Přejít na obsah

Mytí auta


Celestis

Doporučené příspěvky

Každá voda z kohoutku je tvrdá a dělá kapky, proto na závěr mytí auto spláchnu čistou dešťovkou a je naprosto spolehlivě po zaschlých kapkách stejně jako po dešti, kdy nejsou na čistém autě žádné fleky. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neriesi to uplne ani demineralizovana/osmoticka/ voda na samoobsluznych umyvarkach v tom poslednom oplachu.V zime ok,tam sa to tolko neriesi,ale v lete,ked chcem mat po umyti auto ozaj ciste a bez cmuh a zaschnutych flakov od vody,treba auto vzdy utriet kvalitnym mikrovlaknom.U tmavych odtienov  treba na to extra mysliet.Nasledne odtranenie nieje vobec sranda,ked sa na seba navrstvia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umyť vodou s pH neutrálnym šampónom, po umytí osušiť mikrovláknom... Ak máš auto navoskované, ľahšie sa suší - tam ti stačí po umytí ho ofúkať fúkačom na lístie, ani sušiť netreba...

My máme podľa testov tvrdú vodu, ale pri tomto pstupe som ešte výraznejší vodný spot nezaznamenal.

A úplný základ: NEUMÝVAŤ NA PRIAMOM SLNKU!!! Iba v tieni, ideálne skôr ráno alebo neskôr popoludní, pred večerom. Na teplom plechu sa voda rýchlo odparuje a vzniká tento sajrajt.

Editováno: , autor: stafa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 22. 9. 2020 na 7:29, provit napsal:

Posílám tu fotku A3 stará přes 16 let a mytá hadicí ošetřena celou dobu jenom Sonaxem tvrdý vosk (náklady 150 Kč na jeden rok)  a lak v pohodě .. tak se mi na novém  Karogu nechce měnit něco co funguje.

audi 2.jpg

audi 3.jpg

audi1.jpg

 

Nic nevypovidajici fotky o stavu laku. Takhle bude vypadat lak klidne i u felicie z 96 roku kdyz ji poradme umejes. To nejhorsi je videt proti slunci nebo jinymu zdroji svetla ale urcute ne ve stinu. Zrcadlo ti udela i poskrabanej lak kdyz neni nejak zvetralej nebo vylozene o kartacovanej jako taxikarsky superby ktery misto cerny metly jsou v sedym polomatu 😀 u kteryho jsou este k tomu videt tahy kartacu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 9. 2020 na 22:10, Martin Z napsal:

To vypadá pěkně na tak starý lak. Mě na celým mytí nejvíc nebaví sušení. Mám černý lak a jak to po mytí neutřu do sucha, vypadá to hrozně. To už je lepší nemýt to vůbec než jen šampon a nechat oschnout, když chvátám. Teď jsem koupil nějaký aktivní šampon po kterým se nemusí auto sušit a neměly by zůstávat zaschlý kapky. Kapky sice nezůstávají, ale za to hnusný ohraničený táhlý skvrny od stékající vody po oplachu s tím šamponem. Mě mytí prostě nejde ?.

Před samotným sušením bych doporučil použít nějaký finální detailer. Měl jsem taky černé auto a musí se fakt pečlivě vše spláchnout a utřít. Mě se osvědčil https://www.carmedia.cz/auto-finesse-finale-500-ml-quick-detailer-premiovy-detailer/. Nastříkám lehce na ještě mokrý auto a pak utřu do sucha. Zamezí zaschnutí kapek a jelikož obsahuje i vosk tak posílí nanesenou ochranu. Pokud kapky už zaschnou potom použít nějaký odstraňovač spotu: https://www.carmedia.cz/autokosmetika/autokosmetika-pro-myti/autokosmetika-pro-odstraneni-vodniho-kamene/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nevím, kde někteří diskutéři berou některé informace. V návodu k autu je dokonce rada: Nejlepší ochranou vozidla proti škodlivému vlivu okolního prostředí je jeho časté mytí. Žádné omezení ohledně stáří laku tam není. Klidně si umývejte auto jen vodou, ale tím ho nezbavíte špíny. Důležité je ať už jde o nové auto nebo starší umývat s rozumem. Nejlépe bezkontaktně nebo ručně, používat vhodné ph neutrální prostředky, nedrhnout to smetákem a nejezdit do kartáčových myček. Když má lak nějaký defekt (neberu výrobní vadu), tak za to může uživatel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak to je dobrej blabol 😂 prvni rok nemejt auto. Dneska jak prebiras auto tak uz je lak hotovej. Dokonce narocnejsi klienti si nenechaj sundat ochrane folie od prodejce a vse jim udela detailer kterek lak este i vycisti prelesti a da treba keramiku. A ti co si mysli ze je lak cistej tak kdyz jede auto treba na vlaku tak by ste videli co je na laku zeleza z cetsty 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...