Přejít na obsah

Podle data výroby MR2016, ve skutečnosti MR2015


HlouchyJR

Doporučené příspěvky

Ahoj, při řešení problému okolo Start-Stop (SS) jsme přišli na jednu zajimavost, na kterou nevím odpověd. Od 20.4.2015 přišel nový ceník s MR2016 a motory TDI EU6 společně s povinným SS. Mé auto bylo vyrobeno 12.5.2015 (t.j. 22 dní od nástupu nového ceníku), ale jedná se stále o MR2015 a s motorem EU5 bez SS. Neví někdo jak k tomu mohlo dojít? Nebo škodovka vyráběla ještě starý MR, ale nabízela již jen nový? Díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, LiveBomb napsal:

Já teda nevím, ale neláme se MR někdy v létě po celozávodní dovolené? Tj. někdy v 6/7 měsíci ?

To bylo kdysi dávno, v posledních letech je to někde kolem 22 KT (což je právě ke konci května), alespoň co jsem tady na foru vypozoroval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to tak. Přelom při celozávodní dovolené je historie. Celou řadu let byl přechod k 22. kalendářním týdnu. Ovšem pozor, loni to bylo k 28. týdnu a v roce 2018 naběhl MR2019 tuším k 27KT. Není to pevně daná záležitost.

 

Odpověď na původní otázku - datum vydání ceníku nemá s náběhem MR nebo "datem výroby" nic společného. Továrna vyrábí nějaké provedení do stanoveného data. Jakmile vyprodá kapacitu, další auta už jsou objednávána podle nového ceníku pro nový MR. Tedy v tomto případě s motorem EU6. Obejdnaná auta se vyrábí v předchozím provedení i přesto, že ceník je již několik týdnů vydaný.

Editováno: , autor: bojler
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně jsem rád, že je to ještě ta Euro 5 a že tedy ty kurv.tka nemá. Jen mě zajímalo, jestli se tenkrát ještě normálně vyráběly, nebo to byla výjimka z důvodu, že to byla skladovka z větší objednávky, kterou objednával dealer a objednal 6 úplně stejných konfigurací jen v jiné barvě a byly vyrobené v jeden den. ;-)) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...