Přejít na obsah

Zadní reproduktory FIII


Doporučené příspěvky

Zdravím. Chci se zeptat jestli je normální že u fabie 3 (2014) nehrají reproduktory v zadních dveřích. Ve předu všechno v pořádku ale v zadu ani náznak a v nastavení to není. Nevím jestli je to normální a je to tak již od výroby nebo se jedná o nějakou chybu. Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj všem, připojím se k tématu..

když jsem kupoval roční auto, tak jsem se svezl, ale vzadu jsem neseděl.. že to nemá zadní repro mi oznámilo potomstvo, že by taky chtěli něco jiného poslouchat než motohluk.. v autorizovaným servisu na mě koukali dost divně, že v nabídce je sada zadních repro s kabeláží, po ověření vin , že by to tedy udělali, materiál 2800 + 5tis práce.. o to by ani nešlo, ale pak jsem hledal a hledal, a že spousta z vás je nespokojena se zadními repro (špatné sladění, ruší se, chybí výšky, apod) plus se mi úplně nezdá, že by měli kuli kabeláži rozebrat auto.. kastlík, střední tunel, sedačky, dveře, apod.. když to funguje, proč seš do toho šťourat, že.. napadlo mě tedy jestli by nefungovalo toto.. 

Mám swing s BT.. mě zvuk vpředu stačí, ale co pro občasný využití dostat zvuk dozadu pomocí externího repra.. ? 

s BT se mi zatím běžný repro nepodařilo napárovat.. sice se vzájemně vidí, ale zdá se mi, že auto jen zvuk přijímá.. BT nevysílá..je to tak?

Před řadičkou mám USB-A.. nevíte jestli toto USB podporuje také výstup? 

pak by bylo řešení koupit pouze.. např. AXAGON ADA-17 za 200kč (obdobných výrobků je mraky), a to potom propojit s externím repro kabelem 3,5jack atd. a pro občasné použití zadních repro by to bylo dostatčené.. jen se mi nepodařilo zjistit, zda USB v autě, je také pro audio výstup možné použít... 

případně, pokud jste někdo dokázal BT repro spárovat s autorádiem? dejte vědět, díky.. Pavel

obrazek.webp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zvuk by si dítka zesilovala sama na repru.. když by se chtěla k poslechu připojit.. jinak když do do USB-a píchnu flash disk, hudbu to přehraje.. takže asi jen na mobil to nebude.. ještě jsem položil dotaz prodejci.. dám vědět, co mi odpoví, pokud nebude vědět.. asi to koupím a zkusím.. zas taková  investice to není.. ale právě i mě se zdá, že by to bylo moc jednoduchý, kdyby to takto šlo obejít, proto se ptám.. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základní problém je, že z USB pod radiem zvuk neleze ale jde dovnitř klasický soubor. Stejně jak v počítači jak z disku.

Musel by to zastat samotný mobil s klasickým BT spojením. Jak se srovná s s dvěma výstupy zvuku je jen na mobilu(radio HF a BT repro). 

Tyhle redukce jsou v podstatě externí zvukové karty k PC nebo NB.

Z radia se to dá dostat jen s převodníky HI/LO a externím zesilovačem. To je ovšem cenově jinde.

Dej tam repro, pokud nebude vadit kablík vedený jinudy tak AHIFI to zvládnou za hodinku bez rozdělání půlky auta.

Pak dokodovat radio.

Editováno: , autor: milanxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

USB je jen konektor, to co jsi dával jako odkaz je USB zvuková karta která potřebuje SW "na druhé straně" - v PC se spolu s jejím připojením nainstaluje příslušný ovladač, a toto v autě nejde. Stejně tak BT je jen příjmač a neumí vysílat (asi podobně jako telefon nejde jednoduše připojit jako BT reproduktor k jinému telefonu).

Odhledně dodělání repro, tak příprava není, tedy musejí se tahat kabely až od rádia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to možné je.. ale zdálo se mi to prvotně jako nejsnažší i nejlevnější řešení.. hlavně jak jsem psal.. v autorizáku na mě pán vykulil oči, jako, co že to chci udělat a velmi se divil, že to škoda v nabídce má.. "tím mě ujistil, že to opravdu často dělají a že si s tím poradí" ..... a zase nechci úplně nechat kohokoliv šťourat v aute, když to má jako že záruku.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak akce "zadní repro" ... dával jsem auto na nějakou pravidelnou prohlídku (kuli záruce radši do autorizáku) a při té příležitosti jsem nechal domontovat i zadní repro.. cena za práci 16.8.2022 je 3,090kč.. takže to ještě šlo.. ale zvuk..

jejda! to je ale sakra bída.. ano, jde zvuk poslat dozadu a hrát si l/p strana.. ale zadek nemá výškáče, takže o co víc se to pošle dozadu, o to víc to stojí za prd vpředu.. takže pokud jedete ve dvou.. nejlepší je vše mít posunutý dopředu, pokud s někým, kdo chce radio, či co také poslouchat, tak to dát na střed, s tím, že vpředu přijdete o výškový zvuk.. no.. žádná sláva.. budu přemýšlet, jestli v budoucnu repro nenahradím lepšími (min. kabely mám už připravené), nejsem úplný audiofil, ale tohle je bída..  tak jen info, pro ty co plánují něco podobného realizovat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len pre istotu.. dokódovali ti do rádia aj Škoda Surround? Surround posiela do zadných reproduktorov basy. Bez Surroundu je zvuk zo zadných reproduktorov plechový. Upozorňujem, že Surround nefunguje pri počúvaní rádia. Funguje iba pre hudbu cez Media = SD/USB/Bluetooth..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si letos dával do Rapida nové repro a oproti originálním je ten rozdíl obrovský. Největší rozdíl vidím, ale v poslechu pro zadní cestující. Z výroby tam jsou pouze dole koaxiální středobasy, takže výšky (jestli tam nějaké jsou) hrají někam do holeně. Rapid má  oproti F3 obrovskou výhodu, že má u klik přípravu na výškové repro. Netuším, proč je tam rovnou nedávali. Po instalaci nových středobasů a hlavně instalaci výškových repro ke klikám je poslech pro zadní cestující o několik levelů výš. U F3 jsem viděl řešení, kdy se pro výškové repro udělala díra v tapecu.

 

Zde kdyžtak moje téma:

https://forum.skodahome.cz/topic/159494-v%C3%BDm%C4%9Bna-origin%C3%A1ln%C3%ADch-repro-vyplat%C3%AD-se-pom%C4%9Br-cenav%C3%BDkon/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 minutami, brrrrm napsal:

Len pre istotu.. dokódovali ti do rádia aj Škoda Surround? Surround posiela do zadných reproduktorov basy. Bez Surroundu je zvuk zo zadných reproduktorov plechový. Upozorňujem, že Surround nefunguje pri počúvaní rádia. Funguje iba pre hudbu cez Media = SD/USB/Bluetooth..

Dokonca podľa rusov z drive2 nestačí len dokódovať, ale je potrebné aj nahrať správny dataset parametrov do rádia pre plnohodnotné fungovanie surroundu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...