


sanyo151

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

kufr u Karoqa dost zklamani - na delku mensi jak mam v F3 Combi, navic tam chybi ty odkladaci prihradky, co ma Fabka. To co je tady, je tak na kapesnicky :-(

 

Btw. kdyz je tam mezipodlaha a varioflex sedacky, da se tam udelat rovna plocha na lezeni?  Pocitam, ze ale zadni sedacky musi uplne ven? Ne jako ve fabce jen odklopit sedaky a sklopit operky? 

Editováno: , autor: epo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

? Tohle pobavi vzdy, hold jak se tam nevejde paleta neni to kufr.

Jeste ze na trhu je nabidka aut siroka ? a nejen koncernovych.

Realne na tridu je kufr rozumnej, srovnej s konkurenci.

Vybirat auto dle kufru budiz, ale ja nastesti jezdim na miste ridice a tam vyber zacina ?.

 

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obavam se ze na prespani je dobry akorat Kodiaq v 7mistne verzi, kde se da vse dat do roviny. Prespani v Karoqu je pro mne (175cm) nepredstavitelne. Nevim jak je to v ostatnich verzich, ale u 4x4 s dojezdovkou a varioflex Karoq nemuze mit mezipodlahu a po vyndani sedacek je tam zas opacny skok dolu. Kdyby tam nebyla dojezdovka tak jedine po vyndani sedacek nechat nohy spadnout pod predni sedadla. Pak jsou nejake matrace namiru ale stejne to podle mne neni dost dlouhe auto na tento ucel.

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm, tak to je v pr.. :-(

zrovna 4x4 uvazuju a dojezdovku bych chtel taky mit. Kdyz se vyspime ve 2 ve Fabii3, tak jsem myslel, ze Karoq je no problem... 

Delka je ok, predni sedacky dopredu a vyjde to. I jsem to v toum pujcenem zkousel, ale prave ten schod... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo je to holt menší SUV, co se týče kufru tak na kombík tahle třída nedosáhne, a co jsem ošahal jiné SUV (bez přeměřování) tak mi přišlo že jiných vozech je místa ještě míň, trošku prostornější kufr se mi zdál u Fordu Kuga. I parametrově má v této třídě Karoq kufr spíš větší, akorát teda ty litry přidává že je vysoký. Přidávám obrázek kolik se vejde do kufru Astry kombíku a Karoqu - v Karoqu tam dám klec pro psa a to zabere tak 40% kufru, před klecí už zbývá jen pár centimetrů, v Astře-kombíku je před tou klecí ještě habakuk místa, navíc samozřejmě podlaha je rovná od nakládací hrany..

kufr.jpg

Editováno: , autor: lukas_k
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na spani Karoq nebude, na to bude lepsi vzdy kombik. 

Porovnavani kufru je dle ucelu, kombik vetsi plocha a nizsi.

Obecne SUV mensi plocha a vyssi.

Rozhodne na klec jasne vede kombik, pokud mas dat tasky vedle sebe nebo na sebe pak je to hodne podobne a nevidim v tom problem. 
Mam kombika a cca ctvrtina objemu jsou schranky v podlaze, ktere jsem nikdy nevyuzil. Papir 510 L realne 420 L a veslo se vzdy vse.

Obecne na dovolenou clovek vzdy jede s plnym kufrem bez ohledu na velikost. Kde jsou doby kdy byly S120 s veeeeelikym kufrem ??.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za srovnani! :)

Tak ja jsem cekal, ze cokoli, co je vetsi jak Fabie, na tom bude s kufrem lip... problem je ten schod… a resit to nejakou "posteli", co se da sehnat, to je naprd (= kram navic). Na te Fabce me bavi, ze clovek prijede v noci na parkoviste pod kopec, sklopi sedacky, hodi bagly dopredu, dozadu da deku, spacak a v pohode se tam do rana vyspi.

Resenim by asi byl Kodiaq, ale me se to auto proste nelibi zvenci, jak je protazene dozadu. U Karoqa se mi libi ta kompaktnost, ze je to SUV, ale porad na delku Fabie Combi, takze parkovani po meste pohoda - dokonce mi prislo, ze to ma jeste lepsi rejd jak Fabka. Navic moznost nezavisleho topeni by zimni patecni prespani povysilo na uplne jiny level :)

No nic, stejne si chci pockat na facelift, tak jeste budu spekulovat...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano rejd ze zrovna věc, kterou si u Karoqu pochvaluje dost lidí. Já přesedám z Octavia 3 na Karoq Sportline a kufr mě taky prvně odrazoval, protože do Octavie se toho vejde a vejde a vejde ? Nicméně jsem se přiklonil k argumentu kolegy, který mi řekl: "Kolíkrát něco vezeš, a kolikrát naopak vezeš jen vzduch" ....a s tím souhlasím. Pro jistotu jsem si do konfigurace hodil i tažné, kdybych vážně něco většího převážet potřeboval. Na to ostatní ten prostor stačí, sedačky se sklopit také dají a na výšku je tam prostoru přece jen více....
Každý musí volit dle priorit, kdo často něco vozí, např. klec se zvířetem, a chce SUV od Škody, ten by měl volit Kodiaqa. Cenově už ta auta až tak rozdílná nejsou, pokud člověk u Kodiaqu nepotřebuje vyšší výbavu. Já jej nechtěl proto, že je pro mě zbytečně velký a v případě výbavy Sportline i zbytečně drahý....a ojetého, či předváděčku jsem nechtěl. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prave. Jezdim na hory skoro kazdy vikend, v lete, v zime. Vozim toho docela dost a bohuzel mam na auto specificke pozadavky, co vy ostatni nemate. Tazne urcite, kola na strechu rvat nehodlam. Co se nevejde do kufru, muzu vzdy dat do rakve (akorat bych asi musel koupit nove pricniky). Karoq ma vsechno, co bych chtel - robustnost proti Fabce, 4x4 dsg, jizdni rezimy, vsechny mozne asistenty, nezavisle topeni, lepsi odhlucneni, poradny motor, atd. Jen proste tahle jedina vec s kufrem a moznosti spani uvnitr je zatim pro me show stopper. Ale uvidim, nepotrebuju kupovat auto zitra, takze tak. A diky vsem za postrehy! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Karoqa hodně záleží na kombinaci rezervy, sedaček a pohonu, viz můj příspěvek zde:

https://forum.skodahome.cz/topic/142374-co-dokupitnekupit-vo-vybave/page/3/?tab=comments#comment-2475418

Ale na spaní to není ani v jednom případě, na to je ten kufr hodně krátký (holt SUV, kde je to nahnané výškou, ale délka je srovnatelná spíš s HB/SB než s kombi...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dylku jsem se tam vesel a to jsem nemel predni sedacku na doraz, v tom problem neni. Problem bude najit kombinaci, aby tam nebyl schod.

Tohle, co jsem mel pujcene, melo dojezdovku, pevne sedacky a FWD. Ja chci Scouta 4x4, idealne s varioflexem a dojezdovkou, (bez Cantonu) ale obavam se, ze v tehle kombinaci to do roviny nepujde :(

Cely ten kufr je divne reseny - ty odkladaci "policky", to je fakt ulet. Nic se tam nevejde. I ta Fabka ma ty bocni kasliky prostornejsi a praktictejsi. Outdoorove Sport Utility, co s outdoorem a sportem bohuzel nema nic spolecneho, bohuzel :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...