Přejít na obsah

Čištění klimatizace


PetrSY

Doporučené příspěvky

Vydesinfikuj klimu a dej nový pylový filtr jedině uhlíkový .Zvládneš to v pohodě sám pokud jsi trochu kutil.Nákladý max 500kč.

Filtr je v prostoru nohou u spolujezdce u filtrů zn. MANN je i návod.Čistitč si kup třeba sonax, použítí je extrémně snadné.

Sám tohle dělám 2x ročně již 10 let a no problem.(Mám citlivý čumáček a alergii na kde co:-) )

A dokonce jsi ze Vsetína☺ Kdyby jsi nevěděl jak na to písní SZ☺

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...

Mám podobný problém, ačkoli nevím, jestli to označit za "kyselý" zápach :) Za poslední rok jsem nechal klimatizaci čistit 4x, z toho 2x ozonem a 2x u autorizovaného servisu (čti: neznámo čím). I po čtvrtém zásahu byl smrad zase zpátky, tak jsem se začal shánět po tom, jak vyčistit klimatizaci mechanicky. Všichni mě od toho ale odrazují a nikomu se do toho nechce, i ten autorizák si nejdřív řekl o 10k a když jsem řekl že OK, tak zase couvli, že potom už nedokážou dát správně zpátky přístrojovou desku. Nevíte někdo co s tím? Existuje někdo, kdo dokáže opravdu vyčistit klimatizaci tak, aby nesmrděla? Filtr jsem už dvakrát měnil, pokaždé nový uhlíkový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím Vás všechny :)

 

Chtěl bych se zeptat jak na čištění klimatizace pomocí pěny. Už mám za sebou čištění pomoci spreje který se nechá cirkulovat v autě ale to nepomohlo. 

 

Z výdechů jde cítit zvláštní zápach. Přirovnal bych to k podobnému zápachu, který vychází z vysavače. Jakoby se něco uvnitř trochu zahřívalo a dotoho ještě jde cítit prach. 

Původně sem myslel že to je jen při zapnuté klimě ale ted to citím ikdyž ji vypnu. 

 

Chtěl bych si koupit pěnový čistič. A zajímalo by mě kudy tam tu hadičku k výparníku nejlépe a nejsnadněji nasoukat.

 

Jedná se o superb 2 rok 2014.Pár lidí mi už radilo že bych to měl udělat přes kabinový filtr. Četl jsem ale že třeba u Octavie 3 je hned za filtrem ventilátor a tak bych se k výparníku nejspíš nedostal. Jestli to tak je i u Superba netuším. 

Pak jsem viděl video kde od spolujezdce sundali krytí na středovém tunelu a tam našli hadičku co jde z výparníku. Do toho rozdělávání se mi ale moc nechce. 

Nejvíc by se mi zamlouvalo jestli to nejde nějak od motorového prostoru nebo zespodu. Ale měl sem dnes auto na rampě a neviděl jsem odkud by ta klima mohla vytíkat. 

 

Děkuji za rady nebo foto :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem síce aké sa aktuálne preberá auto , ale autá z 1K filtrom - Yeti , OII , SUPII, Alhambra , Sharan,  Tiguan a pod. , tam sa dá krásne dostať hadičkou za roh a počuť ako chodí po rebrách a vystriekať to ... samozrejme predtým vysušiť jazdou bez klímy a potom nechať 10min bez klímy na vnútorný obeh na malé otáčky ventilátora

 

na autách s 5Q0 filtrom , Octavia 3 , Sup III a všetky novoty tam je to trošku problém , tam len rozobrať vetrák a stade - jednoduchá vec , prípadne striekať pri pustenom vetráku penový čistič nech ho zanesie tam kam má ... funguje to aj tak aj tak ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pánové dokáže mi někdo vysvětlit jak funguje okruh klimatizace? Jde mi o to, že po vyčištění sprejem při zapnuté vnitřní cirkulaci a o týden později i pěnou nastříkanou přímo na výparník se stále zápach vrací. Myslím, že čich mám dobrý a cítím ho jen když opravdu zapnu A/C. Zajímá mě tedy jak se tam ten okruh otvírá nebo zavírá abych mohl přijít na kde se ten zápach může všude tvořit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak zápach je pryč. Nejprve sem auto vystříkal tím sprejem se zapnutou cirkulací. Poté pěnou přímo na výparník. Zápach stále přetrvával. Nakonec jsem zkusil v servisu i ozón. U toh omi bylo divné že nevydělali kabinový filtr, ale třeba se nemusí dávat ven. I po ozónu zápach přetrvával. Nakonec asi měsíc po použití ozonu zápach úplně zmizel. Auto bylo kupovane z bazaru kde asi pul roku stálo. Nejspíš se zde tedy něco nastřádalo a po 3 měsících ježdění zápach zmizel.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...