Přejít na obsah

Koupě dílu z Ameriky


_Denis_

Doporučené příspěvky

Kluci,

 

nemá někdo možnost (rodina, cesta...) výhodněji dovézt do ČR difuzor zadního nárazníku za normální náklady?

 

Co jsou to "normální náklady": Poštovné za 50, 100$. Ne 600$ jak po sáhodlouhé dohodě nabídl jediný existující prodejce (a bohužel zároveň i výrobce) poté, co jsem vznesl dotaz na poštovné 1.600 - 2.600$ pro předmět o hodnotě 400$.

 

Kdyby někdo měl možnost, dejte mi prosím vědět. Samozřejmě počítám s odměnou dle dohody za zprostředkování.

 

Denis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil co a jak, vytvořil si virtuálně svou novou americkou adresu a zkusil zboží dnes objednat.
Dle všeho kombinací zaslání zboží tam (cca $150) a pak ke mě domů (cca $120) zaplatím kolem $270, tedy bez cla, které bych ale musel platit i v případě těch $1,650, popř. následně $600.
A to už je někde jinde. Pořád mě to celé vyjde v přepočtu na cca 20 tisíc, tedy více než jsem původně očekával, no určitě lepší než dát tuto částku jen za poštovné.

Dám vědět další update.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak, dávám po čase vědět.

 

A zároveň bych všechny tímto rád varoval před americkým prodejcem, firmou LTMOTORWERKS (https://ltmotorwerks.com/). :excl: I když jsme na Škoda fóru a je tak asi malá pravděpodobnost, že byste tam někdo nakupoval. 

 

Konkrétně o co šlo:
V dubnu jsem zvažoval koupi zadního difuzoru pro E92. Na mé dotazy prodejce reagoval promptně a vyměnili jsme si X e-mailů (především pro naprosto nesmyslné ceny poštovného do ČR, které začínaly na 16 tisících).
Když jsem toto vyřešil (externě, prostřednictvím služby Planet Express, protože ani po přepočtu ze strany prodejce jsme se nedostali na smysluplnou částku), zboží jsem objednal a prostřednictvím služby PayPal zaplatil i s poštou do mého Mail Boxu v přepočtu cca 16.000,- Kč.

Podle vyjádření na jejich webových stránkách zakázková výroba difuzoru trvá 1-2 týdny. Po 3 týdnech čekání jsem se prodejce zeptal, kdy mohu očekávat odeslání zboží. Bez odpovědi. Za další týden znovu. Bez odpovědi. Zkoušel jsem nové e-maily, vyplnění kontaktního formuláře i navázání na předchozí komunikaci. Bez jediné reakce.
Cca po měsíci jsem se rozhodl požádat PayPal o vrácení peněz a následovalo prošetření o délce 3 týdnů, kdy jsem musel doložit důvod, důkazy a oni si informace ověřili u prodejce. Ten opět nehodlal reagovat ani na tento požadavek, což bylo, naštěstí, také důvodem pro rozhodnutí v můj prospěch a vrácení peněz v plné výši na můj účet.

 

Služby Planet Expressu jsem tedy nakonec nevyužil a tímto zároveň všechny VARUJI před těmito podvodníky a doporučuji si přečíst další podobné recenze na Google, což mě dříve nenapadlo, když to byla dosud relativně známá a spolehlivá firma, pořádající i srazy, apod. Dle všeho jsou finančně v zádeli a své problémy si kompenzují penězi zákazníků. Mluví se tam dokonce i o žalobách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš o jaké auto jde a jaký konkrétní díl sháníš. Když máš ale na "Ameriku", neměl by jsi mít problém s koupí náhradního dílu ;-). Díl ti může vzít do letadla, jako spoluzavazadlo, nějaký známý, případně nechat poslal známému v USA, který ti to pak "za kafe" podá na poštu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píšu - E92 (kdo neví - BMW) ;)

Problém je, že oni jsou výrobci dílů a nikdo difuzor v jejich designu nedělá. O ty je obecně nouze, většina difuzorů vypadá dost na hoven. Každopádně se ono odeslání dílu ukázalo jako ten nejmenší problém, i kdybych bydlel za rohem, když pominu, že "bych si pro ně došel", neodeslali by nic.. Anebo by jim v takovém případě strach nedovolil s lidmi vyjebávat. To záleží. :mellow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...